MENÜ

Deprem felaketi sonrası Real Madrid'den 'kral' destek

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası tüm dünyadan destek faaliyetleri, mesajları sürerken İspanyol devi Real Madrid de başından beri sağladığı yardımlara yeni bir proje ile katkı sağlamaya hazırlanıyor.

Deprem felaketi sonrası Real Madrid'den 'kral' destek

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin derinden etkilerini azaltmak adına spor dünyası da başından beri yoğun bir dayanışma içinde. Yardımlarıyla öne çıkan İspanyol devi Real Madrid ise yeni bir projeyle depremzedelere destek olmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

 

UNICEF Kore Komitesi, 2010 Olimpiyat, 2009 Dünya ve 2009 Dört Kıta şampiyonu Güney Koreli buz patenci Kim Yuna'nın depremzedeler için 100 bin Dolar bağışladığını açıkladı. UNICEF'ten yapılan açıklamada, "UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak görev yapan Kim Yuna, Türkiye ve Suriye'deki depremzede çocuklar için 100 bin Dolar bağışladı" ifadelerine yer verildi.

İSPANYA'DAN SAYGI DURUŞU

D-Smart ekranlarından izleyicilerle buluşan İspanya Basketbol Ligi'nde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen Türkiye ve Suriye unutulmadı. Hafta sonu oynanan tüm maçlarda olduğu gibi Barcelona - Rio Breogan arasındaki karşılaşma öncesinde de depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Barcelona forması giyen Milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı, bu dakikalarda duygusal anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

Barcelonalı oyuncular, karşılaşma öncesi ısınmaya, "Türkiye ve Suriye'dekilere destek olun" tişörtleriyle çıktı. Öte yandan iki takımın oyuncuları, saygı duruşunun ardından "Türkiye ve Suriye'ye destek olun" pankartıyla destek ve birlik çağrısında bulundu.

TÜM GELİR DEPREMZEDELERE

İtalyan temsilcisi Busto Arsizio, THY Kadın Voleybol Takımı ile bugün 20.00'de oynayacağı CEV Kupası Play-Off turu rövanş maçında elde edilecek tüm bilet gelirinin, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenenlere bağışlanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, biletlerin 10 Euro’dan satılacağı ve elde edilen gelirin depremzedelerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere yardım kurumlarına aktarılacağı belirtildi.

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

CEV, 7 Şubat’ta oynanması planlanan THY-Busto Arsizio Play-Off turu rövanş müsabakasının, Türkiye’de meydana gelen depremlerin ardından 15 Şubat’ta İtalya’da oynanmasına karar vermişti. THY Kadın Voleybol Takımı, Play-Off turu ilk maçını 3-0 kazanmıştı.

Depremde hayatını kaybedenleri anmak adına bunu yapan Öz, Belarus'lu rakibine 6-1'lik setlerle 2-0 kaybederek turnuvaya ilk turda veda etti.

PAKİSTAN'DA SAYGI DURUŞU

Pakistan'da Multan Sultans ve Lahore Qalandars takımları arasında Multan Kriket Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi, hem Türkiye'de hem de Suriye'de binlerce can alan deprem unutulmadı.

Haberin Devamı

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

Kriket maçı öncesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Tribünlerde de, "Türkiye ve Suriye’ye dua edin" yazılı pankartlar açıldı.

BAĞIŞLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Atalanta takımında forma giyen Merih Demiral, yaşadığımız deprem felaketinin ardından dünya yıldızlarının formalarını yardım amaçlı açık artırmayla satışa çıkarmaya başlamıştı. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Karim Benzema gibi birçok oyuncunun imzalı formalarını satışa çıkaran Merih, depremlerden etkilenenlere yönelik başlattığı kampanyadaki bağış miktarının 7 milyon 550 bin TL'ye ulaştığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

Karim Benzema ve Harry Kane formalarının 1 milyon 250 bin TL'ye satıldığını ifade eden Milli futbolcumuz son olarak, İtalyan futbolunun efsane kalecilerinden Parma'nın file bekçisi Gianluigi Buffon'un imzalı eldivenlerini açık artırmaya koymuştu.

 

Karşılaşma öncesinde ısınmaya üzerinde İngilizce, "Türkiye için dua edin" yazılı siyah renkteki tişörtle çıkan yıldız oyuncumuz, sosyal medya hesabından da taraftarlarına, "Acımızı paylaşan taraftarımıza teşekkür ederim" diye yazdı.

Haberin Devamı

'KRAL'SIN REAL MADRID

Deprem sonrası Türkiye'ye yaklaşık 20 bin giyecek malzemesi gönderen Real Madrid, şimdi de yardım maçı düzenlemeyi planlıyor. İspanyol AS Gazetesi'nin haberine göre Eflatun-Beyazlılar, bu organizasyon için Atletico Madrid, Getafe ve Vallecano ile görüşüyor.

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek


Sadece İspanya'nın değil, dünya futbolunun devlerinden Real Madrid, ülkemizde yaşanan deprem sonrası hemen harekete geçmişti. Sosyal medya hesaplarından deprem sonrası bir mesaj paylaşan Real, ilk olarak 20 bin 42 giyecek malzemesini felaketten etkilenen bölgeye göndermişti. Los Galacticos gibi Atletico Madrid, Getafe ve Sevilla da benzer yardımlarda bulunmuştu.

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

Başkent Madrid'de olacak

İspanya'nın en önemli spor gazetelerinden biri olan AS, Real'in ülkemize destek olmak amacıyla bu kez de bir yardım maçı organize etmeyi planladığını yazdı. Haberde Eflatun-Beyazlılar'ın, söz konusu organizasyon için Atletico'nun yanı sıra EnesÜnal'ın formasını giydiği Getafe ve eski Galatasaraylı Radamel Falcao'nun takımı Rayo Vallecano ile görüşme halinde olduğu bildirildi. Yardım maçının Başkent Madrid'de gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

Bernabeu ya da Metropolitano...

Yer olarak da Real'in Santiago Bernabeu ve Atletico'nun Wanda Metropolitano statlarının uygunluk durumu araştırılıyor. Alınan bilgiye göre Real'in efsanelerinden olan ve ülkemizde Beşiktaş'ta forma giyen Guti ile Fenerbahçe'de de oynayan Roberto Carlos'un da sözkonusu karşılaşmada yer almak istedikleri ifade edildi. Ancak FANATİK'in ulaştığı bilgiye göre iki efsaneye, resmi kanallardan böyle bir talep henüz gelmedi.

İPEK ÖZ'DEN TÜRK BAYRAĞI

Katar Açık Tenis Turnuvası'na katılan Milli sporcumuz İpek Öz, kadınlarda dünya eski 1 numarası olan ve şu an 17. basamaktaki Victoria Azarenka ile oynadığı maça Türk bayrağıyla çıktı.

 

Deprem felaketi sonrası Real Madridden kral destek

YORUM YAZ