Kerem Aktürkoğlu neye uğradığını şaşırdı! Barcelona'dan Benfica karşısında efsanevi geri dönüş
22 Ocak 2025, Çarşamba 09:35Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam dokuz karşılaşma oynandı. Bu dokuz karşılaşmada 33 gol atılırken birbirinden sürpriz sonuçlara imza atıldı. Gecenin dikkat çeken maçı Portekiz'de oynandı. Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica sahasında Barcelona ile karşılaştı.

Mücadeleye ev sahibi ekip muhteşem bir başlangıç yaptı. İkinci dakikada Pavlidis'in golüyle 1-0 öne geçen Portekiz ekibi 13. dakikada Lewandowski'nin golüne engel olamadı: 1-1. Pavlidis 22 ve 30. dakikalarda bir kez daha sahneye çıkarak ilk yarıyı Benfica'nın 3-1 önde kapatmasını sağladı. Benfica'nın üçüncü golünde kaleci Szczensy'nin Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı müdahaleye hakem penaltı noktasını gösterdi.
İkinci yarıda ise sahada tam bir Barcelona fırtınası vardı. 64. dakikada Raphinha farkı bire indirse de 68. dakiakda Araujo'nun kendi kalesine attığı golle skor 4-2'ye geldi. 78. dakikada Lewandowski, 86. dakikada Garcia ve 90+6. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Raphinha tarihi bir geri dönüşü tamamladı: 5-4.

HAKEM MAKKELIE'YE ŞOK TEPKİ
Maçın son düdüğünün ardından Benficalı oyuncular Hakem Danny Makkelie'ye çok sert tepki gösterdi. Tartışmalar soyunma odası tüneline de taştı. İspanyol basını soyunmda odası koridorlarına polislerin girdiğini de iddia etti.
Hakem Danny Makkelie, 90+5. dakikada skor 4-4 devam ederken Barcelona ceza sahasında yaşanan bir pozisyonda oyunu devam ettirdi. Burada Benficalı oyuncular penaltı beklemişti. Dakikalar önce Barcelona'ya verilen penaltıya çok benzeyen pozisyonda Hakem Makkelie oyunu devam ettirmeyi tercih etti.

NURİ ŞAHİN TOPUN AĞZINDA
Sezon başında Borussia Dortmund'un teknik direktörlük görevine getirilen Nuri Şahin, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde alınan kötü sonuçların ardından takımdan gönderilme durumuna gelmişti.

Alman basını günlerdir, genç teknik adam için Bologna maçının 'tamam ya da devam' anlamını taşıdığını iddia ediyor. Dortmund, deplasmanda Bologna'ya 2-1 mağlup olarak taraftarlarına büyük bir hüsran yaşattı.
