MENÜ

Golden Boy 2023'ün kazananı Jude Bellingham oldu

Bir takvim yılının Avrupa'daki en iyi genç oyuncusunu belirleyen Golden Boy'un 2023'teki sahibi Real Madrid'in süperstarı Jude Bellingham oldu.

Golden Boy 2023'ün kazananı Jude Bellingham oldu

Tuttosport tarafından düzenlenen Avrupa'da bir takvim yılının en iyi genç oyuncusunu belirleyen Golden Boy'un 2023'teki sahibi Jude Bellingham oldu. Real Madrid'in genç yıldızı en yakın rakibi Jamal Musiala'ya büyük fark atarak ödülü kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Golden Boy 2023ün kazananı Jude Bellingham oldu

Oyların %97'sini alan Jude Bellingham, Musiala'nın 200 puan önünde ödüle ulaşmayı başardı. Bu sezon Real Madrid formasıyla çıktığı ilk 13 maçta 13 gol atmayı başaran İngiliz yıldız, bu ödülü kazanan ilk Real Madrid oyuncusu oldu.

ARDA GÜLER DE LİSTEYE DAHİL OLMUŞTU

Golden Boy'un ilk olarak belirlenen 20 kişilik finalist listesine Tuttosport'un editör ekibi tarafından da 5 kişi wildcard ile dahil edilmişti. Avrupa'nın bu prestijli ödülü için listeye dahil edilen isimlerden biri de Arda Güler olmuştu.

Golden Boy 2023ün kazananı Jude Bellingham oldu

Avrupa'nın dört bir yanından 50 gazetecinin oluşturduğu jürinin oylarıyla belirlenen Golden Boy'un sahibi, 25 kişilik şu finalist listesinden seçildi: Jude Bellingham - Real Madrid, Jamal Musiala - Bayern Münih, Xavi Simons - RB Leipzig, Antonio Silva - Benfica, Alejandro Balde - Barcelona, Florian Wirtz - Bayer Leverkusen, Benjamin Sesko - RB Leipzig, Giorgio Scalvini - Atalanta, Rasmus Höjlund - Manchester United, Levi Colwill - Chelsea, Johan Bakayoko - PSV, Milos Kerkez - Bournemouth, Arthur Vermeeren - Antwerp, Evan Ferguson - Brighton, Lucas Gourna-Douath - RB Salzburg, Warren Zaire-Emery - PSG, Ousmane Diomande - Sporting, Arnau Martinez - Girona, Mathys Tel - Bayern Münih, Andy Diouf - Lens, Arda Güler - Real Madrid, Bilal El Khannouss - Genk, Martin Baturina - Dinamo Zagreb, Joao Neves - Benfica, Lamine Yamal - Barcelona.

Haberin Devamı

 

Golden Boy 2023ün kazananı Jude Bellingham oldu

YORUM YAZ