MENÜ

Efsane zaferlerin yeri Bursa! 11 yıl sonra bir ilk

Ay-Yıldızlılar, yaklaşık 11 yıl sonra Bursa'daki ilk Milli maçına Hırvatistan karşısında çıkacak. Tarihimizde daha önce burada, Almanya ve Hollanda'yı devirmiştik. 2015'te açılan Büyükşehir Belediye Stadı ise ilk kez bu heyecanı yaşayacak.

Efsane zaferlerin yeri Bursa! 11 yıl sonra bir ilk

Türkiye'nin, zorlu Hırvatistan karşılaşmasına, 2015'te açılan Bursa'daki Büyükşehir Belediye Stadı ilk kez ev sahipliği yapacak. 43.500 kişi kapasiteli statta bu akşam tribünlerin tamamının dolması bekleniyor. A Milli Takımımız, Bursa'da son olarak 29 Şubat 2012 tarihinde Slovakya ile karşılaştı ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Ay-Yıldızlılar, bu kentimizde daha önce 8 kez rakiplerini ağırladı. Söz konusu maçlardan 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi ile ayrıldık.

Haberin Devamı

Efsane zaferlerin yeri Bursa 11 yıl sonra bir ilk

Hiç yenilgimiz yok

Ancak resmi maçlara baktığımızda Bursa'nın, Milliler'e şans getirdiği çok açık. Burada 5 resmi mücadelede boy gösteren A Milli Takımımız, hiç mağlup olmadı, 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Bursa'da, 1997'de Hollanda'yı ve 1998'de Almanya'yı 1-0'lık skorlarla yenerek, tarihi iki zafere imzasını attı.

Efsane zaferlerin yeri Bursa 11 yıl sonra bir ilk

Son antrenmanda taktik çalıştılar

Ay-Yıldızlılar, Hırvatistan karşılaşması öncesi son çalışmasını gerçekleştirdi. Teknik direktör Stefan Kuntz yönetimindeki idmanın, taktik ağırlıklı geçtiği bildirildi. Milliler'de bu maç öncesi, daha önce sakatlıkları sebebiyle kadrodan çıkarılan Tayyip Talha Sanuç ve Abdülkerim Bardakcı dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Efsane zaferlerin yeri Bursa 11 yıl sonra bir ilk

Hırvatlar'la 11.karşılaşma

Haberin Devamı

Milliler, Hırvatistan ile tarihindeki 11.mücadelesine çıkacak. Türkiye, rakibiyle yaptığı 7'si resmi, 3'ü özel toplam 10 maçta 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Dördü tarafsız sahada, üçü Zagreb, ikisi İstanbul ve biri Eskişehir'deki maçlarda Hırvatistan 13, Milliler 9 kez fileleri salladı. Taraflar arasındaki son maç, Kasım 2020'deki özel karşılaşmada İstanbul'da oynandı ve 3-3 sona erdi.

YORUM YAZ