MENÜ

Fatih Terim, Panathinaikos ile sözleşme imzalamak için Yunanistan'a gitti: İmzalarım kalbimden gelir!

Son olarak Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim, yeniden yeşil sahalara dönüyor. 70 yaşındaki başarılı teknik adam Yunan ekibi Panathinaikos ile sözleşme imzalamak üzere Atina'ya gitti. Atina'da ilk açıklamalarını yapan tecrübeli çalıştırıcı, "Nereye gidersem gideyim kazanmak için giderim ve imzalarımı sadece kağıt üzerine atmam, kalbimden gelir" dedi. İşte detaylar...

Yunanistan Süper Ligi ekibi Panathinaikos ile 1,5 yıllık anlaşmaya varan Fatih Terim, yeni takımıyla sözleşme imzalamak için Yunanistan'a gitti. Son olarak Ocak 2022'de Galatasaray'ı çalıştırmıştı.

Haberin Devamı

İKİ İSİMLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

TEK CÜMLEYLE GİTTİ

Basın mensuplarının beklediği Fatih Terim, Türkiye'den ayrılmadan evvel havalimanında kısa bir açıklama yaptı. Efsane teknik adam;  "Söyleyecek çok şeyimiz olacak elbet ama şimdi değil." diyerek uçağına doğru yöneldi.

Fatih Terim, Panathinaikos ile sözleşme imzalamak için Yunanistana gitti: İmzalarım kalbimden gelir

'İmzalarımı sadece kağıt üzerine atmam'

Terim, Yunanistan'a iner inmez de açıklamalarda bulundu. Aldığı teklifi ilk duyduğu anı anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Düşünmeye gerek duymadım, hemen kabul ettim. Panathinaikos olarak şampiyonluğu istiyoruz! Bildiğim kadarıyla Panathinaikos yıllardır şampiyon olamıyor. Nereye gidersem gideyim kazanmak için giderim ve imzalarımı sadece kağıt üzerine atmam, kalbimden gelir. Bu tavrımı ligde de sürdüreceğime inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

'Avrupa'da da başarı istiyoruz'

Terim sözlerine şöyle devam etti 👇

Dört takım arasında bir rekabet var, rakiplerimiz hem kaliteli hem de güçlü, onlara saygı duyuyorum. Panathinaikos olarak lig şampiyonluğunu istiyoruz, Avrupa'da başarı istiyoruz, bu yüzden hedefler çok açık. Başkanla bu konuda görüşme yaptık.

'Biz aynı denizi paylaşan iki ülkeyiz'

"Ben denizin karşı yakasındanım, Türk Milli Takımı'na hizmet ettim. Biz aynı denizi paylaşan iki ülkeyiz ve burada olmaktan mutluyum. İtalya'da Fiorentina'dayken Ergin Ataman da oradaydı. Şimdi de aynı, bundan mutluyum."

'Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik etti'

"Zaten gelir gelmez Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'dan bir telefon aldım ve yapılan bu hamleden dolayı beni tebrik etti."

'Çok kaliteli oyuncular gördüm'

"Başlangıçta başkanla 6 aydan bahsetmiştik ama sonunda 1.5 yıllık kontrata karar verdik. Çünkü bir hedefimiz var ve bunu başarmak istiyoruz. Geçen yıl Panathinaikos sonuna kadar savaştı ve bu yıl da takımla birlikte mümkün olduğunca çok savaşmamızı istiyorum. Çok kaliteli bazı oyuncular gördüm. Herkesten en iyi verimi almaya çalışacağız."

EKİBİ DE BELLİ OLDU

Fatih Terim'in ekibinde daha önce de birlikte çalıştığı Necati Ateş, Mert Çetin, Eray Sözen ve Tuğberk Tanrıvermiş yer alacak. Tanrıvermiş'in İtalyan ekibi Roma ile olan sözleşmesini feshettikten sonra ekibe dahil olması bekleniyor. Terim'in ekibine ayrıca bir de İtalyan kondisyoner katılacak.

BİR PUAN FARKLA İKİNCİ SIRADA

14 takımın mücadele ettiği Yunanistan Süper Ligi'nde 15 hafta geride kaldı. Yeşil - beyazlılar lider PAOK'un bir puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Fatih Terim'in yeni takımıyla ilk çıkacağı maç 3 Ocak günü Ginannina maçıyla olacak.

Haberin Devamı
Fatih Terim, Panathinaikos ile sözleşme imzalamak için Yunanistan'a gitti

ANTRENMANA ÇIKACAK

Atina'ya giden Fatih Terim'in bugün öğleden sonra yeni takımıyla ilk antrenmanına çıkması bekleniyor. Fatih Terim'in ekibi tam olarak netleşmese de Necati Ateş'in de yer alması bekleniyor.

Fatih Terim, Panathinaikos ile sözleşme imzalamak için Yunanistana gitti: İmzalarım kalbimden gelir

HEM TERİM HEM PANA AÇIKLAMIŞTI

Yunanistan Süper Lig temsilcisi Panathinaikos, Fatih Terim ile 1,5 yıllık anlaşmaya vardı. Yunan temsilcisi bu gelişmeyi resmi siteden açıkladı.

Yunan kulübünden yapılan duyuruda: "Hoş geldin İmparator Fatih Terim." ifadeleri kullanıldı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Fatih Terim de, "Merhaba Panathinaikos" sözlerini kullandı.

Galatasaray, Panathinaikos'un başına geçen Fatih Terim'e başarılar diledi. Sarı-kırmızılılar, X hesabından ise, "Size iyi şanslar diliyorum Fatih Terim" paylaşımında bulundu.

Fatih Terim, Panathinaikos ile sözleşme imzalamak için Yunanistana gitti: İmzalarım kalbimden gelir

YORUM YAZ