MENÜ

İspanya'yı sallayan taciz olayında ifadeler ortaya çıktı: Göğüslerime dokundu

İspanya La Liga'da yaşanan skandal olayın yankıları giderek büyüyor. 2019 yılında oynanan bir karşılaşmada saha ortasında bir taciz olayı yaşandı ve konu mahkemeye intikal etti. İşte detaylar...

İspanya'yı sallayan taciz olayında ifadeler ortaya çıktı: Göğüslerime dokundu

24 Nisan 2019 tarihinde, İspanya La Liga'da Espanyol ile Celta Vigo, Stage Front Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Bu maçta yaşanan bir olay mahkemeye taşındı. Karşılaşma Lei Wu ile Maxi Gomez'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Bu mücadelede Okay Yokuşlu da ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMA ÖNCESİ SKANDAL OLAY

Maç öncesi seremonide Celta Vigo oyuncuları, Espanyol takımının elini sıkarken sırada ev sahibi ekibin kadın maskotları da yer aldı. Bu esnada konuk takımın kaptanı Hugo Mallo, kadınlardan birini eliyle taciz ettiği iddia edildi.

İspanyayı sallayan taciz olayında ifadeler ortaya çıktı: Göğüslerime dokundu

DAVA AÇILDI

Tacize uğrayan kadın maskot maçın ardından şikayette bulundu. Marca'da yer alan habere göre, görgü tanıkları "Ellerini kostümünün altına soktu ve göğüslerine dokundu" ifadelerini kullandı.

JACK GREALISH'İ SEÇTİ

Hem mağdurun avukatı hem de Cumhuriyet Savcılığı, Mallo'nun Ceza Kanunu'nun 181.1 maddesi uyarınca, sanığın mal varlığına göre günlük miktarı Devlet tarafından ödenmek üzere 24 ay para cezasına çarptırılmasını talep etme konusunda hemfikir. Ayrıca o dönemde farklı bir kanun geçerli olduğu için bu eylem cinsel saldırı olarak değerlendirilmedi.

Haberin Devamı
İspanya'yı sallayan taciz olayında ifadeler ortaya çıktı

MALLO'NUN İSTEĞİ REDDEDİLDİ

Mallo ilk savunmasında, söylenen olayların yaşanmadığını iddia ederek davanın kapatılmasını istedi. Ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

YARGIÇ'TAN AÇIKLAMA

31 Mayıs 2021'de Barselona İl Mahkemesi Dokuzuncu Bölümü, şikayetçinin cinsel istismar suçunu oluşturabilecek kanıtları ortaya çıkardığını açıkladı.

MOURINHO GERİ DÖNÜYOR

Yargıç konuyla ilgili olarak, "Hızlı bir şekilde gerçekleşmiş gibi görünse de, maskota daha önce yapılan diğer selamlamalardan daha uzun sürüyor, bu nedenle maskot ve oyuncu arasında bir şeyler olduğunu görebiliyoruz, çünkü maskot hareket ediyor, elini oyuncudan çekiyor ve kendini erkek maskotun arkasına yerleştiriyor; ve oyuncunun pozisyonundan böyle bir dokunuşa dahil olmuş olabileceğini görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

İspanyayı sallayan taciz olayında ifadeler ortaya çıktı: Göğüslerime dokundu

YORUM YAZ