MENÜ

Herkesin bir hikayesi var

Fenerbahçe-Galatasaray derbileri her zaman nefes kesmiştir... İşte birçok ismin derbi anıları.

Herkesin bir hikayesi var

REMZİ KUTLU
3-0 Galatasaray ilk yarıyı önde bitirdi ve ikinci yarıda Fenerbahçe 4 tane gol attı. Skor 4-3 oldu. Bu maçı unutamam çünkü Rıdvan hocamızın 7 yeseydik 8 atardık diye bir sözü var.
AHMET KÖSE
Oğlumla Kadıköy’e derbi için gitmiştik. Ben Fenerliyim, oğlum Galatasaraylı. Tribüne Galatasaray formasıyla girdi. Herkes onunla alay etti. Bir ara, “Baba göremiyorum, önüm dolu” dedi. İşte o anda hiç tanımadığımız bir Fenerbahçe taraftarı oğlumu omuzuna aldı, maç sonuna kadar da indirmedi. İşte gerçek dosluk budur.
EJDER OYUNLU
6.11.2002 günü, nöbet dönüşü bölük deposuna koştum. Herkes gizlice Fenerbahçe-Galatasaray maçını dinliyordu. Maçın sonuna yetiştim skoru duyunca bu tarihi maçı kaçırdığım için çok üzüldüm. Ama koğuşta Galatasaraylılar’ın “Asla yenemeyeceğiz” sözleri beni gecenin en mutlu insanı yaptı.
KADİR AKLAN
Ben koyu bir Fenerbahçeliyim. Benim en iyi, en can dostum Galatasaraylıdır. Ne benim ona ne de onun bana bir kötülüğü olmadı. Futbol kardeşliktir, eğer Fenerbahçe veya Galatasaray ligde olmasa, keyfi çıkmaz oynanan bu maçların.
MEHMETCAN PAKER
Çok önceden anlaşmıştık sevgilimle, hafta sonunu beraber geçirecektik. O hasta Galatasaraylı, ben hasta Fenerbahçeliyim. Bir akşam derbi maçı var. “Annem hasta” diyerek maça kaçtım. Çıkışta sevgilime rastladım. “Tesadüf” dese de biliyorum ki o da gitmişti maça.
FETULLAH MENGÜTAY
Geçen sezonki Ali Sami Yen deplasmanında 1-0 galip geldiğimiz maçta bir grup Galatasaraylı’yla beraber aynı tribünde maçı seyrettik. Yani spor, dostluk demek, centilmenlik demek. Galatasaray-Fenerbahçe maçları ise kardeşlik demektir.
BURAK KAPLAN
Fenerbahçem’in 6-0’lık galibiyeti. Ortega’nın resitalini unutamam. O maçta bir Fenerli olarak Galatasaraylılar’ın içinde seyrettim maçı. Sadece oraya bilet bulabilmiştim. Hiçbir gole sevinemedim ona yanıyorum.
FARUK ENGİN
1989’daki maçı hiç unutamam. Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray’la eşleşmiştik. İlk yarıyı Galatasaray 3-0 önde kapadı ancak maçın sonunda Fenerbahçe 4-3 galip gelmişti. Harika bir mücadele olmuştu, bütün Fenerbahçeliler o gün adeta bayram yapmışlardı. O maçtaki bütün Fenerli futbolcuların ayağına sağlık.
İSMAİL KARATAŞ
Benim ve bütün Fenerbahçeliler’in unutamadığı en güzel anılardan birisi de Kadıköy’de oynanan ve 1-0 geriden gelip 4-1 kazandığımız maçtı. Henüz maçın başında Galatasaray golü atınca maçın elden gittiğini sanmıştım ama öyle olmadı ve gelenek bozulmadı.

FAHRETTİN ÖZTÜRK
Bir gün maça gitmiştim Ali Sami Yen’e. Her yer alev almış yanıyor herkes tezahürat yapıyor. O maçta Fenerbahçe’ye 4-1 yenildik. Ama ben mutluydum, çünkü dostluk kazanmıştı.
ONUR MUSTAFA
Tarih 21.09.2003. En fazla seyircili maç, 70.125. Hayatımda gördüğüm en ilginç gol, Cesar Prates şutunu çeker ve top Hakan Şükür’e çarparak gol olur. Çok güzel bir atmosfer vardı. Hayatım boyunca unutmayacağım.
MURAT TORUN
Ben 14 yaşındayım. Fazla derbi görmemiş sayabilirsiniz. Şu ana kadar izlediğim derbilere göre söylüyorum. Buna bu sene son verilir mi, onu da bilmem ama ben fanatik bir Galatasaraylı olarak takımım yense de yenilse de her zaman yanındayım.
MUHAMMED ÇELİK
Fenerbahçe’nin bizi 6-0 yendiği maçtan sonraki gün okulda tüm arkadaşlarımın önünde ağlamıştım. Ama ne olursa olsun Galatasaray’ı çok ama çooook seviyorum.
MURAT YILDIZ
Taa Almanyalar’dan kalktık, babamla sadece bir maç için, İstanbul Ali Sami Yen’de maç izlemek için. Malesef 1-0, Selçuk’un attığı golle yenilmiştik. Ama çok güzeldi, ilk kez Türkiye’de maç izlemiştim. Biraz pahalıya mal oldu, ama değdi. Umarım bu kez Galatasaray kazanır.
AHMET BAŞKENT
Yıl 1989, Galatasaray-Fenerbahçe maçı. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum. İlk devre Galatasaray 3-0 önde, biz derse girdik, hoca Fenerbahçeli. Hoca sıkıla sıkıla ders anlatıyor. Ders bitti, eve gittiğimde ağabeyim 3-4 dedi. “İyi” dedim. İnanmadım tabii ki. Hala da inanamıyorum zaten.
UĞUR DURAN
5-1 biten kupa finalini üniversitede okurken evde 7 Fenerbahçeli’ye karşı tek başıma izlemiştim. Deniz Barış kendi kalesine golü atınca gidip televizyonu öptüm. Ancak elektrik kaçağı varmış, öpmemle beraber öyle bir çarpıldım ki 3 metre uçup Fenerliler’in üstüne düştüm.
O gün anladım ki televizyonum da Fenerli’ymiş.
DOĞA ÖZMEN
Nonda’nın golüyle kazandığımız maç film gibiydi. Gittiğim ilk derbiydi. Sanki maçı biz oynayacaktık. Destek en yüksek seviyedeydi. Maç öncesi verilen özel bayraklar olsun yapılan koreografi olsun her şey müthişti.
FAZIL ERTUŞ
21 Eylül 2003’te oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı için iki bilet almıştım. Yakın arkadaşım Fenerbahçe taraftarıydı ve beraber gitmiştik. Maçı benimle beraber Galatasaray tribününden izleyecekti. Fenerbahçe Hooijdonk’la golü bulunca tam ayağa fırlayıp seviniyordu ki son anda onu sıkıca tuttum ve engelledim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ