Francesco Farioli, dünya devine imzayı attı! Resmen açıklandı

Türkiye'de son olarak Alanyaspor'u çalıştıran ve daha sonra Fransa temsilcisi Nice takımının başına geçen İtalyan hoca Francesco Farioli, dünyanın en köklü takımlarından olan Ajax'la sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Francesco Farioli, dünya devine imzayı attı! Resmen açıklandı

Süper Lig'de bir dönem Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'da teknik direktörlük yapan Francesco Farioli, sezon başında Nice takımının başına geçmişti. 

Haberin Devamı

Fransa temsilcisinde sergilediği performansla dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, Hollanda'nın köklü takımı Ajax'la 3 yıllık resmi sözleşmeye imzasını attı.

TÜRKİYE KARİYERİ 

Türkiye kariyerine Alanyaspor'da Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak başlayan Francesco Farioli, Mart 2021'de bir başka Süper Lig ekibi olan Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü olmuştu. İstanbul ekibinde başarılı bir grafik çizen İtalyan çalıştırıcının bir sonraki durağı ise daha önceden yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Alanyaspor olmuştu.

Francesco Farioli, dünya devine imzayı attı Resmen açıklandı

FRANSA KARNESİ

Nice'nin başında 38 resmi maça çıkan Francesco Farioli bu karşılaşmalarda 18 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 mağlubiyet alırken maç başına 1.68 puan ortalaması tutturdu.

Haberin Devamı

YENİ ADRESİ AJAX OLDU

Hollanda devi Ajax, Francesco Farioli ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Ajax yönetiminin, 35 yaşındaki İtalyan teknik adamın oyun felsefesini çok beğendiği ve bu yüzden Farioli'yi takımın başına getirdiği aktarılıyor.

TAZMİNAT TUTARI 1.2 MİLYON EURO

Öte yandan Ajax'ın, Francesco Farioli için Nice'ye 1.2 milyon euro ödeyeceği vurgulanıyor.

YORUM YAZ