MENÜ

EURO 2024'e şarj edilen toplar! Dünya kupasında da kullanılmıştı

Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) kullanılacak resmi top açıklandı. 2022 Dünya Kupası'nda kullanılan topla aynı teknolojiye sahip olan topların özellikleri ise şimdiden çok konuşulmaya başlandı.

EURO 2024'e şarj edilen toplar! Dünya kupasında da kullanılmıştı

Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için heyecan giderek artarken Milli Takımımızın da mücadele edeceğin dev turnuvada kullanılacak top resmen tanıtıldı.

Haberin Devamı

KULLANILACAK TOPLAR TANITILDI

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın resmi maç topu olan Fussballliebe (Futbol Aşkı) isimli top, Berlin Olimpiyat Stadyumu önünde düzenlenen özel bir törenle resmen tanıtıldı ve futbolseverlerin beğenisine sunuldu.

Topun tasarımında, futbolun neşesinden ve turnuvanın enerjisinden esinlenildiği aktarılırken topun dış kısmının, maksimum hızlı ve hassas oyunu destekleyen bir dizayna sahip olduğu belirtildi.

EURO 2024e şarj edilen toplar Dünya kupasında da kullanılmıştı

İLK KEZ KULLANILACAK TEKNOLOJİ

Fussballliebe isimli topta kullanılacak teknoloji de dikkatleri çekti. 2022 Dünya Kupası'nda olduğu gibi toplar yarı otomatik ofsayt sisteminin uygulanmasına olanak sağlayan 'Connected Ball' teknolojisine sahip sensörlerle donatılacak.

Yapılan törende bu teknolojinin bir Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez kullanılacağının da altı çizildi.

Haberin Devamı

EURO 2024e şarj edilen toplar Dünya kupasında da kullanılmıştı

DÜNYA KUPASINDA DA KULLANILMIŞTI

Geride bıraktığımız 2022 Dünya Kupası'nda da kullanılan teknoloji, futbolseverler tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Birçok kritik pozisyonda sağladığı teknolojiler sayesinde hakemlerin işini kolaylaştıran topların bir cep telefonu gibi şarj edildiği görüntüler turnuvaya damgasını vurmuştu.

EURO 2024'te de aynı teknolojiye sahip topların kullanılacak olması topların şarj edildiği görüntüleri akıllara getirdi.

EURO 2024e şarj edilen toplar Dünya kupasında da kullanılmıştı

YORUM YAZ