MENÜ

Christoph Daum: Az kalsın komaya giriyordum

Bir dönem Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'da görev yapmış olan Christoph Daum, hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Christoph Daum: Az kalsın komaya giriyordum

Ülkemizde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran teknik direktör Christoph Daum, kanser tedavisi ve son durumu ile ilgili Alman basınına konuştu.

Haberin Devamı

Her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Christoph Daum, "Şimdiye kadar her şey yolunda gidiyor. Tedavilerin olumlu etkisi var, kanser hücreleri hafifçe kayboluyor. Ayrıca meditasyon ve nefes egzersizleri gibi destekleyici önlemler de kullanıyoruz. Üniversite hastanesinin onkoloji bölüm başkanı Profesör Jürgen Wolf benimle çok iyi ilgileniyor. Ne yazık ki kanser çok sinsi bir hastalık ve aniden vücudun başka bir yerine metastaz yapabiliyor. Bu durum sizi mahvedebilir" dedi.

'KESİNLİKLE ICARDI...'

"HENÜZ İYİLEŞEMEDİM"

Henüz iyileşmediğini dile getiren Daum, "Henüz iyileşmedim. Kanser konusundaki araştırmalar büyük ilerleme kaydediyor ve yakında yeni yöntemler ortaya çıkabilir. Amacımız akut bir durumu kronik bir duruma dönüştürmek, hastalığı kontrol altına almaktı. Umarım daha da fazlası olur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Christoph Daum: Az kalsın komaya giriyordum

"BİR HAFTADA 22 KEMOTERAPİ GÖRDÜM"

Gördüğü kemoterapiler hakkında konuşan teknik adam, "Size pompalanan tüm bu zehirle zihinsel olarak başa çıkmak için kendime söylediğim şey kemoterapinin bir doping olduğuydu. Ama son bir haftada 22 kemoterapi tedavisinden sonra, yan etkileri engellemek biraz zorlaştı" sözlerini sarf etti.

"AZ KALSIN KOMAYA GİRİYORDUM"

Yaşadığı anı anlatan Daum, "Doktorlar, ABD'deki oğlumu ziyaret etmemi kabul ettiler. Ama tahmin edin ne oldu; Zatürreye yakalandım! Az kalsın komaya giriyordum. Eşim Angelica, 'sana bağırdım ama beni duymadın' dedi" ifadelerini kullandı.

"BİR GÜN HEPİMİZ ÖLECEĞİZ"

"Ölümü ne sıklıkla düşünüyorsunuz?" sorusuna Daum, "Bir gün hepimiz öleceğiz. Ölmeden önce hayatımı en iyi şekilde sürdürmek isterim" sözlerini kullandı.

"BAZI TEKLİFLER ALDIM"

"Teknik direktörlüğe dönecek misiniz?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Hastalandıktan sonra dahi teklifler aldım. Brugge'den sportif direktörlük, Balkan ülkelerinden birinden ise antrenörlük teklifi aldım. Kemoterapi nedeniyle yüzde 100 müsait olamıyorum. Çalıştığım yerde adımı tam anlamıyla hissettirmek isterim" dedi.

Christoph Daum: Az kalsın komaya giriyordum

Julian Nagelsmann'ı beğendiğini söyleyen Christoph Daum, "Bence şu an en iyi Alman teknik direktör bence Julian Nagelsmann. Kesinlikle Jürgen Klopp, Thomas Tuchel ve Ralf Rangnick ile aynı seviyede. Julian'ın harika bir tutumu var" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

"MEZARIMDA 'DİNLENİYOR' YAZABİLİR"

"Bir gün mezar taşınızda ne yazsın istersiniz?" sorusuna Daum, "Artık dinleniyor' yazabilir. Belki çocuklarımın aklına daha iyi bir şey gelir." dedi.

Christoph Daum: Az kalsın komaya giriyordum

YORUM YAZ