FIFA'dan VAR'a sürpriz müdahale! Artık teknik direktörler...

Süper Lig'de ve dünyada Video Asistan Hakem (VAR) tartışmaları her geçen gün giderek artıyor. Bunların önüne geçmek için bazı önlemler alınsa da tartışmaların önüne geçilemedi. FIFA, VAR'a sürpriz bir yenilik getirmeye karar verdi. Bu uygulamayı FIFA Hakem Şefi Pierluigi Collina duyurdu. İşte detaylar...

FIFA'dan VAR'a sürpriz müdahale! Artık teknik direktörler...

Futbolda hiç bitmeyen tartışmalardan biri hiç şüphesiz ki, hakem kararları... Hakemlerin maç içinde verdiği kararlarda hatayı azaltmak adına getirilen Video Asistan Hakem Sistemi (VAR) son dönemlerde daha fazla tartışmalara yol açmaya başladı.

Haberin Devamı

Süper Lig'de, kulüplerin VAR hakemlerinin kararlarından rahatsız olması nedeniyle yabancı hakemler VAR'da görev yapmaya başladı. Yine de bu tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Dünya futbolunun patronu FIFA, Video Asistan Hakem Sistemi ile ilgili getirilecek yeniliği duyurdu.

HAYALİNDEKİ FORMAYI AÇIKLADI

FIFA KONGRESİ'NDE AÇIKLANDI

FIFA'nın geçtiğimiz günlerde yapılan kongresinde VAR uygulaması da ele alındı. Burada söz alan efsane İtalyan hakem ve FIFA Hakem Şefi Pierluigi Collina getirilecek yeni uygulamayı anlattı.

FIFAdan VARa sürpriz müdahale Artık teknik direktörler...

İŞTE VAR'A GETİRİLEN YENİLİK

Artık maçlarda her iki takımın da hakemden VAR'A gidip pozisyonu izlemesini isteyebilecek. Sahadaki oyuncular da teknik direktörlerine yaşanan pozisyon sonrası bu istekte bulunmasını tavsiye edebilecek.

Haberin Devamı

Her iki teknik adamın da hakeme pozisyonu izlemesi için iki kez itiraz etme hakkı var. Eğer karar değişirse bu hak kaybolmayacak, ancak hakem kararını pozisyonu izlemesine rağmen değiştirmezse haklardan biri kaybolacak.

Teknik adamlar bu isteklerini hakeme parmaklarını havada döndürerek ya da dördüncü hakeme bir kart vererek yapabilecek.

36 MAÇTA DENENDİ

FIFA bu uygulamayı erkekler ve kadınlar olmak üzere iki gençlik turnuvasında denemeye aldı. Toplam 36 maçta bu uygulama denendi. Collina denemelerin çok olumlu geçtiğini açıkladı.

FIFAdan VARa sürpriz müdahale Artık teknik direktörler...

FIF bu sistemin elit liglerin müsabakalarında kullanılmasını şimdilik amaçlamıyor, ancak dünya futbolunun büyük ligleri bu uygulamayı kullanmayı talep ederse engel olunmayacak. FIFA'nın planı şimdilik bu sistemi gençlik liglerinde uygulamaya devam etmek.

FIFAdan VARa sürpriz müdahale Artık teknik direktörler...

YORUM YAZ