MENÜ

Fatih Terim'den Bakasetas ve Belhanda cevabı! 'İstiyoruz'

Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panathinaikos'un yeni Teknik Direktörü Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli çalıştırıcı, transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

Panathinaikos'un yeni Teknik Direktörü Fatih Terim, resmi imza sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Büyük bir takımın başına geçtiğinin farkında olduğunu dile getiren Fatih Terim, "Büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum. Çok çabuk gelişti her şey. Atina'da olduğum için çok mutluyum. Başkanla İstanbul'da çok kısa beraber olup, yeni hedefler için, ufuklar için beraberce büyük bir aile olarak yeni başarılara, yeni hikayeler yazmaya devam edeceğiz. Fazla da konuşmak istemiyorum, sorularınızla gündemi belirleriz" dedi.

Panathiakos ile şampiyonluk yaşamak istediğini dile getiren Terim, "Önceki görev yapan hocamıza bana iyi bir takım bıraktığı için teşekkür ederim. Ancak futbol böyle bir şey. Zaman zaman ayrılıklar ve beraberlik olabiliyor. Şahsımla iligli söylediklerine teşekkür ederim. Kendisine de başarılar diliyorum. Onun bulunduğu yerden ilerisie taşımak için ki ilerisi şampiyonluk. Var gücümüzle çalışacağız. Şampiyonlar Ligi müziğini de Panathinaikos stadında dinlemek istiyorum. Herkesin bir oyun felsefesi var, kısa sürede oyuncuları izlicez, eskiyi izlicez bu kadar skısa sürede toparlanmak kolay değil ama yapmaya çalışacağız. İlk maçımızda 3, 5, 7 böyle gidiyor. Hemen başlıyoru. Felsefem şu; eğer büyük takımlardaysanız tüm kupalara talip olmak zorundasınız. Mümkünse takıma felsefemi aşılamaya çalışacağım" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

BAKASETAS SÖZLERİ

Süper Lig'den bir transfer hedefi olup olmadığı sorulan başarılı hoca, "Pasın ve oyunun kontrolünü yapmaya çalışacağım. Oyun feslefemi zaten siz biliyorsunuz. Bakasetas'ı getirmek istiyoruz" dedi.

Fatih Terimden Bakasetas ve Belhanda cevabı İstiyoruz

BELHANDA CEVABI

Galatasaray'dan eski öğrencisi Younes Belhanda'nın transferi ile ilgilenmediklerini belirten Fatih Terim, "1 Ocak itibariyle resmi transfer sezonu başlıyor. Sayın Sportif Direktör Giannis'le konuşuyoruz. Eğer ilgilendiğimiz bir şey olursa bunun bizim ağzımızdan duymanıza imkan var. Doğruyu bizden duyun. Konuşuyoruz ama bir şey yok. Bunun sebebi şu, mevcut takımı görmeden karar vermek istemiyorum. Oyuncularıma güveniyorum, 3 gün oldu geleli kimi istemeyebilirim ki. Bunlar mantıklı değil, sportif direktörümüzden bilgileri alıyorum. Eğer bir şeye ihtiyacımız olursa ki 2 stoperimizin sakat olduğunu unutmayalım. Değişik mevkilerdeki arkadaşlarımızı, değişik mevkillere kazandırmışlığımız vardır. Ama ihtiyacımız olursa onlar da gerekeni yapar. Transferin memleketi olmaz. Kendi ülkemizden de diğer ülkelerden de doğru insanı almak için uğraşabiliriz. Belhanda, çok önemli, çok ciddi oyunculardan birisi. Ama seçimini yaptı diye biliyorum ben. Büyük ihtimalle Katar'a gidiyor diye biliyorum. Ama asıl olan ben kendi takımıma bakmak istiyorum ve ben de rapor vererek şuraya oyuncu istiyorum veya istemiyorum" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Fatih Terimden Bakasetas ve Belhanda cevabı İstiyoruz

'HİÇBİR KUŞKUM YOK'

Şampiyonluk için hep birlikte bir aile olmaları gerektiğini söyleyen hoca, "Açıkçası ben buraya meydan okumaya da geldim. Bir hikaye yazmaya geldim. Bu konuda benimle aynı düşünen bir başkan ve arkadaşlar var. Şampiyon olmak istiyorsanız, şampiyon gibi düşünmek zorundasınız. Onun için bizde öyle yapacağız, heyecanım ve motivasyonum yüksek seviyede. Yarın akşam, başkan, teknik heyet, oyuncular ve aileleri ile yemek yiyeceğiz. Takımımızın büyük aile olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk için büyük aileye ihtiyaç var. Panathinaikos taraftarının neye hasret olduğunu söylüyorum. Çalışacağız ve eksik yerleri onaracağız. Zaman içerisinde bu değişiklikleri göreceksiniz. Hiçbir kuşkum yok. Antrenmanda olduğum süreçte ümitlendim, hepsi çok istekli ve aç" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DE ŞAMPİYON OLMADIĞIM YIL AZDIR'

Terim, "Türkiye'de şampiyon olamadığım yıl çok azdır. Şampiyon olmanın hazzı kaç defa olursanız olsun başka bir şey. Ben de en az o kadar açım. Merak etmeyin, taraftarlarımızın ne istediğini biliyorum. Başkanımız da bana çok iyi bir şekilde izah etti" dedi.

Panathinaikos'un tarih olarak Yunanistan'ın en büyük kulübü olduğunu dile getiren 70 yaşındaki teknik direktör "Hepsini seyrediyorum aşağı yukarı. Rakiplerimize saygı duyuyorum. Genel olarak yarış 4-5 takım arasında ama genelde 4 takım arasında geçiyor. AEK, PAOK ve Olympiacos ile birlikte ama Pana tarihinde bakıyoruz Yunanistan'da en büyük Avrupa Şampiyonluğu Pana'ya ait" dedi.

Haberin Devamı

Panathinaikos'u güçlü ve yıkılmayan bir takım haline getireceğinin mesajını veren teknik adam "Yunanistan Ligi'ndeki play-off durumu 6 takımın ama en çok bu 4 takımı maç yapmaya zorluyor. Maç yapmaya çok açık. Demek ki play-off çok önemli. Büyük farkla play-off'a gidip kaybettiğimizi de biliyoruz. Rakiplere saygı duyuyorum, hocalarını da biliyorum ama Pana takımı da Yunanistan'ın en iyi takımı. Bunu da oynayacağımız maçlarda göstereceğiz. Kimseden korkumuz ve çekincemiz yok. Birinci önceliğimiz oynamak olacak. İyi oynamaktan vazgeçmeyeceğiz. Yavaş yavaş bırakmayan kırılan bir takımdan iyi bir takıma dönüşeceğimize emin olabilirsiniz" dedi.

Fatih Terimden Bakasetas ve Belhanda cevabı İstiyoruz

Panathinaikos heyetinin kendisine olan ilgisini değerlendiren Terim "Aşağı yukarı 30'dan fazla kupa kazandım Allah'a şükür. Başkanla bir araya geldiğimizde Pana takımını, Atina'yı, Yunanistan'ı neler beklediğini ve ne istediğini çok güzel anlattı. Dolayısıyla çok etkilendim ve karşılıklı bir sevgi, elektrik ne derseniz diyin böyle bir durum oldu. Ve de saygı duyuyorum, o günden bu tarafa beni bir saniye bile yalnız bırakmadılar. Bu sevgi ve saygı seli ile bana ne istediğini çok güzel anlattı. Ben de yeni bir hikaye yazmak için geldim. Haklısınız, bıraktığımdan beri çeşitli ülkelerden çok teklif geldi hep hayır dedim ama burayı çok düşünmeme gerek kalmadı. Ne kadar çok kupa kazanırsak kazanalım birer insanız. Başkanımıza buradan çok teşekkür istiyorum. İyi bir başkanla anlaşmak çok önemli benşm için. Çok başkanla çalıştım, birçok başkanın bende karnesi var. Başkana bana her şeyi çok güzel anlattığı için çok teşekkür ederim. Ben bunu tek başıma yapamam hepimiz aile olmalıyız. Başkandan çalışanına taraftara herkese ihtiyacımız var" dedi.

Dün akşam EuroLeague'de Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos BC'nin maçını izleyen Fatih Terim atmosfere hayran kaldığını "Açıkçası vefa önemli bir şeydir. Pana taraftarlarından da başka bir şey de beklemezdim. Kendisine hizmet eden hocaya böyle davranmak gerekiyor. Hizmete teşekkür etmeli. Bunu çok anlamlı buluyorum onlara yakışan buydu. Ben Yunanistan'a çok geldim. Galatasaray ile Milli Takım ile geldim. Burayı, kardeş ülkeyi çok seven biriyim. Yazları da çok geliyorum, denize gidiyorum. Yeni bir challenge diyebilirsiniz. Pana 14 yıl şampiyon olamadı. Bir özlem var, Galatasaray ile biz de 14 sene olamadık ama geldik herkesi geçtik. 8 defa şampiyon oldum, kaybettiklerim de bir gol veya averajlaydı. İnsan 14 yıl hasret çeker. Ben bir defa bana gösterilen saygı ve sevgiye teşekkür ederim. Her şeyi doğru yerlerine koydukları için. Ama şu bir gerçek ki; sonuca bakmak, alınan neticeye bakmak çok önemli. Ben başka biriyim. Benim anlayışım başka, hocamızın anlayışı başka ama konuşulacak esas konu Pana taraftarlarının yaptığı davranıştır. Taraftarın hakkını vermek lazım. Elbette ben şampiyonluk için çalışacağım. Çünkü dün akşam OAKA'da çok etkilendim. Çok hoştu, müthiş bir atmosfer vardı. Dediğim gibi yeni bir challenge. Challenge'sa challenge" ifadeleri ile belirtti.

Takımla ilişkisini ve birlikteliğini güçlendirmek için çok vakti olmadığını belirten Terim "Açıkçası zamana karşı yarışıyoruz. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Oyunculara dokunmaya çalışıyorum. Bir yandan maçları seyrediyorum. Bir yandan sakatlıklarla uğraşıyoruz. Bayağı bir sıkıntımız var sadece 2 stoper değil. Bir yandan antrenmanlar devam ediyor, kulübe gidiyoruz bir yandan devamlı. Gece 1-2 gibi yatmaya gidiyorum otele, sabah kulübe geliyorum. Arkadaşlarım beraber ki diğer burada bulduğum arkadaşlar da benim için kıymetli beraber çalışmaya zorluyorum onları da. Ayın 3'ünde maçımız var, 7'sinde maçımız var. Bu ara yeni yıl var, hem tanışıyoruz, isimleri ezberliyoruz bazılarıyla tek tek konuşuyoruz. Çarşamba günü, bana mesaj verebilir takım. Çok fazla değişiklik beklemiyorum ama bir mesaj da almak istiyorum. Bu tip değişikliklere en çabuk tepki gösteren futbolculardır. Çünkü çalışmak, başarmak ve koşmak zorundadır. O yüzden diyaloglarımız daha çok bire bir artacak. Yarından itibaren ne oynamak istediğimizi görsel olarak analizle göstereceğiz. Geçmişten gelen başarılı şeyleri, başarısızlıkları analiz edip kendilerine göstereceğiz. Yani aşağı yukarı bir dakikamız yok. Eşimle çocuklarım geldi, karşılamaya bile gidemedim. Ama seviyorum ben, onlarda inanıyorum ki beni her gün daha iyi tanıyacaklar. Ben oyuncuları çok severim. Çünkü ağır bir iş yapıyorlar. Ama yüz yüze gelip, senle beraber çalışmayı düşünmüyorum diyecek kadar da açık olurum" dedi.

Fatih Terimden Bakasetas ve Belhanda cevabı İstiyoruz

Maç öncesi kamplarını yıllar önce kaldırdığını belirten Terim bu yaptırımının sebebini "Ben uzun yıllardır kampı kaldırdım. Ayrı bir yerde, ayrı bir yatakta sabaha kadar video oyunu oynamasındansa kendi evinde kendi eşiyle kendi yatağında olmasını daha doğru buluyorum. Ben onlara inanıyor ve güveniyorum. Bunun dışında bir şey görürsem veya duyarsam zaten gereğini yapmaya yetkim var. Maç günü beraber oluyoruz. Ondan sonra beraber dinleniyoruz stadyuma en yakın yerde sonra maça gidiyoruz. 6-7 senedir böyleyim ve çok faydasını gördüm" ifadeleriyle açıkladı.

Benimsediği oyun sistemini uzun yıllardır başarı ile uyguladığını belirten Terim "Özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda pek rakibe müsaade etmek istemiyorum oyun üstünlüğü anlamında. Ben büyük takımım, ben Pana'yım, ona verdim o bana geldi, ben oynadım bu benim tarzım değil. Muhakak ki bu zaman isteyecek. Ama benim fikrim, benim uygulayışım baskı, dar alanda oynamak enine boyuna ki özellikle boyunun kısa olmasından yanayım. Çok basit, oyuncularıma da anlatırım. Kaptırdığımız yerde reaksiyon gösterip alabiliyorsak ki ben bu oyunu 90'larda 2000'lerde içerde ve dışarda da oynayanım. Şampiyon olurken de, Galatasaray'da Avrupa Şampiyonu olurken de oynayanım. Milan'da da Fio'da da oynayanım ve Milli takımla da oynayanım. Geçişte sıkıntı yaşamayalım. Müsait zamanlarda U19 veya B takımı ile taktik idmanı yapabiliriz. Çünkü aynı zamanda elimizdeki gençleri de görmek istiyorum. Belki de çok faydası olmayan yabancı oyuncu yerine kendi ülkemizin bir genç oyuncusunu koyabiliriz. Onun için onları da görmek istiyorum" dedi.

Panathinaikos'ta kısa süre bu zor dönemi başarılı geçerlerse taşların yerine oturacağını vurgulayan Fatih Terim "Çok zor normalde doğru haklısınız zor. Ama beni aşağı yukarı çoğunuz tanıyorsunuz. Ben açıkça söyleyen biriyim, söylenen biri değilim. Çok zor ama çok samimi söylüyorum. Tekrar teşekkür ederim başkana ve kulüpteki herkese. Beni çok kucakladılar. Ben mesela sabahtan erkenden gidip doktorlarla konuşuyorum. İtalyanca konuşuyorlar, sonra alt yapı, analiz sorumlusunu, kaleci antrenörünü, atletik fizik antrenörünü çağırıp ne istediğimi anlatıyorum açıkça. Haklsın zor ama zor dönemi eğer sıkıntısız kazasız atlatabilirsek oradan sonra herkes daha büyük rahat edecek ve herkes ne yapacağını biliyor olacak. Hakikaten ben büyük bir kulübe geldim. Bunu görmekten de çok memnunum. Beklemiyordum ama kararım, işin ekonmik kısmı, idari kısmı çok kurumsal bir yere geldim. Başkandan herkese çok teşekkğr ederim huzurunuzda" dedi.

Fatih Terimden Bakasetas ve Belhanda cevabı İstiyoruz

Ergin Ataman ile İtalya'nın ardından ikinci kez yollarının kesiştiğine vurgu yapan Terim "Pana ile iligli başka soruya cevap vermiyorum. Ergin kardeşim, başarılı Avrupa Şampiyonu olmuş çok sevdiğim bir kardeşim. Ben İtalya'da Milan ve Fiorentina'da çalışırken o da Siena'daydı. 'Onu aradım geliyor musunuz?' dedi. Evet dedim. İtalya'ya gittik Ergin'leydik. Yunanistan'da da beraberiz ve Galatasaray'da de birlikte şampiyon olduk. Sağolsun maça davet etti, Pana ile beraber olmak istedim ben de ve çok hoşuma gitti galip de geldik. Herkes her şeyi biliyor ya hani ben de herkes gibi yorum yapayım baskete. Eşi hanımefendi ile beraber oturduk 5 dk sonra dedim ki 15-20 sayı farkla biter gibi bir şey söyledim. Herkes her şeyi yorumluyor ya hani. Ergin'de bana gelip maçtan sonra teşekkür etti, tebrik ettim. 17 farkla bitti galiba maç, işin tabii bu şakası ama hayat enteresan insanları değişik yerlerde buluşturuyor. GS'de de beraber şampiyon olmuştuk, yine hatırlatalım. Ben artık Pana'yım, Pana'nın koçuyum" dedi.

Fatih Terimden Bakasetas ve Belhanda cevabı İstiyoruz

 

 

 

YORUM YAZ