MENÜ

Dünya Kupası'nın olay adamına devler talip!

İlk kez Ortadoğu coğrafyasında ve kışın düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda şampiyon olan Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez performansından çok olay hareketleri nedeniyle turnuvaya damga vurmuştu. Messi'yle birlikte belki de kupanın en çok konuşulan isimlerinden biri olan 30 yaşındaki file bekçisini dev kulüplerin istediği iddia edildi. İşte detaylar...

Dünya Kupası'nın olay adamına devler talip!

Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in tecrübeli file bekçisi Emiliano Martinez, Lionel Messi kadar turnuvaya damga vurmayı başarmıştı. Messi, 'Tarihin en iyisi' olmak için koleksiyonundaki tek eksik olan Dünya Kupası'nı kazanınca manşetleri süsledi. Martinez de turnuva boyunca yaptığı hareketlerle Katar'da en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Haberin Devamı

Dünya Kupasının olay adamına devler talip

IFAB'ı harekete geçirdi

Kullanılan penaltı atışları sonrası Martinez'in rakip oyunculara yaptığı hareketler dikkat çekmişti. Farklı dans figürleriyle rakiplerinin dikkatini dağıtmaya çalışıp, psikolojik üstünlüğü alan Tangocunun bu tavırları dünya futbolunda kuralları belirleyen IFAB'ı dahi harekete geçirdi. Gelecek dönemden itibaren kaleciler, penaltı atan rakiplerinin dikkatini dağıtacak hareketler yapamayacak. Temmuz ayından itibaren uygulamaya girecek olan bu kararların detayları ise önümüzdeki dönemde belli olacak.

Dünya Kupasının olay adamına devler talip

'O hareketi Fransızlar'a yaptım!'

Diğer taraftan Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in tecrübeli file bekçisi Emiliano Martinez, turnuva sonrası 'Altın Eldiven' ödülünün sahibi oldu. Ödülünü alan Martinez'in milyonların önünde yaptığı hareket sosyal medyada gündem oldu. Bunun yanında 30 yaşındaki kaleciye sert eleştiriler de geldi. 30 yaşındaki eldiven yaşadığı sevincin sebebini anlattı. Tepki çeken hareketinin Fransa tribünlerine yönelik olduğunu belirten Emiliano Martinez, "Kutlamalarda o hareketi yaptım çünkü Fransız taraftarlar beni yuhaladı. Bunlar benim üstümde işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'BEŞİKTAŞ VE DİĞER BÜYÜKLER...'

'Mbappe için saygı duruşu'

Arjantin Milli Takımı'nın tecrübeli file bekçisi müsabakanın ardından soyunma odasında da rahat durmadı. Takım arkadaşlarının soyunma odasında dans ettiği sırada Emiliano Martinez sessizlik istedi ve "Mbappe için 1 dakikalık saygı duruşu" diye bağırdı. Tangocular bu sözlerin ardından kutlamalarına kaldığı yerden devam etti.

Dünya Kupasının olay adamına devler talip

Eleştirilerin odağı oldu

Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Emiliano Martinez, ülkesinde kupayla tur attıkları sırada yine rahat durmadı. Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin fotoğrafının yer aldığı bir oyuncak bebeği elinde tutan Emiliano Martinez sosyal medyada büyük eleştirilere maruz kaldı. Arjantin ve Aston Villa'nın kalecisi, büyük zaferin ardından yaptığı bu hareketlerle trend olsa da birçok eleştiri almıştı.

Dünya Kupasının olay adamına devler talip

34 maçın 13'ünde izin yok!

Olay adam hem Dünya Kupası'ndaki hem de Premier Lig'deki başarılı performansıyla dikkatleri de üzerine çekti. Dünya şampiyonu unvanını alan Martinez, İngiltere'de de 34 maçta oynadı ve kalesinde 36 gol gördü. Tam 13 karşılaşmada ise 30 yaşındaki file bekçisi kalesini gole kapatmayı başardı. Ortaya koyduğu bu oyunun ardından tecrübeli eldiven için devler de sıraya girdi.

Haberin Devamı

İSTATİSTİKLERİ ALTÜST ETTİ...

Dünya Kupasının olay adamına devler talip

2027'ye kadar sözleşmesi var

Premier Lig'in büyük takımları; Manchester United, Chelsea ve Tottenham'ın, Emiliano Martinez'le ilgilendiği yazıldı. TYC Sports'un haberine göre; 2027 yılına kadar kulübü Aston Villa'yla sözleşmesi bulunan başarılı kaleci için bu 3 büyük takımın sezonun sona ermesinin ardından Bordo-Mavililer'in kapısını çalma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Dünya Kupasının olay adamına devler talip

YORUM YAZ