MENÜ

Hull City'den maç öncesi Türk bayraklı saygı duruşu

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, Stoke City maçı öncesi depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup, Türk bayrağı açtı.

Hull City'den maç öncesi Türk bayraklı saygı duruşu

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta gece saat 04.17’de, 7.7 büyüklüğünde 7 km derinliğinde deprem meydana gelmişti. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde birçok il depremle sallandı. 7 Şubat'ta ise yine Kahramanmaraş'ta bu kez 7.6'lık korkunç bir deprem daha yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Son destek İngiltere'den

Ülkemiz art arda yıkıcı depremlerle sarsılırken bu durum 'Yüzyılın felaketi' olarak adlandırılmaya başlandı. Dünyanın dört bir yanından yardımlar ve mesajlar gelirken, spor camiasından bir destek de İngiltere'den geldi.

Türk bayrağı açtılar

Türk televizyoncu Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship temsilcisi Hull City, Türkiye'de yaşanan depremde hayatını kaybedenleri andı. Hull City, Championship'in 31. haftasında deplasmanda oynadıkları Stoke City maçı öncesi Türkiye'de yaşanan depremden etkilenenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve Türk bayrağı açtı.

Hatırlanacağı üzere İngiltere ve dünya futbolunun en üst düzey ligi Premier Lig de depremzedelere destek olacağını duyurmuştu. 

Haberin Devamı

Hull Cityden maç öncesi Türk bayraklı saygı duruşu

Premier Lig'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Premier Lig, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin ölümüne neden olan yıkıcı depremlerden derin üzüntü duyuyor. Lig, insani yardımı doğrudan ihtiyacı olanlara ulaştırmak için Afet Acil Durum Komitesi'ne (DEC) 1 milyon sterlin bağış yapacak. Ayrıca hayatını kaybeden ya da bu trajik olaylardan etkilenenlere saygı göstergesi olarak Premier Lig oyuncuları ve hakemleri bu hafta sonu maçlarda siyah kol bandı takacaklar.

Taraftarlar ayrıca DEC'in( Afet Acil Durum Komitesi) Türkiye-Suriye deprem çağrısına bağışta bulunabilirler.

 

YORUM YAZ