MENÜ

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti! Yüklü tazminat ödenecek

Galatasaray'ın sözleşmesini tek taraflı feshederek yollarını ayırdığı Omar Elabdellaoui, Sarı Kırmızılı ekibe açtığı davaya kazandı. Cim Bom, Norveçli sağ beke yüklü bir tazminat ödeyecek.

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti! Yüklü tazminat ödenecek

Sezon başı Leo Dubois transferi ve Sacha Boey'in yükselen formu sonrası Galatasaray'da Omar Elabdellaoui'nin gözden çıkarıldığı, Sarı Kırmızılı ekibin Norveçli sağ bekle fesih görüşmelerine başladığı, tecrübeli oyuncunun ise alacaklarının tamamını talep ettiği iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

CENK ERGÜN'LE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ DUYURDU

Kontratının bitimine 1 yıl kalan Omar'ın 1 milyon 400 bin Euro talep etmesi iddiaları sosyal medyada Galatasaraylı taraftarların tepkisini çekerken 30 yaşındaki oyuncudan açıklama geldi. Sezon başı kendisini isteyen takımları hocası Okan Buruk'un kadro planlamasında yer aldığı için reddettiğini açıklayan Omar, kısa süre önce Futbol Direktörü Cenk Ergün'le görüştüğünü duyurdu. Ergün'ün kendisinden kulüp bulmasını istediğini belirten tecrübeli oyuncu, ''Menajerime hemen bir takım bulmasını söyleyeceğimi ilettim'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti Yüklü tazminat ödenecek

Omar, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Galatasaray ailem,

"Benimle ilgili medyada çıkan haberlere inanmak yerine gerçeği benden öğrenmenizi istedim. Bunu menajerime ilettiğimde konuyla ilgileneceğini ve elinden geleni yapacağını; benim bu süreçte antrenmanlara devam edip, formda kalmayı sürdürmemi söyledi. Sezon öncesi menajerim, beni isteyen bazı takımların teklifleri olduğunu iletti. Hocamızla konuşup, kendisi bana planlarının içinde olduğumu söyledikten sonra menajerime diğer tüm teklifleri unutmasını, burada kalmak ve takıma yardımcı olmak istediğimi söyledim."

Haberin Devamı

'MENAJERİME TAKIM BULMASINI SÖYLEYECEĞİMİ İLETTİM'

Sadece bir kaç gün önce, transfer sezonunun kapanmasına az süre kala; Cenk Ergün bana, kulübün kendime yeni bir takım bulmamı istediğini söyledi. Ona, bunun benim için çok sürpriz olduğunu ancak kulüp böyle istiyorsa çok az bir zaman kalmasına rağmen menajerime hemen bir takım bulmasını söyleyeceğimi ilettim. Bunu menajerime ilettiğimde konuyla ilgileneceğini ve elinden geleni yapacağını; benim bu süreçte antrenmanlara devam edip, formda kalmayı sürdürmemi söyledi. O andan itibaren ne kulüpten ne de menajerimden takım bulmayla ilgili bir şey duydum."

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti Yüklü tazminat ödenecek

'DESTEĞİNİZİ HİÇ UNUTMADIM, UNUTMAYACAĞIM'

Bazı insanlar ne derse desin bu kulübe olan sevgim ve saygım sürüyor. Normal şartlarda medyada söylenenlere dair çıkıp konuşmuyorum ancak birilerinin beni kötü bir durumda bırakmaya çalıştığını hissederek bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Benim için ettiğiniz duaları ve desteğinizi hiç unutmadım ve unutmayacağım. Bana inanın. Ve her zaman takımımın ve tüm Galatasaray ailemin başarılı olmasını dileyeceğim."

Haberin Devamı

AÇIKLAMA SONRASI SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Omar'ın yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra Galatasaray'dan sürpriz bir hamle geldi. Sarı Kırmızılılar, tecrübeli oyuncunun sözleşmenin tek taraflı feshedildiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, ''Profesyonel futbolcu Omar Elabdellaoui’nin sözleşmesi tek taraflı feshedilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti Yüklü tazminat ödenecek

ÜCRETİ 'OYNUYORMUŞ' GİBİ ÖDENDİ

2021 yılbaşı gecesi evinde geçirdiği kaza nedeniyle 1 yılı aşkın süre sahalardan uzak kalan Omar’ın tedavisi süresince sözleşmesinde yer alan ücreti ‘oynuyormuş’ gibi ödeyen Galatasaray Yönetimi, tecrübeli oyuncu ile yollarını ayırırken Norveçli'den karşı atak geldi.

FIFA'YA BAŞVURDU, HAKLI BULUNDU

Omar Elabdellaoui, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurarak, dava açmaya karar vermişti. FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Galatasaray'ın yaptığı tek taraflı feshin haksız olduğuna karar verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti Yüklü tazminat ödenecek

GALATASARAY YÜKLÜ TAZMİNAT ÖDEYECEK

Böylece, Galatasaray Kulübü Omar Elabdellaoui'ye 2 milyon 820 bin 923 Euro ve işleyen faizin ödenmesine, 45 gün içinde ödenmediği takdirde de kulübe transfer yasağının getirilmesine karar verildi.

Mauro Icardi'nin Strasbourg'a Attığı Müthiş Kafa Golü

Galatasaray, Omar Elabdellaoui davasını kaybetti Yüklü tazminat ödenecek

YORUM YAZ