MENÜ

Inter'de Hakan Çalhanoğlu tarihe geçecek: Bu bir rüya!

İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi'nin ilk finalisti olan Inter'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, "Ülkemde Şampiyonlar Ligi finali oynamak inanılmaz olacak, bu bir rüya" ifadelerini kullandı.

Inter'de Hakan Çalhanoğlu tarihe geçecek: Bu bir rüya!

10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Inter'de forma giyen Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu çifte heyecanı birden yaşıyor. Milli futbolcu, finalin İstanbul'da oynanacak olmasına vurgu yaparak, "Evime geliyorum. Ülkemde Şampiyonlar Ligi finali oynamak inanılmaz olacak, bu bir rüya... Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Çok mutluyum, bu sezon inanılmaz bir Şampiyonlar Ligi dönemi geçirdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Önemli olan finale çıkmamız'

Milli futbolcu ayrıca, "Biz arkadaştan öteyiz, biz aileyiz. Takım arkadaşlarımızla birlikte çok zaman geçiriyoruz. Rakibimizin kim olacağı farketmez. Önemli olan finale çıkmamız." ifadelerini kullandı.

Interde Hakan Çalhanoğlu tarihe geçecek: Bu bir rüya

Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik telefonu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, Milan'ı eleyerek İstanbul’da oynanacak finale yükselen Inter'de forma giyen Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nu telefonda görüntülü arayarak tebrik etti. Hakan Çalhanoğlu’nu tebrik eden Bakan Kasapoğlu, “İstanbul’daki finalde seni gururla izleyeceğiz. İnşallah güzel bir final olur ve sen de iyi bir performans ortaya koyarsın. Seni sevgiyle kucaklıyorum.” dedi. Hakan Çalhanoğlu da kendisine verdiği destekten dolayı Bakan Kasapoğlu’na teşekkür ederek, İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nden güzel bir sonuçla ayrılmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Tarihe geçmeye hazırlanıyor

Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu tarihe geçmeye hazırlanıyor. Milli futbolcu 10 Haziran'da İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymesi durumunda bu başarıyı yaşayan 4. Türk futbolcu olacak. Ayrıca Inter kupa sevinci yaşarsa, Hakan Çalhanoğlu da Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşayacak ilk Türk olarak da tarihe geçecek.

Interde Hakan Çalhanoğlu tarihe geçecek: Bu bir rüya

Takımının en etkili ikinci oyuncusu

Bu arada Inter'in Milan'ı 2-0 yendiği yarı final ilk maçında iyi futbolunu Edin Dzeko'nun attığı ilk golün pasını vererek süslemişti. Simone İnzaghi 1-0 kazandıkları rövanş maçında Milli futbolcuya 90 dakika görev verdi. Hakan Çalhanoğlu galibiyet golünü atan Lautaro Martinez'in ardından takımının en etkili ikinci oyuncusu oldu. Karşılaşmada 45 pasın kırkını doğru kullanan tecrübeli oyuncu yüzde 89 pas isabeti yakaladı. İki kilit pasın yanı sıra iki de başarılı çalıma imza atan Milli futbolcu girdiği 12 ikili mücadelenin dokuzunu kazandı.

CITY ŞOV! REAL DARMADAĞIN

UEFA aday gösterdi

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final maçlarının tamamlanmasıyla birlikte milli yıldızımız da büyük gurur yaşadı. Takımı Inter'in derbide Milan'ı 2-0 ve 1-0'lık skorlarla devirip finale çıkmasıyla mutlu olan Hakan bu eşleşmenin rövanş maçındaki performansıyla haftanın oyuncusu ödülüne layık görüldü. 29 yaşındaki futbolcu bu adaylıkla ödüllendirilirken, rakipleri de belli oldu. UEFA, takım arkadaşı Lautaro Martinez ile Manchester City'li Bernardo Silva ve Rodri'yi de haftanın oyuncusu ödülüne aday gösterdi.

Haberin Devamı

YORUM YAZ