MENÜ

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek! Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı ağırladı. Sarı kırmızılı takımı sahadan Zaha'nın attığı 2 golle 3 puanla ayrıldı. Spor yazarları Galatasaray - Kasımpaşa maçını sizler için değerlendirdi.

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek! Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasının açılış maçında Galatasaray ve Kasımpaşa karşı karşıya geldi. İlk yarıda Zaha'nın attığı golle öne geçen ev sahibi ekip 2. yarının hemen başında yine Zaha'nın ayağından bir gol daha buldu. Kasımpaşa ise rakibine hemen karşılık verse de maçta başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Kasımpaşa'nın tek golünü Omeruo kaydetti.

Haberin Devamı

YENİLMEZLİK SERİSİ 22'YE ÇIKTI
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray, RAMS Park’ta karşı karşıya geldiği Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligde evindeki yenilmezliğine devam etti. Aslan, sahasındaki en son yenilgisini geçtiğimiz sezon Giresunspor karşısında aldı. Cimbom, bu karşılaşmadan sonra oynadığı 22 karşılaşmada 20 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

ÜST ÜSTE 10. GALİBİYET
Galatasaray sahasında Kasımpaşa ile karşılaştı. Sahadan 2-1 galip ayrılan sarı-kırmızılılar ligdeki galibiyet serisini sürdürdü ve 10 maça çıkardı. Sezona Kayserispor beraberliği ile başlayan sarı-kırmızılılar, daha sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa’yı mağlup etmeyi başardı. Ligdeki puanını 31’e çıkaran Galatasaray gelecek hafta Hatayspor’a konuk olacak.

Haberin Devamı

MUSLERA KOLU ASKIDA AYRILDI
Mücadelenin 55. dakikasında Fall ile girdiği ikili mücadelenin ardından Fernando Muslera sakatlık yaşadı ve yerini 60. dakikada Günay Güvenç'e bıraktı. Oyuna devam edemeyen Uruguaylı kalecinin sağ kolu askılı şekilde stattan ayrıldığı görüldü. Muslera’nın sakatlığına ilişkin açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.

İZLE | Muslera'nın sakatlık sonrası ilk görüntüleri!
Okan Buruk: En az hata yapan şampiyonluğu kazanacak

'İNŞALLAH MUSLERA'NIN BİR ŞEYİ YOKTUR'
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç kazandıkça moralimiz artıyor. 10 maçlık seri oldu. Maç beklediğimiz gibi başladı. 1-0’ı bulduk. Oyun olarak ikinci yarıya göre ilk yarı daha iyiydik. İkinci yarıda genel olarak birkaç maçtır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Maç başladığımız gibi olmuyor. Bu çözmemiz gereken şeylerden biri. İkinci yarı top zaman zaman bizdeydi. İkinci golü de bulduk. 2-1 sonrası rakibimizin hamleleri oldu. Daha önce oynadılar. Bitiricilik anlamında çok olumlu şeyler yapmadık. İkinci yarı top kayıpları fazla oldu. Oyuncu değişiklikleri sonrası daha olumlu etki bekliyorduk. Hakim Ziyech’i belli bir dakika oyun tutup, değiştireceğimi söylemiştim. Onu yaptık. Nando’nun sakatlığı önemliydi. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Kontrolden sonra belli olacak. 2-1’lik bir galibiyet. Benim istediğim, bu maçları skor olarak daha iyi bir şekilde bizim lehimize bitirmesi. Oyun olarak da 90 dakikaya yaymamız gerekiyor. Belki çok fazla yükü binen oyuncular da oldu. Çok zorlu bir lig devam ediyor. Hep kazanmak zorundayız. Rakibimiz kazanıyor. Çok fazla da oyuncu değişikliği yapamıyoruz. Bugün ilk defa Victor’u Davinson ile beraber oynattık. Abdülkerim’i solda oynattık. Abdülkerim’in orijinal yeri değil, çok sevdiği oynadığı bir yer değil, çok da isteyerek oynamıyor. Bugün ilk defa orada başladı. Bugün genel olarak elinden geleni yapmaya çalıştı. Günün kazananı attığı 2 golle Wilfired Zaha’ydı. Bugün performans olarak da önemli iş yaptı. Icardi’ye ayrı parantez açmam gerekiyor. Antrenman yapmadan, bireysel antrenmanlarla iğne olarak maçlara çıkıyor. Takımla olması da bizim için önemli. Ona da bu anlamda teşekkür ederim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

Haberin Devamı

'SEYİR ZEVKİ YÜKSEK BİR MAÇTI'
Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, "Bugün verdiğimiz mücadele, oynadığımız oyun bu Galatasaray olunca daha anlamlı. Puan kazanamamak elbette üzücü. Oyunun ilk 30 dakikasında hem atmosferin hem de rakip takımın gol atma isteğini doğru pozisyon alarak kırabilirdik. İlk 30 dakikalık bölümde oyuncularım tama yakın bunu uyguladılar. İki tane pozisyona da girdik. Yediğimiz gole kadar topa sahipken, kontrol altına alamamak, daha sonra orada duraksamak, Zaha’nın golü geldi. İkinci yarıda tam tersi oyun planladık. Daha topa sahip olmak, rakip alana yerleşmek, çıkışlarını baskı altına alma planımız vardı. Genel olarak uyguladık. Çok adamla ceza sahasına girdiğimiz bir pozisyon sonrasında orada bulunan 5 oyuncunun hakeme itirazı, kalecinin çabuk başlamasına neden oldu. Bireysel hata sonunda gol yedik. Duran toptan gol bulduk. Oyun istediği devam etti. Galatasaray da kontrataklarla karşılık verdi. Burada puan almak bizim için önemliydi. Rakip takımı kutluyorum. Takımlarımıza Avrupa kupalarında başarılar diliyorum. Maçın hakemi sonuca tesir edecek hata yapmadı. Bunun dışında seyirci zevki yüksek bir maçtı. Oyuncularımı kutladım. Kayserispor maçı var. Onu kazanıp milli takım araya öyle girmek istiyoruz. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’a kaybettik. Diğer takımlara kaybetmedik. Bu tip maçlarda puan almak önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 deviren Galatasaray maçını spor yazarları sizler için değerlendirdi;

Bayern maçının adamı - ERMAN ÖZGÜR / FANATİK
Galatasaray biraz da Bayern maçının provası niteliğinde olan Kasımpaşa’ya uzun süre sonra Ziyech ve Nelsson’u 11’e, Abdülkerim’i ise sol beke çekerek başladı. Bu başlangıç kadrosu defans bloğunun önünde Kaan ve Torrera olduğu düşünüldüğünde formda Kasımpaşa’nın çabuk forvetlerine karşı ilk yarıda savunma anlamında iyi iş çıkarırken, hücumda en fazla isteyen ve adam eksiltmeyi deneyen Zaha’ydı.. Ve 33’te kazandığı topu nefis bir şutla gol yapan Zaha ilk yarıda tabelayı değiştirdi. Galatasaray 2. yarıya da golle başladı. Icardi-Kerem organizasyonu Zaha golü ile bitti. Kasımpaşa Omeruo ile karşılık verdi ve oyunda kaldı. Temposu düşen Ziyech ve sakatlanan Muslera çıkıp Günay ile Tete oyuna dahil oldu. Fakat Tete oyuna pek bir katkı yapamadı.

MUSLERA, ZAHA VE ZIYECH SÖZLERİ

Tete daha iyi olur
Icardi ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da net fırsatı harcadı. Kasımpaşa ise dengelenen oyunda Fall ile önemli fırsatlar harcadı. Sonuçta Galatasaray değişikliklerle enerjisini artırarak tabelanın bir kez daha değişmesine izin vermedi ve kazanmayı başardı. Galatasaray için en önemli notlar, Bayern maçının kozu Zaha, iğneyle oynadığında bildiğimiz Icardi değil, Ziyech eldeki en kaliteli seçenek de olsa Bayern deplasmanında kaleye daha çabuk gidecek Tete daha doğru seçenek.. Ve son olarak Muslera’nın sakatlığı Bayern maçının sonucu ile doğru orantılı olabilir.

Zaha'nın gecesi - SERKAN AKÇAN / FANATİK
‘Bir sol bek koca bir takımın planını nasıl etkiler’ adlı çalışmayı, dün gece Ali Sami Yen’de izledik. Geçen hafta Rize deplasmanında Angelinho’ya 45 dakika dayanabilen Okan Buruk, Kasımpaşa’ya karşı Abdülkerim’i sol beke çekip Sanchez’i sol stoper, Nelsson’u da sağ stoper olarak kullandı. Kaan’ın da merkezde Torreira’ya eşlik etmesiyle eldeki tüm stoperler sahaya çıkmış oldu. Bu biraz sahadaki yerli denklemini tutturmak adına mecburiyetti ama Kaan’ın orta saha performansı beklentinin üzerindeydi. Abdülkerim çok iyi bir sol stoper ama vasat bir sol bek. Zaha ilk yarıda Galatasaray’ın en aktif futbolcusuydu. Bazen sahada topun sahibi gibi davransa ve biraz fazla top kaybı yapsa da iştahı, çalımları ve elbette attığı nefis golle gecenin yıldızı oldu.

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

Günay ihtimali yüksek
Kasımpaşa, ligin en iyi geçiş takımlarının başında geliyor. Bugüne kadar ligde karşılaştıkları hiçbir rakibe karşı topa sahip olmada yüzde 50’nin üzerine çıkamadı ama baskıyla kazandığı topları çok çabuk Fall ve Ngoy’a ulaştırıyorlar. Fall dün gece bir kaç tane net pozisyon buldu, gole en yakın Kasımpaşalı futbolcuydu. Ne var ki, koşu kalitesinin altında bir vuruş performansıyla oynadı. Galatasaray, Muslera’yı sakat verdi, maçı Günay bitirdi. Bu sakatlığın ciddiyetine göre Münih deplasmanında Günay’ın ihtimali yüksek. Galatasaray yıllardır Muslera’ya aşırı bağımlı bir takım. Günay’ı bugünlere, dakika vererek hazırlamak gerekirdi doğrusu.

Güzel kasım gecesi! - OĞUZ DİZER / FANATİK
Harikulade taraftar, hava, saha ve iştahlı, hareketli oyunda ilk yarı; Zaha’nın akıllara zarar füzesinden başka gol yok! Galatasaray ‘ın yüzde 69’la topa hakim olduğu ilk 45’te eğer Muslera; Fall ve Ngoy’dan daha becerikli olmasa! Kasımpaşa’nın devreye 2-1 önde girmesi sizi şaşırtır mıydı? Galatasaraylı’ları üzerdi tabii ama sanırım şaşırtmazdı! Kemal Özdeş futbolcularını iyi hazırlamış Rams Park gecesine. Planlı, programlı konuk ekip atletik yapısına çabukluğunu da ekledi ve korakor mücadele etti. Topu ‘alın gölünüzce orta alanda oynayın’ diye verse de pek gol fırsatı vermedi, üzerine de az ama öz, ev sahibinin yüreğini ağzına getiren pozisyonlar üretti. Çabukluk futbol adına çok önemli değer. Bu değer hamili Kasımpaşa gerçekten takdire değer.

Galatasaray sevdalıları
Galatasaray kadro kalitesi, sporcularının becerisiyle topu elinde tutuyor. Tutuyor da, rakip ceza alanında bekleneni nedense veremiyor. Zaha’nın attığı gol tamamen kişisel becerisi ve mücadele azmi eseri. Oysa orta alan hakimiyetinin, ceza alanı içinde de örneklendiğibi izlemek ve gollerle tadına varmak Galatasaray sevdalılarının en tabii hakkı değil mi? Dakika 51’de yine Zaha 2-0’ı sağladı. Fakat Kasımpaşa Aytaç asisti ve Omerıo kafasıyla skoru 54’’te 2-1’ e getirdi. Sonrası mı? Zaman zaman avantür hatta korku filmi gibiydi. Heyecan dolu güzel kasım gecesi kazasız belasız 2-1 galibiyetle bitti. Hangimiz; ‘evvel Allah darısı Münih seyahati sevincine’ demeyiz ki...

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

Kayıpsız zirvede - METİN KARABAŞ / FANATİK
Çaykur Rizespor galibiyeti ile ligde yenilgisiz yoluna devam eden Galatasaray, sezona iyi başlayan Kasımpaşa’yı konuk etti. Sarı-Kırmızılılar’da savunmanın solunda Abdülkerim forma giyerken Nelsson uzun bir aradan sonra kendisine ilk on birde yer buldu.

Top Galatasaray’da kaldı
Maçın ilk bölümlerinde iki takım da tempolu oyunu tercih etti. Galatasaray ön bölgeye yerleşmek isterken Kasımpaşa orta alanı hızlı geçerek rakip kalede etkili olmak istedi. 14. dakikada Fall şutunu çekti, Muslera çok kritik bir hamle ile gole izin vermedi. İlk bölümün ardından topun kontrolünü elinde tutan Galatasaray, Kasımpaşa kalesinde daha fazla göründü. Ev sahibi ekip uzaktan attığı şutlarla da gol ararken bunu 33. dakikada Zaha ile başardı. Zaha rakibinden kaptığı topu uzaktan sert bir şutla kaleye göndererek takımını öne geçirdi: 1-0. 38’de bu kez İcardi ile gole yaklaşan Sarı-Kırmızılılar bu pozisyondan gol çıkartamadı. Okan Buruk ve öğrencileri ilk yarıyı Zaha’nın golü ile 1-0 önde kapatmayı başardı.

Gollerle başladı
İkinci yarı çok hızlı başladı. 51. dakikada Kasımpaşa savunmasının uzaklaştıramadığı topu Zaha bir kez daha ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Kasımpaşa bu gole üç dakika sonra Omeruo ile cevap verdi: 2-1. Galatasaray’da 60.dakikada Muslera sakatlanarak yerini Günay’a bırakmak zorunda kaldı. 69’da Zaha vurdu top az farkla auta gitti. Karşılaşmanın son bölümünde Okan Buruk oyuncu değişikliklerine gitti. Sarı-Kırmızılılar oyunu orta alanda tutmak isterken tempoyu yükseltmedi. Kasımpaşa ise kontrataklarla gol aradı. 90 dakika boyunca topa hakim olan Galatasaray zaman zaman zorlansa da rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Buruk ve öğrencileri zor bir virajı daha kayıpsız dönerek zirveye yerleşti.

Galatasaray - Kasımpaşa maçını spor yazarları değerlendirdi | Vasat bir sol bek Bayern maçında Icardi değil, maçın adamı...

YORUM YAZ