Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı! Çarpıcı yorum: 'En başarısız sezonlardan biriydi'

Yazarımız Deniz Çoban, Süper Lig'in 38. haftasında oynanan Süper Lig maçlarının yanı sıra sona eren 2023-2024 sezonunun da genel bir değerlendirmesini yaptı. Oldukça sert açıklamalarda bulunan Çoban, yılın en iyi hakemini de duyurdu. İşte çarpıcı yorumları ve değerlendirmesi...

Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı! Çarpıcı yorum: 'En başarısız sezonlardan biriydi'

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu sona erdi. Yazarımız Deniz Çoban, Süper Lig'in 38. haftasında oynanan Süper Lig maçlarının yanı sıra sona eren sezonla da alakalı çarpıcı yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

'EN BAŞARISIZ SEZON'

İşte Deniz Çoban'ın köşesinde yer alan 'Sezonun hakemi' başlıklı yazısı;

Uzun bir lig maratonu geride kaldı. Takımlar kadar hakemler de yoruldu ve mental olarak yıprandı. Bana göre son yılların hakem performansı olarak en başarısız sezonlarından birisiydi, belki de en başarısız sezondu.

Fakat hatırlatmam gerekir ki hiç bir dönem hakem camiası bu kadar baskı altına alınıp, bu kadar hedef tahtasına oturtulmamıştı. Hakemlerin başarılı olabilmeleri için uygun koşullar olmadığı gibi tüm koşullar zorlayıcıydı. Böyle ortamda ligin sonunu bu şekilde getirmemin de başarı olduğu fikrindeydim. Çok daha kötüsü olabilirdi.

Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı Çarpıcı yorum: En başarısız sezonlardan biriydi

Özellikle ayakta kalmayı başaran 4-5 hakem son haftaları sırtladı. Elbette hatalar yaptılar ama söylediğim gibi futbol ortamımız sağlıklı yönetime fırsat verecek durumda değildi ve bu ortamda maçları tamamlayabilmek bile bazen başarı için yeterliydi.

Haberin Devamı

Umarım bu sezondan her kesim çıkartması gereken dersleri çıkartır ve futbolun güzelliklerinin konuşulduğu sezonlar yaşarız.

Benim bu sezon en başarılı bulduğum ve “sezonun hakemi” diyeceğim isim Ali Şansalan’dı. Önemli maçlarda düdük çaldı. Sezon başarısını, Türkiye Kupası finalindeki yönetimiyle taçlandırdı. Bence sezonun en az hata yapan ismiydi.

Haftanın Hakemi: Bahattin Şimşek

Haftanın Hayal Kırıklığı: Direnç Tonusluoğlu

Sezonun Hakemi: Ali Şansalan

Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı Çarpıcı yorum: En başarısız sezonlardan biriydi

Alanyaspor - Antalyaspor: Halil Umut Meler

Halil umut Meler, Türkiye liglerinde en kötü performans sergilediği sezonu geride bıraktı. Ancak bu kötü sezonuna rağmen Avrupa’daki başarılı yönetimleriyle EURO 2024 vizesi aldı ve milli takımımızla birlikte Almanya’da olacak.

Sıralama açısından önemi olmayan bu maçtaki yönetimi de bence yine sınıfı geçemedi. Antrenman yapsın diye verilen bu maçta da kritik yanlışlara düştü. 6’da Antalyaspor hücumunda Adam Buksa Alanyaspor kalecisi tarafından ceza sahası dışında düşürüldü. Meler “devam” dedi ancak burada karar faul ve Alanyaspor kalecisine kırmızı kart olmalıydı.

Fatih Karagümrük - Samsunspor: Mehmet Türkmen

Lige devre arasında terfi etti ancak daha çok yol kat etmesi gerekiyor. Yer almayla ilgili önemli sıkıntıları var. Faul ve kart standardı yok. Bu seviyede maç yönetmesi için çok daha fazla çalışması gerekiyor.

Haberin Devamı

69’da Yunus’un Eysseric’e müdahalesi net bir kırmızı karttı. Hakem bu kartı atladı ancak VAR yerinde müdahaleyle hakemin bu hatasını düzeltti.

Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı Çarpıcı yorum: En başarısız sezonlardan biriydi

Sivasspor - Kayserispor: Murat Erdoğan

Lige iyi başlayan ama sonunu iyi getiremeyen isimlerdendi. Sıralamayı etkileyen bu maçta çok fazla hatası olmasa da Sivasspor’lu Uğur Çiftçi’ye göstermediği kırmızı kart hanesine olumsuzluk olarak yazıldı. 62’de sarı kartla oynayan Uğur Çiftçi, Bourabia’nın ayağına basınca ikinci sarı kartı hak etmişti. Bu pozisyona haklı isyanda bulunan Kayserispor hocası Burak Yılmaz sarı kart gördü.

Fenerbahçe - İstanbulspor: Volkan Bayarslan

Farklı biten maçta Bayarslan’ın hataları vardı ama göze gelmedi. Henüz 5.dakikada Serdar’ın şutunda savunma topu eliyle kesti. Hakem bu açık penaltıyı atladı ancak VAR yerinde bir müdahaleyle penaltı kararı verdirdi.

Haberin Devamı

İlk yarının uzatma dakikalarında Dzejo’nun kaleci Mücahit tarafından düşürülmesi de açık penaltıydı. Hakem Bayarslan bu penaltıyı yine atladı. Bu kez VAR’da oralı olmayınca bir penaltı kaçmış oldu.

Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı Çarpıcı yorum: En başarısız sezonlardan biriydi

Konyaspor - Galatasaray: Tugay Kaan Numanoğlu

Maç genelinde sıkıntı yaşamayan Numanoğlu, maç 0-0 devam ederken Galatasaray hücumunda Hadebe’nin Barış Alper’e yaptığı açık penaltıyı atladı. Maçtaki tek önemli hatası buydu. Kalan dakikalarda faul ve kart standardı yerinde bir maç yönetti.

Pendikspor - Gaziantep FK: Direnç Tonusluoğlu

Haftanın bence en kötü yönetimini sergiledi. Kart ve faul hataları çok fazlaydı. Hiç bir standardı yoktu.

Henüz 20.dakikaya gelindiğinde göstermesi gereken 5 sarı kartı göstermedi. Bu karların üçünü Gaziantepli Dragus hak etmişti. Maç boyu kart ve faul hatalarına devam etti.

Adana Demirspor - Başakşehir: Burak Şeker

Sıralama açısından önemi olmayan maçta hakem Burak Şeker aslında sorunsuz sayılabilecek bir maç yönetti. 32’de kornerden gelen topta Adana Demirsporlular’ın penaltı beklentileri gereksizdi. Burak Şeker de doğru bir devam kararı vermişti. VAR’ın gereksiz müdahalesiyle kenara gelen Şeker, pozisyonu tekrar izledi. Bence kararında ısrar edip, penaltı kararı vermemesi daha doğru olurdu. 67’de Başakşehir lehine verdiği penaltıda yanılmadı.

Haberin Devamı

Deniz Çoban sezonunun en iyi hakemini açıkladı Çarpıcı yorum: En başarısız sezonlardan biriydi

Kasımpaşa - Beşiktaş: Bahattin Şimşek

Sıralamaya etkisi olmayan, sakin geçen maçta, Bahattin Şimşek’e iş düşmedi. Zorlanmadan ve hataya düşmeden bir maç tamamladı.

Trabzonspor - MKE Ankaragücü: Atilla Karaoğlan

Atila Karaoğlan’a çok zor geçen maçta bir kez iş düştü, onda da hata yaptı. 22’de Ankaragücü lehine verdiği penaltı bence hatalıydı. Her ne kadar Baniya’nın rakibine bir teması olsa da bu penaltı için yeterli bir temas değildi. 90+5’de Trabzonspor lehine verilen penaltı doğruydu.

Hatayspor - Çaykur Rizespor: Abdulkadir Bitigen

Oyuncuların ve kulübelerin sportmen davranışları altında geçen maçta Bitigen’e iş düşmedi. Zorlanmadan maçı tamamladı. Bir kaç faul ve sarı kart hatasının maçın gidişatına etkisi yoktu.

YORUM YAZ