MENÜ

IFAB'dan sürpriz yenilik: Mavi kart uygulaması geliyor!

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu bugün yapılacak toplantının ardından mavi kart uygulamasını resmen duyuracak. IFAB'ın bu yeni kuralının ardından Mesut Özil'den de büyük bir gönderme geldi...

IFAB'dan sürpriz yenilik: Mavi kart uygulaması geliyor!

Dünyanın her yerinde hakem ve VAR kararları tartışılmaya devam ederken, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, bir yandan mevcut kurallarda değişiklikler yaparken yeni kurallar üzerinde de çalışmalar yürütülüyor.

Haberin Devamı

BUGÜN DUYURULMASI BEKLENİYOR

IFAB'ın getireceği yeni kuralın 'Mavi Kart' uygulaması olacağı öğrenildi. Buna göre, hakeme şiddetli itiraz ve aldatmaya yönelik harekette hakem mavi kartına başvuracak ve oyuncu 10 dakika kadar saha kenarında kalacak.

IFABdan sürpriz yenilik: Mavi kart uygulaması geliyor

IFAB DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Mavi kart ile ilgili olarak geçmişte IFAB CEO'su Lukas Brud; "Oyuncular hakeme itiraz ettiklerinde veya uygunsuz sözler söylediklerinde sarı kart görmekten korkmuyorlar. Ancak maçın 10 dakikasında kenara gelmek gibi bir ceza alırlarsa bunu ciddiye alırlar.

Basketbolda ve ragbide olduğu gibi futbolda da sadece takım kaptanları hakem ile iletişim kurabilmeli. Bu yolun işe yaradığı çok açık." diye konuşmuştu.

MESUT ÖZİL'DEN EZELİ RAKİBE GÖNDERME

Haberin Devamı

Mavi kart uygulamasıyla alakalı haberlerin yayılmasının ardından Başakşehir formasıyla futbola veda eden efsane oyuncu Mesut Özil, eski takımı Real Madrid'in ezeli rakibi Atletico Madrid'e bir göndermede bulundu.

IFABdan sürpriz yenilik: Mavi kart uygulaması geliyor

Mesut, kendisine ait sosyal medya hesabından; "O zaman Atletico Madrid sadece 6 oyuncuyla mı oynayacak?" ifadelerine yer verdi.

IFABdan sürpriz yenilik: Mavi kart uygulaması geliyor

YORUM YAZ