MENÜ

Gözyaşları Atsu için!

Yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden Hatayspor'un futbolcusu Christian Atsu'nun naaşı, ülkesi Gana'ya getirildi. Büyük bir üzüntünün yaşandığı havalimanında, devlet yetkililerinin yanı sıra Atsu'nun ailesi ve sevenleri de hazır bulundu.

Gözyaşları Atsu için!

Ülkemizde büyük yıkıma yol açan deprem felaketinde kaybettiğimiz isimlerden biri de ne yazık ki Hatayspor'un futbolcusu Christian Atsu'ydu. Atsu'nun cansız bedenine, Hatay'da kaldığı Rönesans Rezidans'ın enkazında 12. günün sonunda ulaşılmıştı. Yıldız futbolcunun ölümü, hem sevenlerini hem de futbol dünyasını yasa boğdu. 31 yaşında aramızdan ayrılan Atsu'nun cenazesi önce Hatay'dan Adana'ya, oradan uçakla İstanbul'a getirildi. Cenaze, İstanbul'un ardından da Türk Hava Yolları'na ait uçakla, Gana'nın Başkent'i Akra'ya ulaştı.

Haberin Devamı

'Her gün dua ettik ama...'

Akra'daki Kotoka Uluslararası Havalimanı'nda Atsu'nun tabutu, Gana bayrağına sarılı şekilde askerler tarafından taşındı. Havalimanı’ndan Devlet Başkanı Yardımcısı Mahamudu Bawumia'nın yanı sıra bakanlar, Atsu'nun ailesi ve vatandaşlar hazır bulundu. Bawumia,"Umuda karşı umut ettik, geçen her gün dua ettik, dua ettik. Ama ne yazık ki bulununca yok oldu. Acı verici bir kayıp, çok acı" ifadelerini kullandı. Atsu'nun naaşının özel bir cenaze evine nakledildiği ve onun için düzenlenecek geniş kapsamlı cenaze töreninin tarihinin ise daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Gerçek bir yardım severdi

Ülkesindeki birçok kişiye yardım eden, okullar yaptıran, gençlere ve çocuklara spor malzemeleri desteği sağlayan Christian Atsu, bu özelliğiyle herkesin büyük sevgisini kazanmıştı. Ganalı futbolcunun cenazesinin havalimanına getirildiği sırada onun yardım ettiği bir kadın, gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Kudus vatandaşını unutmadı

Hollanda'da Ajax'ın, Sparta Rotterdam'ı 4-0 yendiği maçta son golü atan Ganalı Mohammed Kudus, vatandaşı Atsu'yu unutmadı. Kudus, Atsu'nun isminin yazılı olduğu tişörtünü tribünlere gösterdi. Hakem Pol van Boekel, Kudus'e formasını çıkarttığı için sarı kart göstermedi! 22 yaşındaki oyuncu, "Hakem yanıma gelerek, acıma saygı duyduğunu söyledi" dedi.

YORUM YAZ