MENÜ

Dünya Kupası'nda olay değişiklik! Kongrede önerilecek...

FIFA, mayıs ayında düzenleyeceği 74. kongresinde önemli bir konuyu gündemine alacak. Dünya futbolunun patronu, 3 ülkenin düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası'yla birlikte önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor...

Dünya Kupası'nda olay değişiklik! Kongrede önerilecek...

Dünya futbolunun patronu FIFA, Dünya Kupası'nda olay bir değişikliğe gidiyor... FIFA, Mayıs ayında 74. Kongresi'ni gerçekleştirecek. Bangkok'ta düzenlenecek kongre 17 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Erkekler 2026, kadınlar 2027'de...

2026 Dünya Kupası da Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'nın ortaklığında gerçekleşecek. Kadınlarda ise Dünya Kupası, 2027 yılında yapılacak.

Daha önce bir kez değişmişti

FIFA, mayıs ayında düzenlenecek kongresinde önemli bir konuyu gündemine alacak. İlk olarak 1930 yılında düzenlenmeye başlayan Dünya Kupası'nda şampiyon takıma verilen Kupa, 1974 yılında değişmişti. Kadınlar Dünya Kupası'nda ise 1991'de bu yana aynı kupa kullanılıyor.

Kongrede önerilecek

İspanyol basınının yüksek tirajlı gazetelerinden As'ın haberine göre; FIFA'nın Dünya Kupası'yla ilgili değişikliği kongrede öneri olarak sunacağı kaydedildi. İki turnuva için iki farklı kupa yerine Dünya Kupası için tek bir kupanın verilmesinin planlandığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında olay değişiklik Kongrede önerilecek...

YORUM YAZ