MENÜ

Fatih Terim, Panathinaikos'u zirveye taşıyor: Yunanistan Süper Ligi alev aldı

Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, deplasmanda 3-0'lık galibiyetle sahadan ayrılırken, lider PAOK ise sahasında bir puanı son dakikalarda kurtardı. Şampiyonluk turu öncesi 'Yeşiller' avantajı ele geçirmek üzere... Öte yandan Yunan basını Fatih Terim ve takımı hakkında övgü dolu sözler kullandı. İşte detaylar...

Fatih Terim, Panathinaikos'u zirveye taşıyor: Yunanistan Süper Ligi alev aldı

Yunanistan Süper Ligi'nde dün oynanan maçların ardından şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, 22. haftada deplasmanda Panserraikos'a konuk oldu.

Haberin Devamı

Yeşil-beyazlılar, sekizinci dakikada Verbic, 31. dakikada Palacios ve 90+1. dakikada Jeremejeff'in attığı gollerle sahadan 3-0 galibiyetle ayrıldı. Lider PAOK ise sahasında AEK ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip 89. dakikada Kedziora'nın attığı golle bir puanı zor kurtardı.

ZİRVEDE FARK KAPANDI

Lider PAOK 51 puanla birinci sırada yer alırken, Panathianikos ile arasında bir puan kaldı. Üçüncü sıradaki AEK'nın puanı ise 49.

FİKSTÜR AVANTAJI PANA'DA

Yunanistan Süper Ligi'nin tamamlanmasına dört hafta kaldı. Bu dört haftalık periyotta lider PAOK dört maçın üçünü deplasmanda oynayacak. Buna karşılık Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos ise bu dört maçın üçünde kendi sahasında olacak.

Fatih Terim, Panathinaikosu zirveye taşıyor: Yunanistan Süper Ligi alev aldı

AEK ise iki maç iç sahada iki maç ise deplasmanda mücadele edecek. Yunanistan Süper Ligi maçları tamamlanınca ilk altı takım kendi aralarında şampiyonluk turu oynayacak.

Haberin Devamı

YUNAN BASININDAN FATİH TERİM SÖZLERİ

SPORT24: Fatih Terim'in bu maçta çok geniş bir rotasyona gitme tercihi, tüm takıma çok güvendiğini gösterdi.

GOAL: Panathinaikos'un bu sezonki üretken futbolu bariz şekilde istatistiklere de yansıyor. Yeşiller aldıkları 3-0'lık galibiyetle normal sezonun tamamlanmasına dört hafta kala 55 gole ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

NEWSBEAST: Fatih Terim bir önceki maça kıyasla Yeşiller'in 11'inde sekiz değişiklik yaptı ancak bu onları hiç etkilemedi. Konuk ekip maçın başından itibaren daha iyi bir oyun sergiledi ve golü bulmaları sadece 8 dakika sürdü.

Fatih Terim, Panathinaikosu zirveye taşıyor: Yunanistan Süper Ligi alev aldı

SDNA: Panathinaikos, 7-8 eksikle 3-4 günde bir derbi oynadığı dönem eleştirilerin hedefindeydi. Kimse onlara ihtimal vermiyordu. Yunanistan'da kimsenin dayanamayacağı bir fikstürdü.

KUPADA DA KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Yunanistan Kupası'nda da yoluna devam eden Panathinaikos, ligdeki en büyük rakibiyle burada da iki maç oynayacak. 14 Şubat günü PAOK'un sahasında oynanacak ilk maçın ardından 21 Şubat'ta rövanşta bir üst tura çıkacak takım belirlenecek.

Fatih Terim, Panathinaikosu zirveye taşıyor: Yunanistan Süper Ligi alev aldı

YORUM YAZ