MENÜ

Derbilerde sürprize yer yok

Süper Lig'de 130. kez karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Galatasaray bir kez daha futbolseverlere çekişmeli bir mücadele izletti. Dört golün atıldığı maçın ardından şampiyonluk hesapları tekrar yapılırken ortaya iki takım arasında ilginç bir istatistik çıktı.

Derbilerde sürprize yer yok

Son olarak 2020'de oynanan maçta berabere kalan Beşiktaş ve Galatasaray o günden yana evlerinde oynanan maçlarda süprize yer vermiyor. Galatasaray en son 2014/2015 sezonunda Beşiktaş'ı deplasmanda Vodafone Park inşaat halindeyken deplasmanda Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Melo ve Burak Yılmaz'ın attığı gollerle 2-0 yenerken saır kırmızıların henüz Vodafone Park'ta galibiyeti bulunmuyor. Beşiktaş da NEF Stadyumu açıldığından bu yana iki galibiyeti bulunurken son olarak 2016/2017 yılında Anderson Talisca'nın attığı golle 1-0 galip geldi. İşte 2020'den bu yana oynanan maçlar;

Haberin Devamı

GALATASARAY 0-0 BEŞİKTAŞ

2019/2020 sezonunun ikinci yarısında pandeminin gölgesinde oynanan ilk maçta seyirciler yer almamıştı. Pozisyon açısından kısır geçen maçta gol sesi çıkmadı. Maç 0-0 sona ererken iki takım arasında berabere biten son maç oldu.

BEŞİKTAŞ 2-0 GALATASARAY

2020/2021 sezonunun ilk yarısında oynanan seyircisiz maç karlı havada oynanmıştı. İki takım da pozisyonlar bulurken Galatasaray 58. dakikada Mbaye Diagne'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Uzun süre gol sesinin çıkmadığı maçta 79. dakikada Josef de Souza ile golü bulan Beşiktaş 1-0 öne geçti. 90+1'de Kevin N'Koudou skoru tayin eden golü attı ve Beşiktaş evinde Galatasaray'yı 2-0 mağlup etti.

Derbilerde sürprize yer yok

GALATASARAY 3-1 BEŞİKTAŞ

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışının nefes kestiği haftalarda son derece kritik bir karşılaşma olan derbi hem puan hem de ikili averaj açısından büyük önem teşkil ediyordu. Ryan Babel'in golüyle öne geçen Galatasaray'a cevabı Beşiktaş Ghezzal'ın attığı golle cevap verdi. İlk yarı bitmeden Radamel Falcao'nun penaltıdan attığı golle tekrar öne geçen Galatasaray üstünlüğü bırakmadı. Son olarak Arda Turan 76. dakikada attığı golle Galatasaray maçı 3-1 kazandı ve şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı.

BEŞİKTAŞ 2-1 GALATASARAY

2021/2022 sezonunun ilk maçı olan derbide Galatasaray 35. dakikada Cicaldau'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş hemen 4 dakika sonra Larin ile cevap verdi ve 1-1 beraberlikle devreye girildi. Hız kesmeyen Beşiktaş 64. dakikada yine Larin ile golü bularak 2-1 öne geçti. Galatasaray 81. dakikada Mostafa Mohamed ile penaltıdan yararlanamadı ve Beşiktaş 2-1 galip geldi.

GALATASARAY 2-1 BEŞİKTAŞ

Ligin ikinci yarısında oynanan maçta Galatasaray'ın derbinin ardından Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi'nde önemli bir maçı bulunuyordu. Derbinin ertelenmesi tartışmalarıyla oynanan maçta Galatasaray ilk yarıda 22. ve 32. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun attığı gollerle 2-0 öne geçti. 85. dakikada Beşiktaş Rıdvan Yılmaz ile cevap verse de yeterli olamadı ve Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Derbilerde sürprize yer yok

GALATASARAY 2-1 BEŞİKTAŞ

Bu sezonun ilk yarısında oynanan derbide Galatasaray Beşiktaş'ı konuk etti. Beşiktaş uzun bir aradan sonra tekrar Şenol Güneş yönetiminde Galatasaray deplasmanına çıktı. Maça hızlı başlayan Galatasaray 18. daikada Icardi'nin müthiş golüyle 1-0 öne geçti. 10 dakika ardından Cenk Tosun'un şık golüyle beraberliği yakalayan Beşiktaş deplasmanda beraberlikle devreye girdi. Maç boyunca üstün olan taraf Galatasaray 59. dakikada tekrar Icardi'nin şık kafasıyla öne geçti. Galatasaray öne geçtikten sonra da pozisyonlar yakalarken başka gol atamadı ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ 3-1 GALATASARAY

İki takım arasındaki son derbi olan maç ilk üç sıra için oldukça önem teşkil ederken Fenerbahçeliler de maçı yakından takip ediyordu. Maça iyi başlayan takım Galatasaray olurken 20. dakikada Icardi bir kez daha Beşiktaş ağlarını havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Geriye düşmesinin ardından kendine gelen Beşiktaş 35. dakikada Romain Saiss'in kornerden kafa vuruşuyla 1-1 beraberliği yakaladı. İlk yarı 1-1 biterken Beşiktaş taraftarının da desteğini alarak vitesi arttırdı. 58. dakikada Oliviera'nın kaptırdığı top sonrasında Amir Hadziahmetovic skoru 2-1'e getiren golü attı. Golden sonra zaman zaman Galatasaray üstünlük kursa da Beşiktaş 90+3'te Aboubakar'ın attığı golle 3-1 öne geçti ve bir kez daha evinde Galatasaray karşısında galip geldi.

Haberin Devamı

Egemen Çidar

Ghezzal'ın Montpellier'e Attığı Müthiş Frikik Golü

YORUM YAZ