MENÜ

İftarda Dünya Kupası maçı yok

Önümüzdeki yaz Brezilya'da düzenlenecek olan, Milli Takımımız'ın katılma başarısı gösteremediği Dünya Kupası'nda bazı maçların iftar saatine rastlaması nedeniyle yayın haklarını elinde bulunduran TRT'nin bu maçları yayınlamayacağı açıklandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, söz konusu karşılaşmaların yayın hakları için ihale yapılacağını ifade etti.

İftarda Dünya Kupası maçı yok

Brezilya'da 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kupası'nda oynanacak maçların yayın haklarını elinde bulunduran TRT, iftar saatine denk gelen maçları yayınlamayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir soru önergesi sundu. Önergede, “TRT, yayın haklarını satın aldığı 2014 FİFA Dünya Kupası yayınlarını, Acun llıcalı’nın satın aldığı TV8 kanalı ile dönüşümlü yayınlayacağı doğru mudur? 2014 FİFA Dünya Kupası’nda oynanacak karşılaşmaların kaç tanesi Acun llıcalı’nın sahibi olduğu TV 8 kanalında yayınlanacaktır? TRT, 2014 FİFA Dünya Kupası yayınlarının dönüşümlü olarak başka bir TV kanalından yayınlanması için ihale düzenlemiş midir? 2014 FİFA Dünya Kupası’nın TRT tarafından garanti altına alınan Reklam Gelirleri toplam tutarı ne kadardır? 12 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da oynanacak maçların Ramazan Ayına ve iftar saatlerine denk gelmesi nedeniyle Acun llıcalı’nın yaptığı teklif sonucu TRT yönetimi 2014 Dünya Kupası’nın TV 8 ile dönüşümlü yayınlanması kararı aldıysa o halde TRT geçmiş dönemlerde olduğu gibi neden TRT Haber, TRT3, TRT 6, TRT Avaz, TRT Türk, TRT HD kanallarından yayınlanmalarını tercih etmemiştir?” sorularına yer verildi.

Tanrıkulu'nun sorularını Başbakan Erdoğan adına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanıtladı. Arınç, “Saatleri çakışan ve TRT-1 Kanalının iftar programı nedeniyle aynı zaman dilimine rastlayan karşılaşmalar her halükarda TRT ekranlarında canlı yayınlanamayacağından, yayınlanamayacak bu maçlara yönelik gelir çalışmaları yapılmakla birlikte, hali hazırda Kurum tarafından imzalanmış bir sözleşme bulunmamaktadır” dedi.

Ramazan ayı bu yıl 27 Haziran'da başlayıp 27 Temmuz'da son bulacak. Dünya Kupası'nda oynanacak grup maçları 26 sona erecek. Buna göre Ramazan ayına ve aynı zamanda Türkiye'ye göre iftar saatine rastlayan 6 karşılaşma, TRT tarafından yayınlanmayacak. Bu 6 maçın 4'ü 2. Tur, 2'si ise çeyrek final maçı. Arınç'ın açıklamalarına göre TRT, bu maçlar için bir ihale yapacak ve futbolseverler söz konusu karşılaşmaları bir başka kanaldan takip edecek.

Haberin Devamı

2014 DÜNYA KUPASI GRUPLAR

YORUM YAZ