MENÜ

Halil Umut Meler’in babası ilk kez konuştu: 'Oğluma atılan yumruk yüreğimi sızlattı'

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde ev sahibi ekibinin Başkanı Faruk Koca'nın karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atarak hastanelik etmesinin yankıları sürüyor. 'Babamın sözünü dinledim ve tercihimi hakemlikten yana kullandım" diyerek mesleğine başlamasında büyük etkisi olan baba Bülent Meler konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Halil Umut Meler’in babası ilk kez konuştu: 'Oğluma atılan yumruk yüreğimi sızlattı'

Süper Lig'in 15. haftasında Pazartesi akşamı oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya giren Başkent ekibinin başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e önce yumruk atmış, ardından tekmelerle saldırmıştı.

Haberin Devamı

KOCA'DAN MELER'E YUMRUK VE TEKMELİ SALDIRI

Mücadelenin bitiş düdüğü ile birlikte sahaya giren Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yumruk darbesiyle birlikte Meler yere yığılırken Başkan Koca ve beraberindeki kişiler tekme atarak Meler'e saldırmaya devam etti. Saldırı anları kameralara yansırken, Meler'in sol gözü morardı. Daha sonra hastaneye kaldırılan Meler'in elmacık kemiğinde çatlak olduğu açıklandı.

Halil Umut Meler’in babası ilk kez konuştu: Oğluma atılan yumruk yüreğimi sızlattı

İŞTE HALİL UMUT MELER'İN İLK İFADESİ: 'SENİ ÖLDÜRECEĞİM' DEDİ

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in ifadesi ortaya çıktı. Meler'in ifadesinde, saldırının detaylarına ve saldırganlar tarafından yapılan tehditlere yer verildi. Maçın bitiş düdüğünün ardından, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve yanında bulunan iki şahsın sahaya girerek orta alana kadar geldiklerini anlatan Meler, şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Faruk Koca benim sol göz altıma yumrukla vurdu, yere düştüm. Ben yerdeyken tüm şahıslar birçok kez yüzüme ve vücudumun diğer yerlerine tekmeyle vurdular. Faruk Koca, tüm hakem arkadaşlarım ile bana 'Sizi bitireceğim' dedi. Bana hitaben 'Seni öldüreceğim' dedi. Bana vuran Faruk Koca'dan ve diğer şahıslardan davacı şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum."

YARIN TABURCU EDİLECEK

Öte yandan, hastane başhekimliği tarafından Meler'in sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada tansiyon sorununun devam ettiği, bu nedenle 1 gün sonra taburcu edileceği söylenmişti. Ancak, Meler'in ısrarla taburcu olmak istemesi nedeniyle, tansiyonunun düzelmesi halinde bu akşam saatlerinde çıkartılabileceği ve İzmir'e gideceği öğrenildi.

Halil Umut Meler’in babası ilk kez konuştu: Oğluma atılan yumruk yüreğimi sızlattı

 BABA MELER KONUŞTU: OĞLUMA YUMRUK ATILDIĞINI GÖRÜNCE YÜREĞİM SIZLADI

Maçı televizyondan canlı olarak izlediğini anlatan baba Meler, Sabah'a şu açıklamaları yaptı; 'Maçı televizyondan canlı olarak seyrettim. Televizyondan oğluma yumruk atıldığını görünce yüreğim sızladı. Bir baba ne hissederse ben de onu hissettim. İçim cız etti. Oğluma atılan yumruğun acısını yüreğimde hissettim. Olaydan sonra oğlumla da görüştüm. Durumu iyi. Hastane doktoru İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamayı ben de takip ettim. Oğlum yarın (Çarşamba) hastaneden çıkacak. Hastaneden çıkıp İzmir-Selçuk'a gelecek. O zaman yüz yüze detaylı konuşacağız' diye konuştu.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler’in babası ilk kez konuştu: Oğluma atılan yumruk yüreğimi sızlattı

 DEVLET YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bülent Meler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da devlet yetkililerine gösterdikleri reaksiyondan dolayı teşekkür etti. Baba Bülent Meler, paylaşımında "Başta Selçuklu hemşerilerim olmak üzere oğluma ve ailemize sahip çıkan tüm devlet yetkilerine ve spor camiasına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

'BABA SÖZÜ DİNLEDİM, HAKEM OLDUM' DEMİŞTİ

Hakem Umut Meler, 8 sene önce Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine verdiği röportajda, "Futbola ilginiz nasıl başladı?' sorusunu, "Babam kulüp yöneticisiydi. Selçuk Efesspor'da uzun yıllar yöneticilik yaptı. Futbola âşıktı. Uzun yıllar da futbol oynamışlığı vardı. Aynı zamanda hakemliği de takip ediyordu. Çocukluğumdan beri, "Hakem ol. Daha iyi yaparsın" diyerek bana hakemliği aşıladı. Üniversiteyi kazandıktan sonra bana bıraktı. "İster hakem ol, ister futbola devam et" dedi. Ben de babamın sözünü dinledim ve tercihimi hakemlikten yana kullandım. 10 yıldan beri de hakemlik yapıyorum" diye yanıtlamıştı.

İZLE | Hakem Halil Umut Meler'e saldırı! İşte saniye saniye o görüntüler...

 

YORUM YAZ