MENÜ

İlkay Gündoğan tarihe geçti! Manchester City, 7. kez FA Cup şampiyonu...

FA Cup finalinde Manchester City, kaptan İlkay Gündoğan'ın iki enfes gol attığı ve tarihe geçtiği maçta ezeli rakibi Manchester United'ı 2-1 yendi. 2019'dan sonra ilk kez zafere ulaşan City, bu turnuvadaki 7. şampiyonluğunu ilan etti.

İlkay Gündoğan tarihe geçti! Manchester City, 7. kez FA Cup şampiyonu...

Premier Lig'i Arsenal'in 5 puan önünde şampiyon tamamlayan Manchester City, FA Cup finalinde ezeli rakibi Manchester United'la Wembley'de kozlarını paylaştı.

Haberin Devamı

İLKAY, DE GEA'YI ÇARESİZ BIRAKTI

Paul Tierney'nin yönettiği maça muhteşem bir başlangıç yapan City, henüz 13. saniyede İlkay Gündoğan'ın muhteşem golüyle öne geçti. Takımının ilk hücumunda Lindelöf'ten seken topa harika bir vuruş yapan İlkay, De Gea'yı çaresiz bıraktı.

FA CUP TARİHİNE GEÇTİ

Manchester United cephesi, henüz maçın başında bu golle adeta donup kalırken, İlkay Gündoğan, 1871'den beri oynanan FA Cup finallerinin en erken golünü atan isim olarak bir ilki başardı.

İlkay Gündoğan tarihe geçti Manchester City, 7. kez FA Cup şampiyonu...

FERNANDES PENALTIDA HATA YAPMADI

Golün şokunu atlatan United, VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Wan Bissaka'nın çevirdiği topta Jack Grealish'in elle temas ettiğini belirleyen Tierney, beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Bruno Fernandes, 33. dakikada Ederson'u ters köşeye yatırdı ve skoru eşitledi.

Haberin Devamı

KAPTAN BİR KEZ DAHA SAHNEDE

City'nin kaptanı İlkay, bir kez daha sahneye çıktı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta De Bruyne, boş durumdaki İlkay'ı gördü. Türk asıllı Alman orta saha, gelişine yaptığı vuruşla De Gea'yı bir kez daha geçmeyi başardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı, karşılaşmayı 2-1 kazanan Pep Guardiola'nın ekibi, 2019'dan sonra 7. FA Cup zaferini yaşadı.

İlkay Gündoğan tarihe geçti Manchester City, 7. kez FA Cup şampiyonu...


Kupayı havaya kaldıran Manchester City'nin kaptanı İlkay, maçın en iyi oyuncusu seçildi.

SIRADAKİ HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

Premier Lig ve FA Cup'ta mutlu sona ulaşan Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City'nin gözü Şampiyonlar Ligi'nde. İstanbul'daki finalde Inter ile kozlarını paylaşacak City, kazanması halinde sezonu 3 kupayla tamamlayacak ve 34 kupalı Guardiola, 35 kupa zaferi bulunan Mircea Lucescu'yu yakalayacak.

En çok kupa kazanan teknik direktör ise Manchester United efsanesi Sir Alex Ferguson. (49 kupa)

İlkay Gündoğan, Manchester City'nin Nasıl Kilit Oyuncusu Oldu?

İlkay Gündoğan tarihe geçti Manchester City, 7. kez FA Cup şampiyonu...

YORUM YAZ