MENÜ

İSPANYA'DA ŞAMPİYON BARCELONA! (ÖZET) Espanyol-Barcelona maç sonucu: 2-4

Bu sezon İspanya La Liga'ya damgasını vuran Barcelona, bitime 4 hafta kala mutlu sona ulaştı. Katalan devi, Espanyol deplasmanında sahadan 4-2'lik zaferle ayrıldı, 27. lig şampiyonluğunu elde edip, 3 yıllık hasrete son verdi!

İSPANYA'DA ŞAMPİYON BARCELONA! (ÖZET) Espanyol-Barcelona maç sonucu: 2-4

İspanya La Liga'nın köklü ekiplerinden Barcelona, 34. hafta mücadelesinde Espanyol ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Mücadeleye hızlı başlayan konuk ekip, 11. dakikada Robert Lewandowski ile öne geçti. 9 dakika sonra Alejandro Balde farkı 2'ye çıkardı. Polonyalı golcü Lewandowski, 40'ta bir kez daha sahneye çıkıp, devrenin skorunu belirledi: 0-3. Barça fırtınası ikinci 45'te de devam etti. 53'te Jules Kounde takımının 4. golünü kaydetti. 73'te Espanyol, Puado ile 90+2'de Joselu ile golleri buldu fakat goller Barça'nın zaferini engellemeye yetmedi: 2-4.

Haberin Devamı

27. kez şampiyon

Barcelona, bu sonucun ardından La Liga'da bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu elde etmeyi başardı. Katalan temsilcisi, İspanya'da 27. kez mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadı. Barça, İspanya La Liga'da en çok şampiyon olan ikinci takım unvanını elinde bulundururken, ezeli rakibi Real Madrid'in ise 9 kupa gerisinde yer alıyor.

Espanyol taraftarları sahaya atladı

Barcelona'lı oyuncular ezeli rakipleri Espanyol'un RCDE Stadyumu'nda şampiyonluğu saha ortasında kutlamaya başlayınca tribünlerde tansiyon yükseldi. Birkaç taraftarın sahaya atlaması üzerine Barça'lı yıldızlar koşarak soyunma odasına gitti.

İSPANYADA ŞAMPİYON BARCELONA (ÖZET) Espanyol-Barcelona maç sonucu: 2-4

Xavi'nin ilk zaferi

Barcelona Teknik Direktörü Xavi de bu zaferin ardından kariyeri adına önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. 1998-2015 yılları arasında Katalan ekibinin formasını giyen 43 yaşındaki futbol adamı, efsanesi olduğu kulüple birlikte ilk kez lig şampiyonluğu sevincini yaşadı. Bu arada Xavi, bu sezon İspanya Süper Kupası'nda Real Madrid'i 3-1'lik skorla devirmeyi başarmıştı. 6 Kasım 2021'de göreve gelen Xavi, bu sezon iki kez kupa kaldırmayı başararak, önemli bir başarının da altına imza atmış oldu.

Haberin Devamı

Avrupa'da kâbusu yaşadılar

Ligde ve İspanya Süper Kupası'nda zafere ulaşarak, çifte kupa alan Barcelona, Avrupa'da ise kâbus gibi bir sezonu geride bıraktı. Barça, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bayern Münih, İnter ve Viktoria Plzen ile kapıştı. Ancak Katalan devi, 6 maç sonunda 7 puan topladı ve Avrupa Ligi'ne katıldı. Barcelona, sonrasında ise UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off turunda 2-2 ve 2-1'lik skorlarla Manchester United'a elenip, Avrupa'ya veda etti.

İSPANYADA ŞAMPİYON BARCELONA (ÖZET) Espanyol-Barcelona maç sonucu: 2-4

Transfer bombaları için hazırlanıyorlar

2008 yılından bu yana Katalan ekibinin formasını giyen Sergio Busquets, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kulüpten ayrılacağını söylemişti. Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda La Liga'da şampiyonluğa ulaşan Barça, gelecek sezon da iddialı bir kadro kurmak istiyor. Barcelona, Busquets'in ayrılığı sonrasında orta sahada oluşacak boşluk için rotasını İngiltere'ye çevirdi. Teknik direktör Xavi'nin, bu bölgeye Manchester City'nin yıldızı İlkay Gündoğan'ı istediği bildirildi.

Haberin Devamı

Xavi Hernández: Barcelona'ya Adanmış Bir Kariyer

İSPANYADA ŞAMPİYON BARCELONA (ÖZET) Espanyol-Barcelona maç sonucu: 2-4

YORUM YAZ