MENÜ

Esenler Sokak Ligi 2023 sezonu raporu

Esenlerde ikamet eden 16-29 yaş arası gençlerin takımlarını kurarak ücretsiz olarak katıldığı Esenler Sokak Ligi’nde amaç Esenler’li gençleri sporla buluşturmak ve Spor ile beraber gençlerde kazanmak veya kaybetmekten daha önemli olan mücadele azim ve gayreti ile sonrasında dostluk, kardeşlik bilincini sağlamaktır.

Esenler Sokak Ligi 2023 sezonu raporu

2023 Sezonu Esenler Sokak Ligi Başlangıç Ve İşleyişi:2023 Sezonu Esenler Sokak Ligi Başlangıç Ve İşleyişi:

-2023 Sezonu Esenler Sokak Ligi’ne  64 takım başvuru yapmıştır.

-64 takımın başvuruları ve evrakları teslim alınarak başlayan turnuvada ilk olarak takımlar bir araya getirildi ve eski Trabzon Spor’lu oyuncu olan İbrahim Yattara tarafından yapılan kura çekimine katıldı.

-Yapılan kura çekimi ve eşleşlemeler sonucunda ilk müsabaka  17 Eylül 2023 tarihinde saat 21:00'da başlamış oldu.

-Toplamda 14 Gün süren ilk eleme müsabakalarının ardından kalan son 32 takım için yeni bir kura çekimi ve eşleşme yapıldı.
-Son 32 kura çekimi  Esenler Gençlik Ve Spor Yootube kanalı üzerinden canlı yayın ile yapılmıştır.

Haberin Devamı

- 8 gün süren son 32 müsabakaları sonucunda kalan 16 takım için 4 takım 4 grup olacak şekilde A-B-C-D  grupları yapılmıştır ve kalan son 16 takımın kura çekimi aynı şekilde Esenler Gençlik Ve Spor Yootube kanalı üzerinden canlı yayın ile yapılmıştır.

-Kura Çekimine Nazım Türknas ve Recep Tayyip Kaya katılım sağlamıştır.

-Son 16 kura çekimi sonucu oluşan gruplar şu şekildedir:

A Grubu:  GATES OF ESENLER, ESENCILIS FC, LA HAVLE FC, SULTAN

B Grubu:  5.CADDE, NEYYİR TURHAN SK, KARACAHİSARSPOR,BÖLGE TEAM

C Grubu: ESENLER ŞATTO, KARABAYIR CİTY, EZEL FC, YİĞİDOLAR FC,

D Grubu: EDİRNE CİĞER SPOR, KÖŞE TEAM, BARCA, TEPEGÜCÜSPOR

-23 Ekim Pazartesi günü başlayan grup maçları aktif olarak devam etmektedir - 9 Kasım Perşembe günü grup maçları son bulacaktır.

Grup maçlarının bitiminin ardından gruplardan 1. Ve 2. Olarak çıkan takımlar Çeyrek Final müsabakları oynayacaktır.

ÇEYREK FİNAL-YARI FİNAL VE FİNAL MÜSABAKA TARİHLERİ VE KATILIMCILARI :

-10 KASIM CUMA  ÇEYREK FİNAL MAÇLARI:Akademiden Spiker Muhammet Atak ve Yormcu Beytullah Savran

-13 KASIM PAZARTESİ ÇEYREK FİNAL MAÇLARI:Akademiden Spiker Muhammet Atak ve Yormcu Beytullah Savran

-14 KASIM SALI YARI FİNAL MAÇLARI:EMRE TİLEV- ÖZKAN ÖZTÜRK-19 KASIM PAZAR 3.LÜK VE FİNAL MAÇI:  18.00-20.00ERDOĞAN ARIKAN (SPİKER) - AHMET ÇAKAR (HAKEM)

GENEL İŞLEYİŞ VE KURALLAR

BAŞVURULAR VE GEREKLİ EVRAKLAR:BAŞVURULAR:Esenler Sokak Ligi Başvuruları Omis sistemi üzerinden alınmıştır.GEREKLİ EVRAKLAR: - A4 kağıdına yazılmış takım adı- Her oyuncu için ikametgah adresi ( e-devlet) Turnuvaya esenler dışından katılım yoktur.- Her oyuncu için 1 adet vesikalık fotoğraf- Her oyuncu için kimlik fotokopisi- Her oyuncu için sağlık beyan formu- Taahhütname

TOPLANAN EVRAKLAR GÖREVLİLER TARAFINDAN TEK TEK KONTROL EDİLEREK DOSYALANMIŞ OLUP ARŞİVLENMİŞTİR.

Haberin Devamı

GENEL OYUN KURALLARI1. Takım kadroları 7 as ve 5 yedek olmak üzere12 oyuncudan oluşur.2. Bir müsabakanın başlayabilmesi için, her iki takımın minimum 5 oyuncu ile sahada hazır bulunması gerekir.3. Müsabaka sırasında bir takımın, kırmızı kart, sakatlık vb. durumlar nedeniyle sahada 5oyuncudan az kişi kalması durumunda müsabaka tatil edilir. Nihai karar Merkez DisiplinKurulundadır. 4. Takımın 5 kişiden az müsabakaya katılması durumunda hükmen mağlupsayılacaktır.5. Tüm oyuncular TC Kimlik numaralarını doğum tarihlerini ve fotoğraflarını sisteme girmiş şekilde üye olmaları gereklidir.6. Bir oyuncu sadece bir takımda oynayabilir.7. Takımlar; turnuva başlamasından itibaren oynadığı müsabakaların esame listesini (Müsabakaöncesi, saha koordinatörüne verilen aslar ve yedeklerden oluşan isim listesini kimlikleri ileberaber) ibraz etmek zorundadır. 8. Her takım rakibinin bu limiti aştığını düşündüğü durumlarda,rakibinin kimlik kontrolü yapılmasını saha koordinatöründen talep etme hakkına sahiptir.9. Bir takım, Esenler Sokak Ligi resmi kadrosunda lisanslıen fazla 2 futbolcu bulundurabilir.2 oyuncudan fazla yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

5.Oyuncular müsabaka süresince resmi kimliklerini yanında bulundurmak zorundadır.6.Müsabakalar sırasında rakibin itirazlarına müteakip, saha koordinatörü gerekli gördüğü takdirdekimlik kontrolü yapabilir. Kontroller yapıldıktan sonra müsabaka oynanır, koordinatörden gelenbilgileri araştıran Merkez Disiplin Kurulu müsabakayla ilgili kararını verir. 7.İtirazı, yalnızca ilgilimüsabakada oynayan takımların kaptanları yapabilirler. 8.Kaptanlar, rakip oyuncularla ilgiliitirazlarını müsabaka bitiminden itibaren 24 saat içinde gerçekleştirmelilerdir. Bu süreler dışındayapılacak itirazlar, Merkez Disiplin Kurulu toplantı gündemine alınmayacaktır.9.Esenler Sokak Ligi’nde faal görev almakta olan personel, Sokak Ligi müsabakalarındaoynayamaz.10.Oyuncu değişikliği, taraftarlarının davranışları ve takım kadrolarının takibinden takım kaptanısorumludur. Dolayısıyla kaptanlar Esenler Sokak Ligi kuralarını bilmelidirler.

TAKIMLARA FORMA YAPIMI

Son 16 ya kalan takımların logoları tasarlanarak Esenler Belediyesi Gençlik Ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından formalara logolar basılarak takımlara teslim edilmiştir

YORUM YAZ