MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

Spor Toto Süper Lig'de 2022/2023 sezonunda hedeflediği şampiyonluğa ulaşamayan Fenerbahçe, gelecek sezonun transfer planlamasına hızlı başladı. Sarı - lacivertliler, İngiliz yıldızı renklerine bağladığını resmen açıkladı. Fenerbahçe taraftarlarını nasıl bir Ryan Kent bekliyor? İşte cevabı...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

Spor Toto Süper Lig'de 2022/2023 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise şampiyonluk yaşadı.

Haberin Devamı

Türkiye Kupası finalinin ardından Teknik Direktör Jorge Jesus görevden ayrıldığını açıkladı. Bir yandan yeni teknik adam için çalışmalar yürüten sarı - lacivertliler yeni isimleri de kadroya katmaya başladı ve ilk isim İngiliz ekibi Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent oldu.

RYAN KENT NE VAADEDİYOR?

İngiliz oyuncu Diego Rossi'den çok daha güçlü ve atletik yapıya sahip bir oyuncu. Son vuruşlarda ve gol alanındaki takım arkadaşını bulma konusunda Süper Lig'de fark yaratabilecek bir isim.

Henüz 26 yaşında olması bu transferi çok daha anlamlı hale getiriyor. Tek değil, çok yönlü bir kanat oyuncusu... İhtiyaç doğduğu zaman sağ kanatta hatta forvet arkasında da görev alabiliyor.

Fenerbahçenin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

Oyun içerisinde değişkenlik gösteren taktik anlayışa uyum sağlama konusunda zorluk çekmiyor. 4-4-2'nin kanat oyuncusu olarak oynayabildiği gibi daha öne çıkarak forvet hattını üçleyebiliyor. Sarı - lacivertliler önemli bir isim transfer ettiler. Ondan verimi almak da yeni teknik adamın meziyetlerine düşecek.

Haberin Devamı

Hem sağ hem de sol ayağını kullanabiliyor. İki ayağını da kullanması ona büyük bir avantaj sağlarken karşısındaki savunmacıları zor durumda bırakabiliyor. İçeriye kat ederek yaptığı sert vuruşlarda gol bulabilirken sol ayağıyla da çok iyi ortalar açabiliyor. 

GERRARD'IN PRENSİ

Liverpool ve İngiliz futbolunun efsane ismi Steven Gerrard, 2018 yılında Glasgow Rangers'ın teknik direktörü olduktan sonra Allan McGregor, Connor Goldson, Nikola Katic gibi isimleri kadroya kattı.

Bu isimlerin yanı sıra, Liverpool'dan yakından tanıdığı Ryan Kent'i de 7.20 milyon Euro bedelle transfer etti. İngiliz oyuncu İngiliz ekibindeki ilk sezonunda 43 maçta görev yaptı.

Fenerbahçenin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

2020 YILINDA DEV BİR TEKLİF ALDI

Rangers formasıyla gösterdiği performans, ülkesi İngiltere'de de dikkatleri çekti. Öyle ki 2020 yılında Marcelo Bielsa'nın çalıştırdığı Leeds United, İngiliz ekibine 13 milyon Sterlin ve bonuslar teklif etti.

DRİPLİNG UZMANI

Ryan Kent'in en önemli özelliği, topla birlikte yaptığı çıkışlar. Yüksek tempoda oynamayı seven İngiliz oyuncu, sol kanatta ters ayaklı kanat oyuncusu olarak oynarken kendini daha rahat hissediyor.

Haberin Devamı

Bunda en önemli pay sahibi ise Liverpool altyapısında forma giyerken, antrenörü Karl Robinson'ın, genç oyuncuları duvara boyanmış hedeflere sol ayaklarıyla şut atmalarını istemesinden kaynaklanıyor. O sırada henüz sekiz yaşlarındaydı ve bu çalışmalar sayesinde sol ayağının çok güçlü bir hale geldiğini her fırsatta dile getiriyor.

RYAN KENT VS DIEGO ROSSI

İngiliz oyuncunun mevkisinde şu anda Fenerbahçe'de Diego Rossi oynuyor. İşte iki oyuncunun 2022/2023 sezonu lig maçları karşılaştırması...

26 yaşındaki oyuncu bu sezon ligdeki 33 maçın 29'unda forma giydi.

Fenerbahçenin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

HÜCUMDA ÇOK ETKİLİ

Gol sayısında Diego Rossi bir gol fazlasıyla önde olsa da, ofanfis parametrelerin ezici çoğunluğunda Ryan Kent önde.

Fenerbahçenin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

NASIL TOP KAZANACAĞINI BİLİYOR

Atletic ve güçlü yapısıyla savunmada da etkili olmayı başaran İngiliz yıldız, top kazanma konusunda etkileyici bir performansa sahip.

Fenerbahçenin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

Kent, İskoçya Ligi'ndeki son sezonunda maç başına 3.09 ortada 1.39 isabet oranı yakaladı. Bu Süper Lig'de sürekli oynayan oyuncular arasında Sivassporlu Gradel'den (1,66) sonraki en yüksek oran yapıyor.

Haberin Devamı

Burak Özdemir - Fanatik.com.tr

 * İstatistiki verilerin yer aldığı görseller Comparisonator'den alınmıştır.

Fenerbahçenin yeni transferi Ryan Kent: Asist ve dripling uzmanı

YORUM YAZ