MENÜ

Efsane futbolcu Gianluca Vialli hayatını kaybetti

İtalyan efsane futbolcu ve teknik direktör Gianluca Vialli, 5 yıldır mücadele ettiği pankreas kanseri nedeniyle 58 yaşında hayatını kaybetti.

Efsane futbolcu Gianluca Vialli hayatını kaybetti

5 yıldır kanserle mücadele eden İtalyan futbolunun efsane golcülerinden Gianluca Vialli hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

58 yaşındaki Vialli'ye 5 sene öncesi pankreas kanseri teşhisi koyulmuştu.

AİLESİ DUYURDU

Vialli ailesi yazılı bir açıklama yaparak efsane futbolcunun vefatını duyurdu.

'Gianluca Vialli'nin vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Cesaret ve onurla mücadele ettiği beş yıllık hastalıktan sonra, dün gece tüm ailesi yanındayken vefat etti. Yıllar boyunca sevgileriyle onu destekleyen birçok kişiye teşekkür ediyoruz. Onun hatırası ve örneği sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak'

Haberin Devamı

MANCİNİ İLE GÖZYAŞLARINA BOĞULMUŞTU

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapan Vialli, EURO 2020'yi kazanarak büyük mutluluk yaşanmıştı. Mancini ve Vialli kazanılan şampiyonluk sonrası birbirlerine sarılarak gözyaşlarına boğulmuştu.

Efsane futbolcu Gianluca Vialli hayatını kaybetti

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

1998-2000 yılları arasında Chelsea’yi çalıştıran İtalyan Futbol efsanesi FA Cup, EFL Cup, UEFA Kupa Galipleri Kupası, FA Community Shield ve UEFA Süper Kupası’nı kazanmıştı.

1998 yılında Chelsea ile kazandığı Kupa Galipleri Kupası’nı kazanan Vialli bunu başaran en genç teknik direktör olma başarısını da elde etmişti.

CHELSEA EFSANESİ

Chelsea formasıyla 1996 ile 1999 yılları arasında 88 maçta 40 gol atan Vialli üç büyük kupa kazanarak efsane olmuştu. Aynı zamanda Şubat 1998’den 2000 yılına kadar hem oyuncu hem de antrenör olan Vialli başarılması zor bir görevin üstesinden geldi.

MANCINI İLE ÇOK YAKINDI

Kariyerine 1980 yılında Cremonese’de başlayan Vialli sırasıyla Sampdoria, Juventus’da forma giydi ve efsane olduğu Chelsea’ye transfer oldu. Sampdoria’da oynarken Mancini ile forvette iyi bir ikili olan Vialli, İtalya 2020 Avrupa Şampiyonası’nı kazanırken teknik direktör Roberto Mancini’nin de yardımcısıydı.

Haberin Devamı

ARALIK AYINDA HASTANEYE YATTI

Aralık ayında “istenmeyen misafir olarak” adlandırdığı kanserle ilgisi daha fazla tedavi görmek için Royal Marsden hastanesine yatınca görevinden istifa etti.

EFSANE İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Vefatının ardından sosyal medya hesaplarından Vialli için Chelsea, futbolcu olduğu dönemden resmiyle “ Pek çok kişi tarafından özleneceksin. Bizim için ve tüm futbol için efsane. Huzur içinde uyu, Gianluca Vialli” notuyla paylaşımlarda bulundu.

İtalya Milli Futbol Takımı da Vialli’i sosyal medya hesaplarından “Güle güle Gianluca, seni asla unutmayacağız” sözleriyle andı. Aynı zamanda takımlarından Cremonese, Sampdoria ve Juventus da paylaşımlarda bulundu.

YORUM YAZ