Burak Yılmaz: Trabzon deplasmanından puanla dönmek yürek ister
20 Eylül 2025, Cumartesi 22:43Güncelleme Tarihi:
Yeni teknik direktörü Burak Yılmaz yönetiminde Süper Lig'de üst üste 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Gaziantep FK, 6. haftada Trabzonspor'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Kırmızı -Siyahlılar ilk yarıyı önde tamamladığı maçta 1 puana razı oldu. Teknik direktör Burak Yılmaz, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

"Kazanılan 1 puan mı yoksa kaybedilen 3 puan mı?"
"Nereden baktığınızla alakalı tabi. Eğer 1-0 geride olsaydık ve 1-1'i yakalasaydık çok sevinçli şekilde giderdik. Ama öne geçtiğimiz için biraz olsun üzdü. Türkiye'nin en zorlu deplasmanlarından birine geldik. Burada cesur oynayacağımızı, topu tutmamız gerektiğini söylemiştim. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, sahanın her yerinde son 15 dakikaya kadar birebir baskı yaptılar. Çok cesur oynadık. Tayyip ve Abena'ya çok güvenerek, sahanın her yerinde bastık. Yüzde 51 topu tuttuk. Kazanabilirdik de. Kısmet böyleymiş."

"Trabzonspor çok agresif olacaktı"
"Önemli olan, buraya gelirken Trabzonspor'un çok agresif ve istekli olacağını biliyorduk. Çünkü büyük takımlar üst üste 3 hafta kolay kolay kaybetmezler. Hele geçen hafta yaşadıkları kendi içinde ve dışına problemler nedeniyle saldıracaklarını biliyorduk. Yüzde 80-85 oranında düşündüklerimizi yaptık. Duran toptan harika bir şekilde organizasyonla golü bulduk. Geçen hafta da organizasyonla gol bulmuştuk. Çalıştığımız şeyleri yapmak bizi mutlu ediyor. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Hepsini gözlerinden öpüyorum. Böyle bir durumda Trabzonspor deplasmanından puanla dönmek yürek ister. Oyuncularımda da fazlasıyla yürek vardı bugün."

Yeni transferler sahada
"Yeni transferimiz çıktı yeni transferimiz girdi. Şanssız bir sakatlık yaşadık. Bunlar olacak. Her hafta rakibe, analize, düzene göre bir 11 yapıyoruz. Bu işin analiz kısmına çok çalışıyoruz. Çalıştıklarımız oluyor, olunca da çok mutlu oluyoruz. Herkesin önünde ekibime çok teşekkür ediyorum. Kavgalar, tartışmalar, mutsuzluklar olacak ama önemli olan burada teknik direktörlük. İnsan idare edebilme. Teknik direktörlüğe başlarken kendime şunu sordum 'İnsanla uğraşmak istiyor musun?' diye. Baktım, istiyorum. O yüzden de bu işe soyunduk. Hatalarımız olacak ama Allah yanlış yapmayı nasip etmesin."

'Maxim'um performans
Bu sezon 4. asistini yapan Alexandru Maxim ise şunları söyledi: "Buraya 3 puan almak için geldik. Trabzonspor taraftarının önünde oynamak gerçekten kolay değil. Önde baskıyla başladık. Rakibimizi uzun toplara zorladık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. İkinci yarı bizim için biraz zor geçti. Ofansif oyuncuları oyuna aldılar. Şanssız bir gol yedik. Takımımın gösterdiği cesaret ve karakterden dolayı çok mutluyum. Evimize 1 puanla dönüyoruz."
