MENÜ

Galatasaray'a büyük umutlarla gelmişti! Olimpiu Morutan'a sürpriz talip...

Sezon başı transfer döneminde Galatasaray'da Okan Buruk'un kadrosunda yer alamayan Olimpiu Morutan, Serie B ekiplerinden Pisa'ya kiralanmıştı. Rumen futbolcu, bu sezon gösterdiği performans ile dikkat çekti ve Avrupa devlerini peşine taktı.

Galatasaray'a büyük umutlarla gelmişti! Olimpiu Morutan'a sürpriz talip...

Galatasaray'ın geçtiğimiz yaz Serie B takımı Pisa'ya kiraladığı Olimpiu Morutan, bu sezon gösterdiği performans sonrası tüm dikkatleri üzerine çekti. Bonservisi Galatasaray'da olan tecrübeli futbolcuya Serie A ekibi talip oldu.

Haberin Devamı

Galatasaraya büyük umutlarla gelmişti Olimpiu Morutana sürpriz talip...

GALATASARAY'DA BEKLENENİ VEREMEDİ

Galatasaray'ın geçen sezonun başında büyük beklentilerle Steaua Bükreş'ten 3.5 milyon Euro'ya transfer ettiği Olimpiu Morutan, sarı-kırmızılılarda beklenen patlamayı yapamadı. Rumen yıldız Galatasaray formasını 34 maçta giydi ve 3 gol atıp 5 asist yaptı. Fatih Terim ve Domenec Torrent ile istikrarlı bir görüntü çizemeyen Morutan büyük hayal kırıklığı yarattı.

SEZON BAŞINDA PISAYA KİRALANDI

Galatasaray'da teknik direktörlüğe Okan Buruk'un getirilmesinin ardından Olimpiu Morutan hazırlık kampına götürüldü. Genç yıldız hazırlık maçlarındaki görüntüsüyle Okan Buruk'un gözüne giremedi ve İtalya Serie B ekiplerinden Pisa'ya kiralandı.

Galatasaray ve Pisa arasındaki anlaşmada Olimpiu Morutan'ın 5.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Haberin Devamı

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Galatasaray'da bekleneni veremeyen ve tecrübe kazanması için Pisa'ya kiralanan Olimpiu Morutan, İtalyan ekibinde kendini buldu. Rumen futbolcu bu sezon Pisa forması ile çıktığı 29 resmi maçta 6 kez rakip fileleri sarsarken, 7 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

TÜRKİYE - HIRVATİSTAN MAÇINDA SİSTEM DEĞİŞİYOR

MİLLİ TAKIMDA ASİST YAPTI

Romanya, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde kendi sahasında Andorra ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı Romanya 2-0'lık skorla kazandı. Oynanan maçta bonservisi Galatasaray'da olan Morutan, bir asist yaptı.

SERİE A KANCASI

İtalyan basını TuttoSalernitana'nın haberine göre, Bir dönem Galatasaray'ın kalesini koruyan Morgan de Sanctis, sportif direktör olarak görev yaptığı Salernitana'ya yeni sezonda yapacağı transferleri belirledi. Listenin başına ise Serie B ekibi Pisa'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Olimpiu Morutan'u eklediği ifade edildi.

SATIN ALMADA ÖNCELİK PİSA'NIN

Galatasaray'ın Steaua Bükreş'ten 3.5 milyon Euro'ya transfer ettiği Olimpiu Morutan'ın satın alma opsiyonu ise Serie B ekibi Pisa'da bulunuyor. İtalyan ekibinden 300 bin euro kiralama ücreti alan Galatasaray, Rumen oyuncunun satın alma opsiyonu da 5.5 milyon euro olarak belirlendi.

İtalya Serie B'de mücadele eden Pisa, sezon sonunda Serie A'ya yükselmeyi başarırsa satın alma opsiyonu zorunlu hale gelecek.

YORUM YAZ