MENÜ

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları heyecanı başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ardından şimdi sıra Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları heyecanına geldi. 27-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğin basın toplantısında konuşan İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, “Barış, dostluk ve eşitlik mesajı vermek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları heyecanı başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ve İstanbul Valiliği iş birliğinde, 27-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları’nın basın toplantısı yapıldı. Etkinliğe İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş, 2022 Şampiyon Ekip Temsilcisi Derya Hamarat ve DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu katıldı.

Haberin Devamı

‘Atatürk’ü ve şehitleri anacağız’

İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü Başkanı Yemlihaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı’nın destekleriyle 4.’sü, 27-29 Ekim tarihleri arasında iki kıtanın birleştiği İstanbul’da düzenlenecek. Tüm dünyada sporun barışa, adalete imkan sağlayan atmosfere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu yarışla barışa, dostluğa ve eşitlik mesajı vermek istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılına, 29 Ekim’e az bir süre kaldı. Bizlere bu ülkeye armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Denizlerimizde şanlı bayrağımızı dalgalandırarak büyük bir etkinliği yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Bu seneki yarışta 10 farklı kategoride toplam hedefin 100 tekneye ulaşmak olduğunun vurgulayan İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş, “Bütün yelkenlere ücretsiz olarak açık bir yarış. 27 Ekim Cuma günü başlıyor. 28 Ekim’de bizim için çok değerli olan İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek. 11.45’te Ata’ya saygı duruşuyla başlayacak. Sonrasında iki kıtayı birleştiren güzel bir yarış yapmayı planlıyoruz. 29 Ekim’de, Cumhuriyetin 100. yılında bir kortejle bütün teknelerle Cumhuriyeti kutlayacağız” ifadelerini kullandı. Geçen seneki şampiyon ekip temsilcisi Hamarat ise, “Kupayı geçici olarak verdik. Rahmetli Mustafa Koç’un teknesiyle tekrar yarışmalara katılacağız. Emaneten verdiğimiz kupayı 2 hafta sonra tekrardan alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları heyecanı başlıyor

YORUM YAZ