MENÜ

Fenerbahçe'nin Süper Kupa ilk 11'i hazır! İşte İsmail Kartal'ın tercihleri

Süper Kupa hazırlıklarının İstanbul etabını tamamlayan Fenerbahçe’de gözler İsmail Kartal’ın kadrosuna çevrildi. Tecrübeli teknik adamın dev maçın ilk 11'ini büyük ölçüde hazırladı.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa ilk 11'i hazır! İşte İsmail Kartal'ın tercihleri

Fenerbahçe Süper Kupa için bugün saat 11.30’da özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan karşılaşmanın oynanacağı Suudi Arabistan’ın Riyad kentine hareket edecek. Sarı-Lacivertli ekip Süper Lig’in 18. haftasında Kadıköy Ülker Stadı’nda konuk ettiği ezeli rakibi ile 0-0 berabere kalmış, liderliğini averajla sürdürmüştü. Ortaya konan futbol, otoriteler tarafından büyük eleştirilere maruz kaldı. Teknik direktör İsmail Kartal, Süper Kupa maçında strateji değiştirip, fizik gücü yerine daha çok hücum futbolunu tercih edeceklerinin sinyallerini hafta içinde yapılan antrenmanlarda vermişti.

Haberin Devamı

BATSHUAYİ GÖREV BEKLİYOR

Avrupa golcüsü Batshuayi’yi, Galatasaray ile hafta sonunda oynanan maçta aldığı süre yeterli olmadı. Edin Dzeko’nun Süper Lig maçlarındaki üstünlüğüne son vermek isteyen Belçikalı golcü, Boşnak futbolcunun riske edilmediği haftada Kayseri deplasmanının yıldızı olmuş, attığı 3 golle takımını galibiyete taşımıştı. Ancak 4 gün sonra oynanan derbide adını ilk 11’de göremeyen Batshuayi, hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu durumu kendi lehine çevirmek için idmanlarda büyük uğraş veren oyuncu, Riyad’ta yarın oynanacak Süper Kupa maçında ilk 11’de görev bekliyor.

Fenerbahçenin Süper Kupa ilk 11i hazır İşte İsmail Kartalın tercihleri

İRFAN CAN YENİDEN KANAT

Fred’in yokluğunda 8 numaraya Crespo ve Ferdi aday olarak gösterilmiş, ancak son anda teknik direktör İsmail Kartal Sarı-Lacivertli takımda kenar oynayan İrfan Can Kahveci’ye bu kritik görevi vermişti. Başakşehir ve Fenerbahçe’de daha önce bu mevkiide oynayan tecrübeli futbolcu, Galatasaray’ın fizik güce dayalı savunması karşısında etkisiz kalmış, Kartal bu mevkiye ikinci yarıda İsmail Yüksek’i monte etmişti. Bu denemede kısmen başarısız olan Kahveci, Süper Kupa maçı ile birlikte yine eski mevkiine dönecek.

Haberin Devamı

İŞTE KARTAL'IN TERCİHİ

Fenerbahçe’de İsmail Kartal, yarın Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçı için ilk 11’ini büyük ölçüde kafasında oluşturdu. Kartal, Süper Lig’de hafta sonunda oynanan ve 0-0 biten derbinin bir anlamda rövanşı şeklinde geçmesi beklenen maçın kadrosuna son şeklini veriyor. Sakat Becao dışında ideal 11 olarak sahaya sürdüğü kadroyu koruması beklenen tecrübeli çalıştırıcı eğer rotasyona gitmezse Livakovic, Osayi, Djiku, Samet, Ferdi, İsmail, Fred, Syzmanki, Tadic, İrfan Can Kahveci, Edin Dzeko’yu oynatacak.

Fenerbahçenin Süper Kupa ilk 11i hazır İşte İsmail Kartalın tercihleri

TAKIMDA SON DAKİKA

Becao ve Miha Zajc bu karşılaşmanın kadrosunda sakatlıkları nedeniyle yer almayacak. Kayserispor maçında kırmızı kart görüp 3 maç ceza alan Fred, Süper Kupa maçında forma giyebilecek.

ROTASYON YAPARSA...

İsmail Kartal derbide Rotasyonlu bir kadro ile mücadele etmesi halinde şu 11’e yer verebilir. İrfan Can Eğribayat - Mert Müldür, Serdar Aziz, Samet Akaydın, Oosterwolde - Crespo, Mert Hakan Yandaş, Cengiz Ünder - Emre Mor, King - Batshuayi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Süper Kupa ilk 11i hazır İşte İsmail Kartalın tercihleri

YORUM YAZ