MENÜ

Euro 2032'nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu

2028 ve 2032 yıllarında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak ülkeler açıklandı. 2032 yılında düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye ve İtalya ortaklığında yapılacak.

Euro 2032'nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu

UEFA Yönetim Kurulu’nun TSİ 10.30’daki toplantısının ardından, aday ülkeler son sunumlarını gerçekleştirdi. EURO 2028 ve EURO 2032 ev sahiplerinin açıklanacağı tören 13.00’te başladı.

Haberin Devamı

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre: 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Türkiye ve İtalya ev sahipliği yapacak. 2028'de düzenlenecek olan turnuva ise İngiltere ve İrlanda'nın ev sahipliğinde yapılacak.

Euro 2032nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu


5'ER ŞEHİRDE DÜZENLENECEK

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları Türkiye'den beş, İtalya'dan da beş şehirde oynanacak. İki ülke seçilen 10 ülkeyi UEFA'ya sunduğu başvuru dosyasında iletmişti.

'ÇOK HEYECANLI VE GURURLUYUZ'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye ve İtalya'ya verilmesinin ardından açıklama yaptı.

Euro 2032nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu

"Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. 10 Ekim 2023'ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Türkiye ile İtalya, 2032'yi birlikte düzenlemek konusunda sunum yaptık. UEFA Yönetim Kurulu onayladı. Daha önce 5 defa aday olup bir sürü hayata geçiremediğimiz, bugün hayata geçirdiğimiz sevinçli haber çok önemli. Tüm ülkemize bu sevinçli haberi verdiğimiz için mutluyuz."

Haberin Devamı

AÇILIŞ VE FİNAL MAÇI NEREDE?

Açılış ve finalin hangi ülkelerde olacağının sorulması üzerine Büyükeşi "Açılış maçının nerede olacağı, final maçının nerede olacağı belli değil. Bugün konuştuğumuz şey, iki ülkenin bu turnuvayı birlikte yapabilmesidir." dedi.

Euro 2032nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu

DEV GELİRİ AÇIKLADI

Statlar ve şehirlerle ilgili konuşan Mehmet Büyükekşi "Cumhuriyetimizin ve TFF'nin 100. kuruluş yıldönümünde EURO 2032'nin ev sahipliğini almak son derece önemli. Dünyanın en önemli üçüncü organizasyonu. Birincisi Dünya Kupası, ikincisi Olimpiyatlar, üçüncüsü Avrupa Futbol Şampiyonası. 2 milyondan fazla kişi gelecek, 6 milyar kişi izleyecek. 1 milyar dolar üzerinde gelir getirecek ülkemize. Bu son derece önemli." açıklamasını yaptı.

Türkiye'yi temsil eden heyette yer alan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel de duygularını paylaştı: "Bizim için futbol, hayat. Bu taraftaki konular benim bilmediğim konular, zorlanıyorum ama ülkem adına çok gurur duyuyorum. Ülkem için futbol adına elimden geleni yapmaya hazırım. İnşallah hep beraber Türk futbolunu tepeye taşıyacağız.

Haberin Devamı

Bugünü unutmayacağız. Misafirperverliğimizle, imkanlarımızla çok güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun."

TFF'DEN İLK AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sosyal medya hesabından 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dostluk köprüleri kurup futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakarak bugüne kadar düzenlenen en iyi Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için güçlerini birleştirdi.

Önümüzdeki yıllarda İtalya ve Türkiye, "Play as One" mottomuzda da belirttiğimiz gibi, büyük bir tutku ve bağlılıkla çalışarak 2032 yılına kadar taraftarlara en üst düzey Avrupa Şampiyonası deneyimini sunmak için yoğun bir iş birliği içinde olacaktır."

TÜRKİYE'Yİ KİMLER TEMSİL ETTİ?

Türkiye-İtalya adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nu sahnede Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye’nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil etti

Haberin Devamı

İtalya Futbol Federasyonu’nu temsilen ise delegasyonda Başkan Gabriele Gravina, Genel Sekreter Marco Brunelli, EURO 2032 Proje Müdürü Antonio Talarico, İtalya Millî Takımı’nın Kafile Başkanı ve İtalya’nın EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Gianluigi Buffon ve İtalyan TV sunucusu Ilaria D’Amico yer aldı.

TFF’yi temsilen İsviçre’ye gidecek delegasyonda Onursal Başkan Şenes Erzik, 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay, 2. Başkan Vekili Yalçın Orhan, Başkan Vekili Yusuf Günay, Yönetim Kuurlu Üyeleri Ali Düşmez, Müslüm Özmen, Şafak Müderrisgil, Ramazan Üçdan, Erman Kalkandelen de yer aldı.

Euro 2032nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu

YORUM YAZ