MENÜ

İngiliz yazardan çarpıcı ifadeler: Türkiye'de barut fıçısı patladı

Ankaragücü - Rizespor karşılaşmasının ardından yaşananlar Avrupa'nın da gündemindeki yerini koruyor. Ünlü İngiliz yazar Türk ve İngiliz futboluyla ilgili bir yazı kaleme alırken çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

İngiliz yazardan çarpıcı ifadeler: Türkiye'de barut fıçısı patladı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından Faruk Koca ve beraberindeki bazı kişiler Hakem Halil Umut Meler'i darbetmişti. Bu olay sadece Türkiye'de değil dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mail'de Yazar Oliver Holt, İngiliz futbolunu da içine katar dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. İşte usta yazarın Türkiye'de yaşanan skandalla ilgili yazısı...

OKAN BURUK'A ŞOK SÖZLER

'EĞER APTALSAK TÜRKİYE'DE OLDUĞU İÇİN GÖRMEZDEN GELİRİZ'

"Avrupa'nın önemli bir futbol liginde oynanan gergin bir maçın sonunda bir hakem, bir kulüp başkanı tarafından yumruklanıyor. Eğer aptal ya da dar görüşlü isek bunu Türkiye'den olduğu için görmezden geliriz.

Ancak gerçek şu ki; İngiliz futbolundaki oyuncular, antrenörler ve yöneticiler davranışlarını değiştirmedikçe bu olay burada da yaşanacaktır."

İngiliz yazardan çarpıcı ifadeler: Türkiyede barut fıçısı patladı

'BİNLERCE HAKEM GÖREVİ BIRAKIYOR'

"İngiltere'de binlerce hakem, oyuncu ve antrenörlerin giderek artan taciz ve tehditlerine daha fazla katlanmaya hazır olmadıkları için futbolu bırakıyor."

Haberin Devamı

'İKİ HAFTA ÖNCE ALİ SAMİ YEN'DEYDİM'

"İki hafta önce Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray maçını izlemek için İstanbul'daydım ve Ali Sami Yeni Stadyumu'ndaki atmosfer Premier Lig'in şirketleşmiş stadyumlarından daha ateşli ve içgüdüsel olsa da İngiltere ile pek çok benzer yönleri var.

'ICARDI, CHAMBERLAIN VE BATSHUAYI...'

"Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Vincent Aboubakar, Alex Oxlade-Chamberlain ve Michy Batshuayi gibi dünya yıldızlarının yer aldığı büyük bir Avrupa ligindeki tüm maçların, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından askıya alınduığı bir durumla karşı karşıyayız.

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum, ancak ben son altı haftada İngiliz futbolunda tanık olduğumuz sahnelerin Pazartesi gecesi Türkiye'de yaşananlardan sadece bir adım ötede olduğunu görüyorum.

İngiliz yazardan çarpıcı ifadeler: Türkiyede barut fıçısı patladı

Belki de bu ülkenin gördüğü en büyük teknik direktör olan Pep Guardiola'nın Manchester City'nin Luton ile oynadığı maçın devre arasında Dördüncü Hakem Craig Pawson'ı azarlamasını ve ekibinin diğer üyelerinin onu uzaklaştırmak zorunda kaldı. Nasıl oluyor da en büyük kulüplerimizden biri olan Arsenal, Newcastle United ile oynanan maçta aleyhine verilen bir kararın ardından hakemlere sözlü saldırıda bulunan Arteta'nın arkasında durabiliyor? Arsenal'in oyunun geneline olan sorumluluğu nerede?

Haberin Devamı

Manchester City'nin Tottenham ile berabere kaldığı maçın sonunda yüzünü Hakem Simon Hooper'a yaklaştırıp bağıran ve el kol hareketleri yapan Haaland, Türkiye'de yaşananlardan sadece bir nefes uzakta olduğumuzu açıkça gösteriyor. Buna bir son verilmeli yoksa çok geçmeden Türk futbolunun bugün yaşadığı türden bir krizle karşı karşıya kalacağız."

'APTAL OLDUĞUNUZ KADAR KİBİRLİSİNİZ...'

"Türk futbolundaki sinir ve gerginlik seviyesine bizim de ulaşamayacağımızı düşünüyorsanız aptal olduğunu kadar kibirlisiniz.

Oyunumuzu saran suçlama kültürünü, pek çok oyuncu ve antrenörün hakemleri bir bahane, sahadaki kendi başarısızlıklarının sorumluluğundan kaçmanın bir yolu olarak nasıl kullandığını düşünün. Belli bir hakemin bir daha asla 'haksızlığa uğramış' bir kulübü yönetmemesi yönündeki talepleri düşünün.

İngiliz yazardan çarpıcı ifadeler: Türkiyede barut fıçısı patladı

Bir takımın aleyhine olan her karara eşlik eden saçma sapan yolsuzluk ve komplo suçlamalarını düşünün. Bu ülkede hakemlerin etrafında kaynayan öfke ve şüphe atmosferini düşünün. Burada hakemlerin etrafında bir barut fıçısı oluşturduk. Türkiye'de bu barut fıçısı patladı.

Haberin Devamı

Eğer şimdi harekete geçmez ve hakemleri suistimal etmeyi bırakmazsak, sıradaki biz olacağız."

Büyükekşi: Hakemlerimize yapılacak hiçbir saldırıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimiz

İngiliz yazardan çarpıcı ifadeler: Türkiyede barut fıçısı patladı

YORUM YAZ