MENÜ

Hami Mandıralı'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı tahmini: İki kilit ismi de açıkladı

Türk futbolunun efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Süper Lig'de pazar günü oynanacak Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Hami Mandıralı, dev maçın kilit oyuncularını açıkladı.

Hami Mandıralı'dan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı tahmini: İki kilit ismi de açıkladı

Trabzonspor'un efsane futbolcularından Hami Mandıralı, kritik Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesi  açıklamalarda bulundu. Hami Mandıralı, iki takımın güncel performansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Dev maçta saha içine odaklanılması gerektiğini belirten Hami Mandıralı, "Yılların iki ezeli rakibi karşı karşıya gelecek. Tabii Trabzonspor’un 3.lük hedefi var, Fenerbahçe’nin şampiyonluk. Bu maçların skorunu bilmek veya söylemek çok zor. Kadro yapısı itibariyle Fenerbahçe’nin daha güçlü bir kadrosu var. Trabzonspor’un ise son haftalarda yükselen grafiğiyle Trezeguet’si var. Onun performansı mutlaka bu maçta etkili olacaktır. Genel yapısıyla bakıldığı zaman Fenerbahçe şampiyon olmak istediği için mutlaka kazanması lazım. Nasıl bir oyun stratejisi ile oyuna çıkacak ve Abdullah Avcı buna nasıl cevap verecek, bunu hep birlikte göreceğiz. Zor bir maç olacak çünkü yıllardan beri bu iyi büyük takım muhteşem mücadeleler veriyor sahada. Belki Trabzon belki Fenerbahçe yenmiştir ama sahada olan hep sahada kalmıştır. Dışarıya yansıyan hep futbolun çirkin tarafları olmuştur. Böyle bir görüntünün olmaması arzumuz. Sahada kim oynuyorsa o kazanır" dedi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ...

Trabzonspor'un kazanmasını istediğini vurgulayan Hami Mandıralı, çok zor bir maç olacağını ifade etti:

"Ben de Trabzonspor kimliğiyle Trabzonsporumuzun kazanmasını isterim haliyle ama bu benim arzu etmemle olmuyor. Sahada oyuncular kendilerine yakışan performası ortaya koyarsa, herkes kendine düşeni yaparsa çok kaliteli bir maç olacağını düşünüyorum. Şampiyonluğu etkileyecek bir maç. Mutlaka kazanmak isteyen bir Fenerbahçe var ama taraftarını mutlu etmek isteyen de bir Trabzonspor var. Son haftalarda Trabzonspor inişli çıkışlı bir grafik çizmesine rağmen bazı maçları güzel kazanıyor. Bazı maçlarda da istediği futbolu ortaya koyamıyor ve maçları kaybediyor. Özellikle Alanyaspor maçında oynadıkları futbol Trabzonspor takımına yakışmayan bir oyundu. Trezeguet, Pepe, Mendy maça damga vuracak oyuncular. Uğurcan oynarsa onun göstereceği performans çok kıymetli. Oynamazsa diğer kalecimiz de elinden geleni yapacaktır. Çok zor bir maç olacak. Umarım sahada çok profesyonel davranır iki takımın oyuncuları. Hak eden de kazansın ancak gönlüm bordo maviden yana."

Haberin Devamı

Hami Mandıralıdan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı tahmini: İki kilit ismi de açıkladı

"ÇOK KOLAY TESLİM OLMAYACAK"

Fenerbahçe'nin dış saha maçlarındaki etkili performansına dair gelen soruya Hami Mandıralı, "Bu Trabzon için geçerli olur mu bilmiyorum ama Trabzonspor çok güçlü bir camia ve futbol takımı aslında. 37 yıl sonra şampiyonluk yaşamış ve daha öncesinde farklı farklı duygular yaşamış bir camia. Bu camianın bir parçası olarak da Trabzonspor’da Fenerbahçe’ye bu maçta öyle çok kolay teslim olacak, performans düşüklüğü olacak gibi şeyler beklenilmemesi lazım. Fenerbahçe mutlaka kendi oyununu ortaya koyacaktır ama ona karşılık veren de bir Trabzonspor olacaktır. Kritik oyuncular vardır ya hani onların maçları olacak. Benim oynadığım dönemde de söylenen bir söz var. Atanla tutan iyi olacak. İki takımda da atan da tutan da iyi. Bu oyuncuların performansı sonuca etki edecek" cevabını verdi.

Hami Mandıralıdan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı tahmini: İki kilit ismi de açıkladı

"ÇOK CİĞERLİ, ÇOK YÜREKLİ BİR OYUNCU"

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ön plana çıkmasını beklediği yıldızlarla ilgili görüşlerini paylaşan Hami Mandıralı, "Uğurcan tabii ki önemli isim. Kaleciler hep takımı ayakta tutanlardır. Aslında başrol oyuncuları onlardır. Onların kurtaracağı bir top 90 dakikaya yaydığınız zaman çok etkilidir. Ancak tabii ki bir tek onlar değil. Trezeguet, Pepe var. Pepe çok önemli bir oyuncu fakat sakatlığından dolayı çok faydalanamadık ondan. Pepe bu maçlarda öne çıkabilir. Gerçekten önemli bir oyuncu olduğunu öne koyabilir. Trezeguet’nin son haftalarda yükselen bir performansı var. Oyun olarak demesekte gol bölgelerinde çok etkili şu an. Visca çok önemli bir oyuncu. Onun da ne yapacağı belli olmaz. Ancak Fenerbahçe’de de çok önemli oyuncular var. Fred orta sahanın vazgeçilmezi. Ancak orada bir de İsmail var. Çok ciğerli, çok yürekli ve Fenerbahçe’ye artılar sağlayan bir oyuncu. Tadic çok önemli ve onun altını çizmek lazım. Her ne kadar oyun içinde etkili gözükmese de ayağında topu iyi kullanan ve Dzeko’ya çok güzel paslar atan bir oyuncu. Szymanski son 6-7 haftadır belki çok etkisiz gözüken bir oyuncu ama dikkat edilmesi gereken bir kalite. Bu oyuncuların performansı tabii çok etkileyecek maçı. Cengiz Ünder alındı Fenerbahçe’ye çok büyük maliyetlerle. Bu tip maçlarda bu oyuncular öne çıkmalı. Diğer maçlarda attığını goller, oynadığınız oyun belki takıma puan getiriyor ama oyun olarak katkı sağlamıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin oyuncu kadrosu ile Trabzonspor’u yan yana koyduğunuz zaman artısı var Fenerbahçe’nin. Ancak saydığım oyuncular da Trabzonspor’da devreye girerse gerçekten çok çetin bir maç olacak ve skor da umarım Trabzonspor’dan olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

'SEYİRCİYE OYNAYAN ÇOK OYUNCU VAR'

Haberin Devamı

Futbolcuların oyunu çirkinleştirmeden sahada performans göstermesi gerektiğini belirten Hami Mandıralı, "Ahlaklı oynayan oyuncuları dışarıda tutarsak seyirciye oynayan çok oyuncu var. Büyük takımlarda sizden beklenen şey sadece çık oyununu oyna aslında. Sizin işiniz sahada top oynamak. Hakem değil, taraftar değil, yedek kulübeleri değil. Bunları sıkça görüyoruz Türkiye’de.

Hami Mandıralıdan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı tahmini: İki kilit ismi de açıkladı

Büyük takımlarda oynuyorsunuz, bunlar marka olmuş camialar. Oyuncular da o camialara yakışır şekilde futbol oynayıp, kendilerini öyle sevdirmeleri lazım camialarına. Bunlardan biraz uzak görüntü içindeyiz şu anda. Bizim tek istediğimiz şu, iki tarafta çıksın ne kadar özellikleri varsa o kadar sahada sergilesinler" dedi.

Hami Mandıralıdan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı tahmini: İki kilit ismi de açıkladı

YORUM YAZ