MENÜ

Futbolda kadının gücü! Alkışlar, Cevizli Anadolu Spor Kulübü'ne...

Lale Orta'nın MHK Başkanı olması, Türk Futbol Tarihi'nde bir ilkti. İstanbul'un Kartal ilçesi temsilcilerinden Cevizli Anadolu Spor Kulübü'nde ise uzun süredir yönetimin önemli bir bölümü 'kadınlar'dan oluşuyor ve kulüp mücadele ettiği her kategoride başarıdan başarıya koşuyor.

Futbolda kadının gücü! Alkışlar, Cevizli Anadolu Spor Kulübü'ne...

Bugün 'Dünya Kadınlar Günü'... Peki 'kadınlar'ın Türk Futbolu'ndaki yeri ne? Lale Orta'nın MHK Başkanı olması, gerçek anlamda bir devrimdi. Ancak bu devrimi, uzun süre önce gerçekleştiren bir amatör kulüpten bahsedeceğiz bugün; Cevizli Anadolu Spor Kulübü...

Haberin Devamı

Futbolda kadının gücü Alkışlar, Cevizli Anadolu Spor Kulübüne...

Civak: 8 kadın yöneticimiz var

2010'da Kurucu Başkan olan Dursun Civak, 2022'de yeniden göreve gelir gelmez kulübün kapısını kadınlara açtı. Başkan Yardımcılığı görevine Selin Gültekin Ören'i, Genel Sekreterliğe Zeliha Cambal'ı getiren Civak; Denetleme Kurulu'nu ise Esra Fidan (Başkan),Duygu Selen Bektaş, Şehnaz Çontuk Yılmaz ve Selda Yürümez Gökguz'dan oluşturdu. Eğitim, Sosyal Faaliyetler ve İletişim Kurulu'nda da tamamen kadınlar var: Selda Yürümez, Şeyma Dönmez, Banu Turan... Civak,"Vizyonumuz doğrultusunda kadınlarımız ile birlikte çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkarak ülkemize faydalı bireyler yetiştirmek için yola çıktık. Hedefimiz kurumsal kulüp ve profesyonel yönetim. Bir sonraki kongrede kadın yönetici sayısını artırmayı hedefliyoruz. Çünkü müthiş talep var. Toplumda saygın bir kulüp olmak istiyoruz ve bu yüzden kadınlara daha çok görev vermeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Futbolda kadının gücü Alkışlar, Cevizli Anadolu Spor Kulübüne...

Ören: Her kategoride biz varız

Başkan Yardımcısı Selin Gültekin Ören ise şunları söyledi: "2022 yılı Haziran ayında Başkanımız Dursun Civak ile birlikte yönetimi devraldık. İlk günden itibaren amacımız çocuklarımıza ve gençlerimize destek sağlayarak onlara sporu sevdirmek, spora yönlendirmek. Yönetimde var olan kadınlar olarak, tüm süreçlerde aktif rol alıyoruz. Bir kadın olarak böyle bir oluşumun içinde var olmak büyük önem arz ediyor. Bu yönetim anlayışımız ile çok daha başarılı olacağız." "Biz, futboldaU11'den Süper Amatör Lig'e kadar tüm yaş kategorilerinde yarışıyoruz. A Takımımız, Süper Amatör Lig'de.U18 takımımız grubunda 2. sırada.U16 takımımız şampiyon oldu, Türkiye Şampiyonası'na gidiyor.U15 Takımımız, A Ligi'nde ve 9'da 9 yaptı. Son maçını kazanarak Türkiye Şampiyonası'na katılacak.U14 takımımız grubunda şampiyon oldu, İstanbul Şampiyonası'nda mücadele etti.U17, U13,U12 veU11'de sezon yeni başlayacak ve bu kategorilerde de takımlarımız iyi durumda."

Destek büyük

Kadınların yönetimde aktif rol üstlenmesi sonrasında kulüp, politikacıların da tam desteğini almış durumda. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, standart ölçülerde futbol sahasının yapılmasına tam destek verirken, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de kulübe maddi-manevi destek sağlıyor.

Haberin Devamı

Kadın futbol ve kadın voleybol kuruluyor

Futbolda tüm kategorilerde mücadele eden Cevizli Anadolu Spor Kulübü, kadınların kulüpteki varlığını yönetimle sınırlı bırakmıyor. Yönetim kurulu, Kadın Futbol Takımı ve Kadın Voleybol Takımı kurmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

YORUM YAZ