MENÜ

FIFA, 2030 Dünya Kupası'nın ev sahiplerini açıkladı

FIFA, 2030 Dünya Kupası finallerine Fas, İspanya ve Portekiz'in ev sahipliği yapacağını açıkladı. Turnuvanın 100. yılı olması sebebiyle Uruguay, Arjantin ve Paraguay’da da birer maç oynanacağı belirtildi.

FIFA, 2030 Dünya Kupası'nın ev sahiplerini açıkladı

FIFA Konseyi’nin bugün düzenlenen toplantısında 2030 Dünya Kupası finalleriyle ilgili birçok önemli karar alındığı açıklandı. 2030 Dünya Kupası’nın 6 farklı ülkede ve 3 farklı kıtada gerçekleşeceğini açıklayan FIFA, turnuvaya Fas, İspanya ve Portekiz’in ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Haberin Devamı

FIFA, 2030 Dünya Kupasının ev sahiplerini açıkladı

6 ÜLKE DİREKT KATILACAK

Turnuvanın 100. yılı olması sebebiyle Uruguay, Arjantin ve Paraguay’da birer maç oynanacağı da ifade edildi. Öte yandan organizasyona ev sahipliği yapacak 6 ülke, eleme maçları oynamadan Dünya Kupası’na direkt olarak katılacak.

"BENDEN ÖZÜR DİLEDİ"

BAŞKAN INFANTINO: FIFA VE FUTBOL DÜNYAYI BİRLEŞTİRİYOR

FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Bölünen dünyada FIFA ve futbol dünyayı birleştiriyor. 1930'da Uruguay'ın düzenlediği ilk Dünya Kupası'nın şerefine, üç Güney Amerika ülkesini daha organizasyona dahil edeceğiz. İlk 3 maç, ilk Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Montevideo'daki Mitico Stadı'nda oynanacak." dedi.

FIFA, 2030 Dünya Kupasının ev sahiplerini açıkladı

MAÇLAR İKİ FARKLI YARIM KÜREDE

Infantino'nun "FIFA ve futbol dünyayı birleştiriyor" sloganıyla açıkladığı projeye tepki gösterenler de var. 6 ülke arasındaki yol mesafesi nedeniyle taraftar ve takımların zorlanacağını söyleyen uzmanlar, iki farklı yarım küredeki maçlar nedeniyle futbolcuların iklimsel değişiklikle de mücadele edeceğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

2034 DÜNYA KUPASI İÇİN İLK BAŞVURU SUUDİ ARABİSTAN'DAN

FIFA, 2034 Dünya Kupası için de ev sahipliği başvurularını kabul etmeye başladı. Astronomik transferler ile futbol piyasasına damga vuran Suudi Arabistan, başvurusu kabul edilen ilk ülke oldu. Son olarak Arjantin'in Katar'da kazandığı Dünya Kupası, 2026'da Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenecek.

FIFA, 2030 Dünya Kupasının ev sahiplerini açıkladı

YORUM YAZ