MENÜ

Emiliano Sala davası sürüyor! Cardiff City'den Nantes'a dev tazminat talebi

Emiliano Sala'nın Nantes'tan ayrılarak yeni takımı Cardiff City'e gitmek için bindiği uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi sonra iki kulüp arasında bonservis krizi çıkmıştı. Cardiff, Arjantinli futbolcunun vefatının dolayı gerçekleşemeyen transferi için Nantes kulübünden dev bir tazminat talep etti.

Emiliano Sala davası sürüyor! Cardiff City'den Nantes'a dev tazminat talebi

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala, 2018 yılının Ocak ayında Nantes'tan Cardiff City'e transfer olmuş ancak yeni takımına gitmek için bindiği uçağın düşmesi sonucu trajik bir şekilde hayatını kaybederek tüm dünyayı yasa boğmuştu. Herkesi kahreden bu ölüm sonrası en çok tartışılan konulardan biri de oyuncunun bonservisi konusunda yaşanan kriz olmuştu.

Haberin Devamı

SON SÖZLERİ: UÇAK PARÇALARA AYRILACAK GİBİ!

Arjantin'in ünlü gazetesi Ole, Sala tarafından yakın arkadaşlarına gönderildiği iddia edilen Whatsapp ses kayıtlarını yayımladı. Bu kayıtlarda Arjantinli futbolcunun uçuş esnasında bir hayli gergin olduğu gözlemleniyor: "Her an parçalarına ayrılacak gibi görünen bir uçağın içindeyim ve Cardiff'e gidiyorum. Eğer benden önümüzdeki 1.5 saat içinde haber almazsanız, beni bulmaları için birilerini mi göndermeleri gerekecek bilmiyorum. Korkmaya başladım!"

PAUL POGBA'NIN DRAMI!

ÖLÜM NEDENİ KAFA VE GÖĞSÜNE ALDIĞI DARBELER

Nantes'tan yeni takımı Cardiff City'e gitmek için bindiği uçağın düşmesi sonucunu hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın otopsi sonucu açıklandı. Wales Online adlı internet sitesinin yayımladığı haberde; Manş Denizi'nde cesedine ulaşılan Arjantinli futbolcunun ölüm nedeninin boğulma değil, kafa ve göğsüne aldığı darbeler olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

AİLESİ YASAL İŞLEM BAŞLATTI

Emiliano Sala'nın ailesi, Cardiff City ve eski kulübü FC Nantes'e kazayla ilgili yasal işlem başlattı. Ailenin avukatları, yüksek mahkemenin "yasal haklarını korumak" amacıyla başlatıldığını söyledi.

UÇUŞUN ORGANİZATÖRÜNE 18 AY HAPİS

Ayrıca, uçuşu ayarladığı iddia edilen David Henderson, yargılandı. Bir uçağın güvenliğini tehlikeye atmakla ve ayrıca geçerli bir izin veya yetki olmaksızın bir yolcuyu tahliye etmeye çalışmakla suçlandı. Sala ve pilot David Ibbotson'ın ölümüyle sonuçlanan uçuşun organizatörü David Henderson'ın cezası belli oldu. Geçen ay uçuşun güvenliğini tehlikeye atmaktan suçlu bulunan iş insanı Henderson 18 ay hapse çarptırıldı.

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

KARİYERİYLE İLGİLİ BELGESEL YAYINLANDI

Fransız ekibi Nantes'tan Cardiff'e 15 milyon sterlin karşılığında transfer olan Sala'nın uçağı Cardiff'e giderken 21 Ocak 2019'da düşmüş ve 28 yaşındaki futbolcu hayatını kaybetmişti. Tüm futbol dünyasını yasa boğan ölümün ardından Fransızların dünyaca ünlü spor gazetesi L'Equipe, Arjantinli futbolcunun kariyeriyle ilgili kendisine ait televizyon kanalından bir belgesel yayınladı.

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

BAŞKAN İLE ARASINDA GERGİNLİK

Haberin Devamı

Golcü oyuncunun 2015 yazında transfer olduğu Nantes kulübünde geçen 3,5 sezonunun mercek altına alındığı belgeselde Sala ile kulüp başkanı Waldemar Kita arasında yaşanan gerginliklere vurgu yapıldı. Kita'nın Sala'yla 2017 yazında yaptığı kontrat yenileme görüşmelerinde aylık 100 bin euro'nun üzerine çıkmak istememesi üzerine oyuncuyu satmaya karar verdiği ancak yıldız isim için hiçbir teklif gelmediği aktarıldı.

FENERBAHÇE'NİN İLK TRANSFERİ

GALATASARAY'IN TEKLİFİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Belgeselde 2018'in Ağustos ayında Galatasaray'ın oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifiyle Nantes'ın kapısını çaldığı ancak Fransız kulübünün kalan kısıtlı sürede oyuncunun yerine başka bir ismi alamayacağı için teklifi reddettiği ifade edildi. 28 yaşında hayata gözlerini yuman futbolcu da L'Equipe gazetesine geçtiğimiz ekim ayında verdiği bir röportajda Galatasaray'dan teklif aldığını doğrulayarak şunları söylemişti:

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

'GALATASARAY'I REDDETMELERİ BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAŞTTI'

"Kulübümün Galatasaray'dan gelen teklifi reddetmesi beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Kendimi iyi hissetmiyordum, mutlu değildim. O sıralarda oynadığımız Strasbourg maçı da bu yüzden benim için kötü geçti. Teknik direktörümüz Cardoso'ya takım için maksimum performansımı göstermeye hazır olmadığımı söyledim."

Haberin Devamı

'İLK BAŞTA BENİ KÖTÜ ETKİLEDİ'

"Maçta attığım golden sonra elimi ağzıma götürdüm. Bu açık bir mesajdı. Her gün çok sıkı çalışıyorum ve Avrupa kupalarında oynamayı hayal ediyorum. Transferin gerçekleşmemesi, beni ilk başta kötü etkiledi ama hemen sonra bu durumu unutup takıma maksimumumu verebilmek için çalışmaya koyuldum. Bundan sonra da %100 profesyonel kalacağım."

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

FIFA'NIN KARARI: 6 MİLYON EURO

Cardiff City'nin 18 milyon euroluk bonservis bedelini ödemek istememesi üzerine açılan davada ise nihai karar verilirken FIFA, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Premier Lig ekibinin Nantes'a 6 milyon euro ödemesine hükmedildiğini duyurdu. Söz konusu meblağın transfer için daha önce belirlenen ödeme planındaki ilk taksite denk geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

CARDIFF'TEN DEV TAZMİNAT TALEBİ

CAS'tan (Spor Tahkim Mahkemesi), istediği sonucu alamayan Cardiff, Fransız kulübünden gelir kaybı nedeniyle 100 milyon ve itibar zedelenmesi sebebiyle de 10 milyon Euro tazminat talep etti. 2018-19 sezonunda o dönem İngiltere Premier Lig'de mücadele eden ve sezon sonunda bir alt lige; Championship'e düşen Cardiff yönetimi, "Sala'nın atacağı gollerle ligde kalabilirdik. Zararımız 100 milyon Euro" diyerek, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

İLK DURUŞMA 22 HAZİRAN'DA

Kulüp ayrıca, Arjantinli forvetin kendileri adına hiç maça çıkmadığını ve 17 milyon Euro bonservis bedelini de ödemeyeceklerini ifade etti. Konuyla ilgili davanın ilk duruşmasının, 22 Haziran'da Fransa'da görüleceği bildirildi.

Emiliano Sala'nın Nice'e Attığı Goller

Emiliano Sala davası sürüyor Cardiff Cityden Nantesa dev tazminat talebi

YORUM YAZ