MENÜ

Dev harcama: Rekor kırıldı

31 Ocak Saat 23.00'de kapanacak olan transfer döneminde rekor kırıldı.

Dev harcama: Rekor kırıldı

Transfer dönemleri Almanya Bundesliga'da 17:00'de, İtalya Serie A'da 19:00'da, İspanya La Liga'da 23:00'de ve Fransa Ligue 1'de 11:59'da kapanıyor. Beş büyük lig için de son gün 31 Ocak.

Haberin Devamı

SON GÜN DE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Chelsea, Benfica'nın orta sahası Arjantinli Enzo Fernandez için 120 milyon Euro teklif etti. Diğer Londra ekibi de Arsenal Brighton'ın Ekvadorlu orta sahası Moises Caicedo'yu 70 milyon Sterlinlik bir teklifle renklerine katmak için zamanı daralıyor.

Aynı zamanda pazartesi günü Everton'ın menajeri olan Sean Dyche'ın takıma yeni yüzler katması için zamanı kısıtlı.

Dev harcama: Rekor kırıldı

BU SEZON REKOR KIRILDI

Ara transfer döneminde İngiliz kulüpleri yaklaşık 550 milyon Sterlin harcadı ve 2018'de kırılan son rekor olan 430 milyon büyük farkla geçildi.

Bu sezon transferlere yaklaşık 2.5 milyar Sterlin ödendi. Bu miktara yazın harcanan 1.9 milyar Sterlinlik rekor harcama da dahil. Son rekor 2017-2018 sezonunda kırılan 1.86 milyar Sterlin.

Haberin Devamı

KİMLER NE YAPTI?

Chelsea bu dönem tempoyu belirleyen takım oldu. Kulübün yeni sahibi ABD vatandaşı Todd Boehly harcama yapmaktan hiç çekinmedi. Benoit Badiashile (35 milyon Sterlin), Andrey Santos (18 milyon Sterlin), Joao Felix (9.7 milyon Sterlin ücretle kiralık), Noni Madueke (30.7 milyon Sterlin) ve Mykhailo Mudryk (62 milyon bonuslarla beraber 89 milyon Sterlin) isimleriyle uzun süreli sözleşmeler imzalandı.

Dev harcama: Rekor kırıldı

Chelsea haricinde diğer takımlar çok hareketli günler geçirmedi. Liverpool PSV'den Cody Gakpo'yu, Arsenal Brighton'dan Leandro Trossard'ı, Newcastle da 45 milyon Sterlin ödeyerek Everton'dan Anthony Gordon'u transfer etti.

Beşiktaş'ın sezon başında Burnley'den kiralık olarak kadorsuna kattığı Wout Weghorst da Manchester United'a yine kiralık olarak transfer oldu.

Ligde kalma mücadelesi veren takımlar da yoğun gündem geçirdi. Wolves menajeri Julen Lopetegui Matheus Cunha, Pablo Sarabia, Mario Lemina ve Craig Dawson ile sözleşme imzaladı.

Dev harcama: Rekor kırıldı

Yazın 23 oyuncuyla sözleşme imzalayan Nottingham Forest bu dönem de durmadı. Brezilyalı orta sahalar Danilo ve Gustavo Scarpa'yı, forvet olarak da Chris Wood bu ay City Ground'a taşındı.

Leeds, forvet Georginio Rutter'ı imzalamak için transfer rekorunu kırdı ve ayrıca Juventus'tan ABD'li orta saha oyuncusu Weston McKennie'yi kiralamak için anlaştı.

Haberin Devamı

Bournemouth 20 milyon Sterlin karşılığında Dango Ouattara, West Ham 12 milyon Sterlin karşılığında Danny Ings ve Southampton Mislav Orsic ve Carlos Alcaraz'i toplam 20 milyon Sterlin'e kadrosuna kattı.

Dev harcama: Rekor kırıldı

SIRADA NELER VAR?

Şaşırtıcı bir haberle Manchester City'nin yıldız beki Joao Cancelo'nun kiralık olarak Bayern yolunu tutabilmesi güçlü ihtimaller arasında.

Stuttgart'ın orta saha oyuncusu Naouirou Ahamada, Crystal Palace'a 11 milyon Euro (9,7 milyon Sterlin) karşılığında transfer olması bekleniyor.

YORUM YAZ