MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Leonardo Bonuccı için iddialı sözler: Bu kaliteye sahip başka bir stoper yok

Fenerbahçe devre arası transfer döneminin ilk takviyesini gerçekleştirdi. Sarı - lacivertliler İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Leonardo Bonucci'yi kadrosuna kattı. 36 yaşındaki savunmacının son durumunu İtalyan gazeteciye sorduk. İşte verdiği yanıtlar...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Leonardo Bonuccı için iddialı sözler: Bu kaliteye sahip başka bir stoper yok

Devre arası transfer döneminin ilk resmi açıklamasına imza atan Fenerbahçe, Almanya Bundesliga ekibi Union Berlin ile yollarını ayıran Leonardo Bonucci'yi kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE RESMEN AÇIKLADI

Fenerbahçe'nin görüşmelere başlandığını açıkladığı İtalyan yıldız Leonardo Bonucci, İstanbul'a geldi. Sarı - lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Ara transfer döneminde Profesyonel Futbol A Takımımızın güçlendirilmesi için çalışmalarını yürüten kulübümüz; savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile transfer görüşmelerine başlamıştır.

İtalyan Futbolcu sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul’a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Fenerbahçenin yeni transferi Leonardo Bonuccı için iddialı sözler: Bu kaliteye sahip başka bir stoper yok

İTALYAN GAZETECİ FANATİK'E ANLATTI

Juventus'u takip eden İtalyan gazeteci Mirko Di Natale, Fanatik.com.tr'nin Leonardo Bonucci ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bonucci'nin şu anki form durumu nedir? Onu Union Berlin'de takip edebildin mi?

Haberin Devamı

- Bonucci iyi durumda. Onu Bielefeld'e karşı oynanan son hazırlık maçında izledim. Takım arkadaşına harika bir asist yapmayı başardı. Juventus'ta takımdan ayrı kaldığı dönemde olduğu gibi her zaman formunu korudu. Berlin'deki bazı maçlarını takip ettim, Union ile biraz zorlandığını gördüm ve bence farklı savunma tarzına asla uyum sağlayamadı. Çok fazla oynamadı ve daha fazla kullanılmayı bekledi."

Union Berlin'den neden ayrıldı?

- "Bence hiçbir zaman tam olarak yerleşemedi, sonra eski koç Fischer ile (Union-Napoli maçında) bir yanlış anlaşılma oldu ve belki de ilişki bozuldu. Bonucci'nin Roma ile temasları vardı. İtalya'ya dönmek istiyordu, ancak daha sonra farklı bir hedefi kabul etmeye ikna oldu. Geçtiğimiz Pazar günü takım arkadaşlarına Fenerbahçe ile anlaşmak üzere olduğunu söyleyerek veda etti. Fenerbahçe, Türk futbolunun en iyi kulüplerinden biri ve tıpkı Juventus'ta yaptığı gibi kupalar kazanmak için mücadele edecek."

İtalya'nın Euro 2024 kadrosuna yer alabilir mi?

- "Bana göre bunun gerçekleşmesi pek olası değil. Bunun Leonardo'nun kariyerinin sonu hayallerinden biri olduğuna inanıyorum ama bence Teknik Direktör Luciano Spalletti Avrupa Şampiyonası grup aşamasını kazanan grubu onaylamak istiyor."

Fenerbahçenin yeni transferi Leonardo Bonuccı için iddialı sözler: Bu kaliteye sahip başka bir stoper yok

Bonucci, Fenerbahçe'ye neler katabilir?

- "Leonardo kazanma zihniyetinin yanı sıra çok fazla tecrübe de getirecek. Çok sıcak stadyumlarda oynamaya alışkın bir oyuncu ve bir lider. Soyunma odasında bile takım arkadaşlarına çok yardımcı olacaktır. Defansif bir "regista", bu harika kaliteye sahip başka bir stoper yok."

Haberin Devamı

Yaşı bir sorun olur mu?

- "Hayır, ben öyle düşünmüyorum. Cristiano Ronaldo'ya ve onun oynama arzusuna bakın. Leonardo'nun yeni bir meydan okuma arzusunu anlıyorum ama kariyeri güzel ve her şeyden önemlisi başarılıydı.

Yolculuğun sonuna çoktan ulaşmıştı. Bana göre emekli olabilir ve yakın gelecekte yapacağı bir iş olan antrenör olarak çalışmayı seçebilir. Ama bu sadece benim fikrim."

Burak Özdemir | Fanatik ÖZEL

Fenerbahçenin yeni transferi Leonardo Bonuccı için iddialı sözler: Bu kaliteye sahip başka bir stoper yok

YORUM YAZ