MENÜ

Galatasaray - Sparta Prag maçını Serkan Akcan analiz etti: Bu turun favorisi Cim Bom!

Yazarımız Serkan Akcan'a, yarın oynanacak Galatasaray - Sparta Prag maçını değerlendirdik. Akcan'a 3 soru sorduk, 3 cevap aldık. Serkan Akcan özetle, 'Bu turun favorisi Cim Bom!' dedi.

Galatasaray - Sparta Prag maçını Serkan Akcan analiz etti: Bu turun favorisi Cim Bom!

Serkan Akcan, 3 soru 3 cevapta Galatasaray’ın Prag sınavını, yoğun fikstürünü ve ara transfer hamlelerini değerlendirdi...

Haberin Devamı

Galatasaray - Sparta Prag maçını Serkan Akcan analiz etti: Bu turun favorisi Cim Bom

Perşembe günü Galatasaray için Avrupa defteri yeniden açılacak. Sparta Prag Çekya Ligi’nin lideri ve son 7 maçını kazanmış bir ekip olarak geliyor İstanbul’a... Rams Park’ta nasıl bir maç ve sonuç ortaya çıkar?

Sparta Prag 7 maç üst üste kazandı ve Çek Ligi’nin lideri. Galatasaray da son 6 maçını kazanarak bu hafta liderliği ele geçirdi. Sparta 3’lü bir savunmayla oynuyor ve bunu sezon başından beri Avrupa Ligi’nde vazgeçmeden yapıyor. Grup aşamasında Prag’ta Real Betis ve Limasol’u yendi, Glasgov ile berabere kaldı. Dışarıda ise sadece Limasol’u yenebildi.

İleri teknik adamlık becerisi

Galatasaray da Ali Sami Yen’de Şampiyonlar Ligi ve lig fark etmeksizin coşkulu oynuyor. Okan Buruk rakip analizlerini ileri teknik direktörlük becerileriyle birleştirerek bu sezon Bayern ve United maçlarında içeride dışarıda büyük performanslar çıkardı. Buruk’un büyük krizlere yol açabilecek eksiklikleri ‘devşirme’ yöntemiyle çözmüş olması, Muslera’dan başlayarak herkesin ideal formlarına yaklaşması Galatasaray’ı bu eşleşmede favori yapıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray - Sparta Prag maçını Serkan Akcan analiz etti: Bu turun favorisi Cim Bom

Galatasaray, Süper Lig’de haftalar sonra puan farkıyla zirveye yükseldi. Ancak Avrupa Kupası serüveni ezeli rakibi Fenerbahçe’den önce başlıyor. Bu trafik, Galatasaray’ın lig yarışını nasıl etkiler?

Ocak ayında iki takım da 6 lig, 1 kupa 7’şer resmi maç yaptılar ve ikisi de ligde sadece 2 puan kaybettiler. Şubat ayında Fenerbahçe 4 lig, 1 Türkiye Kupası 5 maç oynayacakken Galatasaray ilaveten 2 Avrupa Ligi son 16 Play-Off turu oynayacak. Galatasaray Okan Buruk’un devşirme projesi ve dengeli forma dağıtımı sayesinde ritimle oynamayı becerebilen bir takıma dönüştü. Aurier, Köhn ve Vinicius’un da katılımıyla kadro çemberini genişleten Buruk için yoğun maç trafiği bir şikayet kaynağı olmaktan çıkmış, forma dağıtımı için fırsata dönüşmüşe benziyor. O yüzden Galatasaray’ın bu trafikten yorgun değil kazançlı çıkma ihtimali yüksek.

Galatasaray - Sparta Prag maçını Serkan Akcan analiz etti: Bu turun favorisi Cim Bom

Galatasaray’ın ara transferde kadrosuna kattığı oyuncular nokta atışı ve doğru isimler mi? Boey ve Angelino’nun açıkları kapanır mı? Bakambu aranır mı?

Haberin Devamı

Serge Aurier kariyerli ve tecrübeli bir sağ bek. Boey’den 8 yaş büyük olduğu düşünüldüğünde arada Boey’nin lehine atletizm farkı olması doğal. Aurier doğru yönetilirse Boey’in yerini doldurabilir, -ki bu konuda Okan Buruk’un Ndombele’ye yaklaşımı düşünüldüğünde Aurier’in konforlu bir ortam bulma ihtimali yüksek. Fildişi’nin kaptanı olan Aurier finalde vasatı aşamasa da Afrika Şampiyonu oldu. Sert ve zor biri gibi görünse de Buruk’un aradığı ‘winner’ karaktere sahip oluşu tercih sebebi gibi görünüyor.

Ziyech geri dönene kadar...

Vinicius eğlenceli, pozitif ve hareketli bir santrfor. Icardi varken ilk 11 beklemiyordur ama şansın geldiği kısa sürelerde bekleneni vermesi için alındığını da biliyor. Köhn ofansif bir sol bek. Bundesliga 2’deki istatistikleri bize bunu söylüyor. Ziyech dönene kadar Barış’ı sağ forvete itecek performansı göstermesi bile Okan Buruk’u tatmin edecektir.

Galatasaray - Sparta Prag maçını Serkan Akcan analiz etti: Bu turun favorisi Cim Bom

YORUM YAZ