MENÜ

Dünya yıldızları, Türkiye ve depremzedeler için seferber

Asrın felaketinde yardım bayrağını Milli yıldızlarımız önderliğinde spor ailesi taşıyor. Merih Demiral’dan Furkan Korkmaz’a kadar gurur duyduğumuz birçok sporcumuz; Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, James Harden gibi dünya yıldızlarını bu tarihi seferberliğe dahil ediyor.

Dünya yıldızları, Türkiye ve depremzedeler için seferber

Cumhuriyet tarihimizin en büyük afetinde bir yandan canlarımızı enkaz altından çıkarmaya diğer yandan yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Varlıklarıyla gurur duyduğumuz birçok yıldız sporcumuz, yardım kampanyalarıyla yine kalbimizi fethediyor. Özellikle Merih Demiral ve Furkan Korkmaz. Biri İtalya Serie A, diğeri NBA’de yüz akımız olan iki sporcu, tüm dünyanın gözünü Türkiye’ye çevirmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Ronaldo’dan Messi’ye

Merih, Cristiano Ronaldo’nun imzalı formasıyla başlattığı yardım seferberliğine Haaland, İlkay Gündoğan, Morata, Harry Kane, Kevin de Bruyne gibi birçok yıldızla devam etti. Dün ise Lionel Messi yardım elini uzattı. Merih, diğer yıldızlar gibi Messi’nin de imzalı formasının açık artırmayla satılacağını ve gelirin tamamının afetzedelere bağışlanacağını duyurdu.

İmzalı formadan koltuğa…

Sosyal medya mesajları ile dikkatleri Türkiye’ye çeken Furkan Korkmaz da benzer bir kampanya ile yardım topluyor. Furkan Philadelphia’dan takım arkadaşı Joel Embiid ve James Harden’ın imzalı formalarını açık artırmaya çıkardı. İki sporcunun kampanyası, spor dünyasının tüm fertlerine örnek oldu. Sporseverler geçmişte edindikleri imzalı formalar, spor malzemeleri ve yıkılan İnönü Stadı ile Ali Sami Yen’den hatıra aldıkları koltukları bile satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Premier Lig’den siyah kol bandı

İngiltere Premier Ligi’nde bu hafta oynanacak maçlarda oyuncuların, sahaya siyah kol bandıyla çıkacakları açıklandı. Premier Lig yönetimi, Türkiye ve Suriye’de binlerce kişinin ölümüne yol açan depremden dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirtip, deprem sonrası İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi’nin (DEC) başlattığı yardım kampanyasına da 1 milyon Pound bağış yapılacağını vurguladı.

UEFA’dan da depremzedelere destek

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından UEFA, maddi yardımda bulunacağını açıkladı. Türkiye ve Suriye’ye ilk etapta 200 bin Euro’luk desteğin yapılacağı açıklamada, ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak tüm kulüp müsabakalarında depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı bildirildi. UEFA, haziran ayında İstanbul’da yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Final haftasında ise ek bağış toplamak için harekete geçileceğinin belirtti. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, “UEFA bu bağışı, acil insani müdahaleyi desteklemek için yapıyor" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ