MENÜ

EURO 2024 Elemeleri'nde 5. hafta tamamlandı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde 5’nci hafta, C, F ve I gruplarında oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

EURO 2024 Elemeleri'nde 5. hafta tamamlandı

EURO 2024 Elemleri 5'inci hafta mücadelesinde C Grubu'nda Kuzey Makedonya, sahasında İtalya ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi Kuzey Makedonya'ya 1 puanı getiren golü Trabzonspor forması giyen Enis Bardhi kaydetti. İtalya'nın golü ise Ciro Immobile'den geldi.

Haberin Devamı

F Grubu'nda ise Belçika, deplasmanda Azerbaycan'ı 1-0 yendi. Belçika'da Fenerbahçe forması giyen Michy Batshuayi, Romelu Lukaku yerine oyuna 66'ncı dakikada oyuna dahil oldu.

I Grubu'nda da Kosova, konuk ettiği İsviçre ile 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. Kosova'da bir dönem Türkiye'de Giresunspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe formasını giyen Vedat Muriç, ülkesine 1 puanı getiren gollerin altına imzasını attı. Beşiktaşlı Milot Rashica ise Muriç'in attığı ilk golün asistini yaptı.

Öte yandan Romanya sahasında İsrail ile 1-1 berabere kalırken Konyaspor'da forma giyen Alexandru Cicaldau ile MKE Ankaragücü'nde oynayan Olimpiu Morutan oyuna sonradan dahil oldu.

Elemelerde C, F ve I gruplarında oynanan karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:

Haberin Devamı

C GRUBU

Ukrayna - İngiltere: 1-1

Kuzey Makedonya - İtalya: 1-1

F GRUBU

Azerbaycan - Belçika: 0-1

Estonya - İsveç: 0-5

I GRUBU

Andorra - Belarus: 0-0

Kosova - İsviçre: 2-2

Romanya - İsrail: 1-1

YORUM YAZ