MENÜ

İngiliz futbolunda skandal: Ses kayıtları ortaya çıktı

İngiltere Lig 2'de mücadele eden AFC Wimbledon bir skandalla gündeme geldi. Yayınlanan ses kayıtlarının ardından Genel Müdür Danny Macklin'in görevine son verildi.

İngiliz futbolunda skandal: Ses kayıtları ortaya çıktı

İngiltere'nin köklü kulüplerinden AFC Wimbledon'da kulübün genel müdürlüğü görevini yürüten Danny Macklin sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı.

Haberin Devamı

The Times, Macklin'in neden görevden alındığıyla ilgili bir haber yayınladı. İngiliz futbolunun gündemine oturan habere göre göre, Genel Müdür Macklin'in görevden alınmasına bir ses kaydı sebep oldu.

Macklin'e ait olan bu ses kaydında, AFC Wimblendon takımının Taraftar Hizmetleri ve Bilet Sorumlusu Rebecca Markham hakkında ağır hakaretlerin yer aldığı iddia edildi.

'ONU ÖLDÜRMEK İSTİYORUM'

Ses kayıtlarına, Macklin'in Cherry Red Records Stadyumu'nda yer alan odasına yerleştirilen ses kayıt cihazları sayesinde ulaşıldı. Macklin'in ettiği küfürlerin yanı sıra 'Onu öldürmek istiyorum' dediği de kayıtlarda yer aldı.

İngiliz futbolunda skandal: Ses kayıtları ortaya çıktı

Ses kayıtları, kulüpte görev yapan eski İngiliz ordusu görevlisi Matthew Wells tarafından gizlice kayda alındı. Ses kayıtlarından birinde Macklin'in; "Onu pencereden atmak istiyorum. Hayatımda hiçbir zaman kimseyi öldürmek istemedim, ancak onu öldürmek istiyorum. Kahretsin. Hayatımda hiç kimseden bu kadar nefret ettiğimi hatırlamıyorum. Birisinin onun suratına yumruk atması lazım" dediği de duyuldu.

Haberin Devamı

İngiliz futbolunda skandal: Ses kayıtları ortaya çıktı

KULÜPTEN AÇIKLAMA GELDİ

AFC Wimbledon kulübü ses kayıtlarının ardından Macklin'in görevine derhal son verdi. Ardından yapılan açıklamada; "Çalışmalarının yanı sıra kulübe olan bağlılığını takdir ediyor ve ona gelecek için en iyisin diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kulüp, görevden alınması konusunda ortaya atılan iddialar hakkında ise, "AFC Wimbledon modern bir kulüp olmak için çabalıyor. Bu nedenle doğru davranma, örnek olma yükümlülüğünün yanı sıra çalışanlarına ve taraftarlara karşı özen gösterme yükümlülüğünü son derece ciddiye alıyor. İddia edilen bu tür davranışlara tolerans gösterilmemektedir ve bu davranışlar kulüp kültürünü temsil etmemektedir.

Konunun farkına vardığımızda sorunu derhal çözmek için sorumluluklarımıza ve değerlerimize uygun şekilde hareket ettik. Yasal nedenlerden dolayı daha fazlasını söyleyemeyiz." ifadeleri kullanıldı.

İngiliz futbolunda skandal: Ses kayıtları ortaya çıktı

YORUM YAZ