MENÜ

Güntekin Onay'dan Fenerbahçe - Konyaspor maçı yorumu "Maç 22. dakikada fiilen bitti"

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından Süper Lig, dün akşam oynanan maçlarla hüzünlü bir şekilde yeniden başladı. Erteleme maçında Fenerbahçe, evinde Konyaspor'u 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek zirve takibine devam etti. Hürriyet yazarı Güntekin Onay, Kadıköy'deki mücadeleyi köşesinde değerlendirdi.

Güntekin Onay'dan Fenerbahçe - Konyaspor maçı yorumu "Maç 22. dakikada fiilen bitti"

Süper Lig'in 23. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, evinde Konyaspor'u 4-0 mağlup etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta Sarı-lacivertliler, 13. dakikasında Valencia'nın penaltı golüyle öne geçerken 22. dakikada Konyaspor, Diouf'un gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kaldı. İlk yarıda son sözü 45+6. dakikada Valencia söyledi ve devreye 2-0 ile girildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de diğer goller 61. dakikada King ve 79. dakikada Szalai'den geldi.

Bu sonuçla birlikte puanını 48 yapan Jesus'un öğrencileri, lider Galatasaray ile puan farkını 6'ya indirdi. Son 5 maçını kaybeden Konyaspor ise 27 puanda kaldı.

FENERBAHÇE'DE 5 İSİM KADRODA YER ALMADI

Fenerbahçe, Konyaspor maçına 5 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte; Alioski, İsmail Yüksek ve Joao Pedro teknik ekip tercihi nedeniyle kadroda yer almazken, son antrenmanda sakatlanan Luan Peres, mücadelede görev alamadı. Bu oyuncuların yanı sıra Adana Demirspor karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Batshuayi, Konyaspor mücadelesinde forma giyemedi.

OSTERWOLDE YEDEK BAŞLADI

Fenerbahçe’nin İtalya Serie B ekiplerinden Parma'dan kadrosuna kattığı Jayden Oosterwolde, Konyaspor mücadelesine yedek soyundu. Mücadelenin 68. dakikasında genç futbolcu oyuna dahil olan isim oldu.

Haberin Devamı

Hürriyet yazarı Güntekin Onay karşılaşmayı değerlendirdi. Onay "22’nci dakikada Diouf’un ikinci sarı karttan atılmasıyla maç resmen olmasa da fiilen sona erdi." ifadelerini kullandı.

GÜNTEKİN ONAY: FENERBAHÇE ZORLANMADAN KAZANDI

Yeniden Süper Lig’e dönüş öncesinde her takım için soru işaretleri vardı. 3 haftadan fazla bir süredir maç oynamayan takımların lige dönüşü nasıl olacaktı? Ritmlerini ve maç temposunu kaybetmişler miydi? Deprem felaketinin ardından konsantrasyonları azalmış mıydı? Mental açıdan nasıl etkilendiler?

KONSANTRASYON YÜKSEKTi

Dün şunu gördük ki Fenerbahçeli futbolcular yüksek konsantrasyon ile, galibiyetin öneminin farkındalığıyla sahadaydı. Kararlı ve istekliydiler. Ancak tempoları çok yüksek değildi. Nitekim Enner Valencia’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçene kadar net pozisyon üretemedi sarı lacivertliler.

MAÇ 22. DAKiKADA FiiLEN BiTTi

22’nci dakikada Diouf’un ikinci sarı karttan atılmasıyla maç resmen olmasa da fiilen sona erdi. Nitekim Valencia’nın 2’nci golü sonrası maç Fenerbahçe açısından çok rahat bir tempoda seyretti. Ekvadorlu santrfor bu sezon bambaşka bir seviyede. Lige 2 kez ara verilmesine rağmen formunu da kaybetmedi.

Haberin Devamı

DÜNKÜ MAÇ BAZ ALINAMAZ

Dün Fenerbahçe hiç zorlanmadan kazandı ancak sanıyorum ki teknik direktör Jorge Jesus, bu maçın ölçü olmayacağının farkındadır. Çünkü skor avantajıyla iç sahada 70 dakikadan uzun bir süre 1 kişi eksik bir rakibe karşı mücadele etmek sarı lacivertliler açısından baz alınacak bir olgu değil.

PALUT’SUZ 4 MAÇI KAYBETTi

Konyaspor ise İlhan Palut ile yolları ayırdıktan sonra ligde 4 maçını da kaybetti. Gol atamadı, puan alamadı. Üstüne üstlük kupadan da elendi. Harika ve başarılı bir takımı neden, nasıl alaşağı ederler anlamak mümkün değil.

Dün farklı kazanan Fenerbahçe zirveyi takibini sürdürürken oyun anlamında çok da parıldamadı.

YORUM YAZ