MENÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Halil Umut Meler'e ziyaret ve açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hastanede tedavi gören Halil Umut Meler'i ziyaret etti. Bakan Bak çıkışta basın mensuplarına bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Halil Umut Meler'e ziyaret ve açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankaragücü - Rizespor maçında saldırıya uğrayan Hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Bak, hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. İşte Bakan Bak'ın açıklamaları;

"Kıymetli hakemimiz Halil Umut Meler'i ziyaret ettik. Bu yaşadığımız olay hepimizi derinden üzdü. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Olayla ilgili İçişleri ve Adalet bakanlarımızla görüştük.

Olay, mahkemeye intikal etti. Adli olarak devam ediyor. Yeniden birlik ve beraberlik için, spordaki hakem baskısını da azaltacak şekilde herkese görev düşüyor. Spordaki tüm ögelerin kendine düşen sorumlu olması gerekiyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Buna ihtiyacımız var. Halil Umut Meler kardeşimizle konuştuk. Ben de eski hakemim. Onu çok iyi anlıyorum. Tüm camiayı üzdü bu olay.

İŞTE HALİL UMUT MELER'İN İLK GÖRÜNTÜSÜ

Bunları spor camialarında görmek istemiyoruz. Bunla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakınen takip ediyor. Hakem kardeşimizi aradı. Futbolun değerli üyelerine büyük görev düşüyor. Seyircimize de görev düşüyor. Bu olayı milat olarak görelim. Seyircisinden, teknik direktörüne, sporcusuna, bizlere görev düşüyor. Hepimiz çaba harcamalıyız. Türk sporunun değerini artırmak için çabalamalıyız. EURO 2032'yi organize edeceğiz. Bu olayın altından birlikte kalkacağız."

Haberin Devamı

Öte yandan Bakan Bak, liglerin uzun bir süre oynanmama ihtimali ile ilgili soruya ise, "Liglere çok fazla ara verileceğini düşünmüyorum" diye yanıt verdi.

Bakan Bak'tan Halil Umut Meler'e ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Baktan Halil Umut Melere ziyaret ve açıklama

YORUM YAZ