MENÜ

Erol Bulut'tan Fenerbahçe itirafı! 'Görüşmeler yaptık ama...'

Son olarak Süper Lig'de Gaziantep FK'yı çalıştıran teknik direktör Erol Bulut, sezon başında İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff City'nin başına geçti. Bir dönem Fenerbahçe'de görev yapan tecrübeli teknik patron, sarı-lacivertli kulüp hakkında dikkat çekici bir itirafta bulundu.

Erol Bulut'tan Fenerbahçe itirafı! 'Görüşmeler yaptık ama...'

Süper Lig'de daha önce 5 takımı çalıştıran Erol Bulut, bu sezon başında sürpriz bir şekilde İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff City'ye imza attı. Yeni takımında sezona iyi başlayan tecrübeli teknik adam, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adam Erol Bulut, Türkiye'de Başakşehir, Yeni Malatyaspor, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Gaziantep FK'da görev yapmıştı.

FENERBAHÇE'DE 2.00 PUAN ORTALAMASI TUTTURDU

Corendon Alanyaspor ile 2019-2020 sezonunda Türkiye Kupası'nda final oynayan Erol Bulut, 2020-2021 sezonunun başında Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne getirildi. Sarı-lacivertlilerle inişli çıkışlı bir grafik sergileyen genç teknik adam, tüm kulvarlarda çıktığı 34 maçta 2.00 puan ortalaması yakalamıştı.

Sarı-lacivertli ekipte sezon sonunu göremeyen Bulut, yerini Emre Belözoğlu'na bırakmıştı ve Fenerbahçe sezonu 82 puanla 3. sırada tamamlamıştı.

Erol Buluttan Fenerbahçe itirafı Görüşmeler yaptık ama...

REKOR KIRMIŞTI

Fenerbahçe'deki görevine son verilen Erol Bulut, bir sonraki sezon Gaziantep FK'nın başına geçti. 2021-2022 sezonunun başında Güney ekibinin başına geçen Erol Bulut, toplamda 65 maçta takımının başında yer aldı. 618 gün görevde kalan Bulut, kulüp rekoru kırarak en uzun süre takımın başında görev yapan teknik direktör oldu.

Haberin Devamı

CARDIFF CITY İLE İMZALADI

Gaziantep FK'daki görevinden ayrılan Erol Bulut sürpriz bir kararla bu sezon başında İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff City'nin teknik direktörü oldu. İngiltere'de görev yapan ilk Türk teknik direktör unvanını elde eden Erol Bulut yeni takımıyla İngiltere'de adından söz ettiren bir performans sergiliyor.

Cardiff City, Championship'te bu sezon 11 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 17 puanla 8. sırada yer alıyor.

Erol Buluttan Fenerbahçe itirafı Görüşmeler yaptık ama...

İŞTE EROL BULUT'UN AÇIKLAMALARI

Cardiff City kariyerinden bahseden Erol Bulut, "Cardiff günlerim çok yoğun geçiyor. Hazırlık kampından döndük orası çok yoğun geçiyor. Champhionship'te yılda 46 maç ve kupa maçları da oluyor. Tempo gerçekten çok yüksek oluyor. Yüksek şiddetli koşu ve sprint sayıları yüksek burada. Türkiye ile farkı o. Önemli olan sürekli maç yaptığın için yüzde yüz olman. Cardiff için son 2 sene çok iyi geçmedi. Bizim gelmemizle ve bir iki transferle heyecan kattık takıma, havayı değiştirdik. Birbirimize daha çok yakınlaştık ve bir olmaya çalıştık. Hedefimiz son 2 seneden daha iyisini yapmak. Benim hedefim takımı ilk 10 sırada tutabilmek. Tabii ki daha iyisi de olabilir" dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İTİRAFI

Fenerbahçe hakkında bir itirafta bulunan tecrübeli teknik adam, "Cardiff'ten 3 sene önce de teklif almıştım. O zaman Alanyaspor'daydım. Görüşmeler yaptık ama Fenerbahçe daha ağır bastı. Fenerbahçe'yi seçtim. Bu sene teklif gelince niye olmasın dedim. Avrupa'ya çıkmak hedefimde vardı" sözlerini kullandı.

Yunus Akgün ve Ozan Tufan ile ilgili de konuşan Bulut, "Yunus Akgün kaliteli bir futbolcu. Adaptasyon süresini geçirecek ve devamını iyi getirecek diye düşünüyorum. Ozan Tufan da adaptasyon sürecini atlattı Hull City'de iyi bir gidişi var." açıklamalarında bulundu.

Erol Buluttan Fenerbahçe itirafı Görüşmeler yaptık ama...

Erol Buluttan Fenerbahçe itirafı Görüşmeler yaptık ama...

 

YORUM YAZ