MENÜ

Fenerbahçe'yi yakmıştı, Fatih Terim'i de çıldırttı: Ivan Bebek'e sert tepki

Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, deplasmanda AEK ile karşı karşıya geldi. 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçen yeşil-beyazlılar 90+6'da verilen penaltı golüne engel olamayınca sahadan bir puanla ayrıldı. Karşılaşmanın ardından konuşan tecrübeli teknik adam VAR olarak görev yapan Hırvat Hakem Ivan Bebek için sert ifadeler kullandı. Bebek'in kararları akıllara Braga-Fenerbahçe karşılaşması geldi.

Fenerbahçe'yi yakmıştı, Fatih Terim'i de çıldırttı: Ivan Bebek'e sert tepki

Yunanistan Süper Ligi'nin 18. haftasındaki Atina derbisinde AEK ile Panathinaikos, OPAP Arena'da karşılaştı.

Haberin Devamı

Mücadelede 1-0 geriye düşen Panathinaikos, 2-1 öne geçti ancak uzatmalarda gelen gole engel olamayınca ekipler sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Ligde zirveyi yakından ilgilendiren derbide perdeyi 24’üncü dakikada savunma arkasına sarkan Levi Garcia’nın attığı golle AEK açtı: 1-0. Fatih Terim’in öğrencileri 31’inci dakikada Tin Jedvaj’ın kafa golüyle eşitliği sağladı: 1-1. İlk yarı 1-1 sona erdi. Mücadelenin 66’ncı dakikasında bir duran top organizasyonunda ceza sahası içinde topu önünde bulan Brezilyalı futbolcu Willian Arao, takımını öne geçirdi: 1-2.

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Arao, ligdeki 3’üncü golünü kaydetti. Müsabakanın 90+4'üncü dakikada AEK atağında hakem VAR incelemesi sonucunda elle oynamaya hükmetti ve penaltı noktasını gösterdi.

Haberin Devamı

AEK'da Levi Garcia, 90+6'ncı dakikada penaltıdan bulduğu golle skoru eşitledi: 2-2. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmayınca Fatih Terimli Panathianikos, deplasmandan 2-2'lik beraberlikle döndü.

Öte yandan ev sahibi AEK’nın 59’uncu dakikada Levi Garcia ile bulduğu gol VAR incelemesi sonrasında faul gerekçesiyle iptal edildi.

AMRABAT VE VIDA RAKİP OLDU

Ayrıca bir dönem Kayserispor ve Galatasaray’da forma giyen Nordin Amrabat ile 4,5 sezon Beşiktaş’ta oynayan Domagoj Vida, Atina derbisinde AEK formasıyla Fatih Terim’e rakip oldu.

AVERAJLA İKİNCİ SIRADA

Fatih Terim ile 3. lig maçında da kaybetmeyen Panathinaikos, puanını 41 yaptı ve averajla ikinci sırada yer aldı. AEK ise puanını 39 yaptı.

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, 2016 yılında Braga ile Fenerbahçe arasındaki maçı yöneten ve kararlarıyla tepki çeken Hırvat hakem Ivan Bebek'i AEK maçı sonrası eleştirdi.

"100 PENALTI AMA HATAYI KENDİMİZDE ARAMALIYIZ"

Müsabakanın VAR hakemi Ivan Bebek'i eleştiren Fatih Terim yaptığı açıklamada, "Verbic'e yapılanı kast ediyorsanız penaltı. Ivan Bebek'e sormak lazım, VAR'dasın ve orta hakemi çağırmıyorsun. Diğerine gelince penaltı. Ancak bunun üzerinde durmayacağım fazla. Oyuncularımın bir sebebe, bir bahaneye sığınmamasını istiyorum. 2-1'den sonra bu oyunu kazanıp dönmemiz gerekirdi. Oradan sonra penaltıymış değilmiş konuşuruz ama Panathinaikos bugün kazanmayı hak etmiştir. Maalesef berabere kaldık. Bunun için çok üzgünüm. Tamam, Verbic'e yapılan yüzde 100 penaltı ama hatayı kendimizde aramalıyız." dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeyi yakmıştı, Fatih Terimi de çıldırttı: Ivan Bebeke sert tepki

FENERBAHÇE'Yİ DE YAKMIŞTI

2016/2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, 3. Tur'da 1-0 kazandığı karşılaşmanın rövanşında deplasmanda Braga'ya konuk olmuştu. Maçın başından sonuna kadar taraflı bir yönetim sergileyen Hakem Ivan Bebek, İlk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında adeta skandal kararlara imza atmıştı. Hırvat hakem Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen'i kırmızı kartla oyundan atarken Portekiz temsilcisi 4-1 kazanarak adını bir üst tura yazdırmıştı.

YORUM YAZ